Skocz do zawartości

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain - rozwój Mother Base, ekwipunku, porady, pytania etc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uważajcie, bo anulowanie misji z Combat Deployment powoduje pozostawienie na misji wszystkich pojazdów wysłanych z żołnierzami. W ten właśnie sposób frajersko stracilem

Battle Gear

:/

Opublikowano (edytowane)

jestem po 2 pierwszych misjach. mam pieska i pełen skład ludzi. Po której misji mogę rozbudować bazę, bo nie ma tej opcji jeszcze ?

lvl 10.

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano (edytowane)

dopiero grę włączyłeś, tak de fakto kolego. pograj chwilę, to się szybko dowiesz.

tylko konkrety panowie  :) a w gre gram juz 3 dzień i zal mi pchać fabuły do przodu. jaram sie po prostu.

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano (edytowane)

dopiero grę włączyłeś, tak de fakto kolego. pograj chwilę, to się szybko dowiesz.

tylko konkrety panowie  :) a w gre gram juz 3 dzień i zal mi pchać fabuły do przodu. jaram sie po prostu.

kilka pierwszych miesji odblokowuje różne rzeczy w bazie, chyba ok 5-6 misji można już rozbudowywać

zresztą na samym początku masz chyba tylko 2 zespoły ludzi (r&d i wsparcie) więc nic dziwnego że zapchałeś. porób kilka misji zespołów bedzie więcej (6) więc liczba ludzi sie rozłoży na kilka dodatkowych zadań (teamów)

Edytowane przez Yano
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Gdzie odpala się tryb FOB? Jestem juz na 42 misji i nic nowego w idroidzie nie widze

Edit: dobra juz mam, narazie 0 misji tam jest

Edytowane przez zielakpl
Opublikowano

Pytanie co do Said Opsów. Niektóre po jakimś czasie świecą mi się jako, nie wykonane, mimo że je ukończyłem wcześniej. Wyjaśni ktoś?

Myślę, że nie chodzi o nic więcej, jak szansę na szybkie dorobienie GMP.

Opublikowano

w końcu zdobyłem customizacje broni - jednak obecnie nie mam dużo opcji do zabawy  (jestem na 13 misji), od czego zależy ilość dodatków i możliwych customizacji? czy od ilości różnorakich broni jakie mam wyprodukowane? czy może customizacja danej broni opiera się o ilość poziomów tej konkretnej broni jakie mam wyprodukowane? a może jeszcze od czegoś innego?

drugie pytanie - w mother base są porozstawiane te duże kontenery, jest jakiś sens je fultonować? czy one stoją tam tylko dla dekoracji i fultonowanie nic nie zmieni?

Opublikowano

W mother base nie warto fultonować kontenerów, tylko tracisz kase, chyba logiczne, w końcu to Twoje.

A co do customizacji broni, im więcej broni odblokowanych tym więcej opcji, bo można przekładać rzeczy z innych broni.

Opublikowano

Warto fultonować cudze kontenery, działka i oczywiście ludzi :) Mnie już dwa razy okradli przez FOB. Ochronę bazy mam lipną (niski level), nic nie mogę im kupić bo jest potrzebny dużo wyższy level. Poleciałem oczywiście się zemścić i trochę nakraść, ale typ miał drony bojowe i mnóstwo żołnierzy.

Opublikowano

Tak, ja już nie mam plusa, ale zaproponowali mi 2 dniowy trial. I to taki automatyczny, klikasz zgodę i już. Na PS3 to była mordęga bo chcieli z góry numer karty. Gdzie jest FOB nie pamiętam :) Generalnie wszystkie opcje są dostępne z helikoptera. Dodatkową bazą zarządzamy tu gdzie główną, trzeba przewinąć tabelkę przy pomocy R1.

Opublikowano

FOBy dają radę, nie chciało mi się w to bawić, a tu cyk, wczoraj siedziałem do 4 i na przemian kradłem innym zapasy bądź broniłem swoich. Fajna sprawa przed właściwym MGO.

Opublikowano

Ja wczoraj nasiedziałem się w iDrodzie i szukałem tych misji dla moich żołnierzy. Po kilkudziesięciu minutach dałem sobie spokój, albo ja jestem ślepy, albo tego nie ma. Wróciłem do misji i po ukończeniu jednej z nich dopiero odblokowała mi się możliwość wysyłanie żołnierzy na misje. Dobrze, że napisaliście, że dopiero po czasie taka opcja się odblokowuje...

:rotfl:

Opublikowano

takie pytanie, pytanie takie... czy z tego mini zoo sa jakies sensowne profity? Czy to jest tylko po to, zeby sobie roslinki pozbierac i zmniejszyc punkty demona (chyba -50 jest za odwiedzenie zoo)? 

Opublikowano

Pytanie co do symptomów w MB

Jest możliwość z poziomu iDroida znalezienia ziomka, który mi to choróbsko przenosi? Niby Kaz coś tam o tym mówił, ale żaden gościu mi się nie rzucił w oczy. Health mają spoko to myślałem, że po mordzie w avatarze coś się zmieni, ale nie chcę mi się przeglądać 500 ludzi... No chyba, że muszę znaleźć takiego delikwenta będąc w MB. Pomóż forum :/

Opublikowano (edytowane)

nie ma, rób dalej misje to sie wszystko wyjasni. nie polecam zwlekac, jak juz jestes na tym etapie bo ci te wszystkie raging hodgehogi i twisted mangusty ktore pozbierales balonem, pozdychają - odrazu rob misje fabularne az do zakonczenia tego wątku

Edytowane przez Andżej
Opublikowano

Lepiej to szybko rozwiązać, ręcznie że tak powiem. Ja to olałem i żałuję

bo straciłem sporo ludzi. Co prawda potem ten szaman pomaga i kończy epidemię, ale mówię jak jest. Sposób jest banalny, trzeba wysłać do kwarantanny wszystkich którzy znają język Kikongo.

• Plusik 1
Opublikowano

Można ustalić, kogo przenieść do kwarantanny.

Poszukaj wśród tych, którzy już w niej są wspólnego języka i przenieś każdego członka MB, który tym językiem włada. Jeśli nie chce Ci się szukać to najprawdopodobniej będzie to język

Kikongo

• Plusik 1
Opublikowano

Lepiej to szybko rozwiązać, ręcznie że tak powiem. Ja to olałem i żałuję

bo straciłem sporo ludzi. Co prawda potem ten szaman pomaga i kończy epidemię, ale mówię jak jest. Sposób jest banalny, trzeba wysłać do kwarantanny wszystkich którzy znają język Kikongo.

Haha, szukałem jakiś powiązań pomiędzy chorymi i to mi się właśnie rzuciło w oczy :D Ale nie podejrzewałem, że to jest rozwiązaniem problemu hehe.