Skocz do zawartości

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain - rozwój Mother Base, ekwipunku, porady, pytania etc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tego akurat nie wiem, ale mam fajny tip, otóż jak robisz jakiegoś SideOpsa, jak już sfultonujesz odpowiednie osoby to zamiast dzwonić po heli możesz po prostu wcisnąć start i wybrać "Return to ACC". Zawsze można zaoszczędzić troche GMP.

Opublikowano (edytowane)

Te diamenty w Resources to można bez problemów sprzedawać? Tylko po to one są?

Jak mam pełno ludzi w jednym oddziale i dostarczę ludzi z oceną A+ to oni automatycznie wchodzą do tej grupy, a Ci na samym dole zostają automatycznie przeniesieni gdzieś indziej tak? 

Ogólnie ostatnio dużo znajduję ludzi z ocenami A, A+, a był nawet z A++. 

Edytowane przez suteq
Opublikowano

W plikach gry jest opis na jakiej podstawie pojawiają się ludzie z rangami S, A, A++, itp. 

Otóż liczy się łączny poziom wszystkich "działów". Im wyższy tym większe prawdopodobieństwo znalezienia kogoś ze statami S albo A++. 

Niestety, ale nie znajdziemy nigdzie ludzi ze statami S+ i S++, bo w plikach jest to ustawione na 0. Pobawiłem się tym trochę, pozmieniałem tak, aby znajdowało też S++ ale potem nawet nie dało się gry odpalić, od razu crash :P

Opublikowano

Zrobiłem rękę z ładunkiem elektrycznym(taka żółta), ale nie umiem jej użyć xD ???

D-pad w dol, wybierasz jako bron reke, trzymasz L2 i R2, jak sie naladuje ladunek puszczasz R2 blisko jakiegos wroga.

• Plusik 1
Opublikowano

Po true endingu jest możliwość grania dalej, czy muszę wszystko wymaksować zanim zrobię ostatnią misję?

Opublikowano

A jakimi zabawkami lubicie grać/co daje wam największy fun? Moim nr 1 póki co to snajpa SERWAL AMR-7(tłumik, półałtomat i kaliber 12,7 robi swoje), helikopter już po 3 strzałach pikuje w dół

Opublikowano

Mieć RPG.

Ja musiałem naginać na koniec szlaku i tam rozwaliłem dwa transportery, potem obstawę(Quiet trochę pomogła, ale większość z RPG wyciąłem), a potem to już łatwizna. 

Opublikowano

No ja w nich nawalałem z RPG, Quiet kazałem strzelać, ale oddała jeden strzał w głowę, który zabrał jednemu z 1/4-1/5 hp. Biegałem z jednej strony na drugą i jakoś się udało, ofc musiałem zrobić jeden zrzut ammo bo rakiet zabrakło. :P

Opublikowano

ja zrobiłem tą misje na S - jak wyskoczyły skullsy to wsiadłem do jednego z wozów pancernych i z działka zabiłem skullsy. potem balon do ciężarówki  i koniec

• Plusik 1
Opublikowano

Nie czaję modyfikacji broni.

Wchodzę w menu i przykładowo modyfikuję smg po prawej stronie na żółto pokazują mi się "skille" broni np.: szybsze przeładowanie czy tam większy magazynek i tak sobie modyfikuję i na liście po prawej mam z 10 żółtych modyfikacji, zatwierdzam i przechodzę do wykonywania misji.

Podczas wyboru broni do misji wchodzę do menu i wybieram to zmodyfikowane smg a tam żadnych modyfikacji nie ma w broni i ogólnie ta broń, którą modyfikowałem jest znacznie słabsza niż bez modyfikacji... e?

Opublikowano

Jak masz opcje Customize, to na kazda grupe broni masz dostepne 3 sloty aby sobie przygotowac 3 wlasne pukawki. Robisz spbie bron, zapisujesz i potem mozesz ja wybrac na ekranie przygotowania do misji i tyle.

Opublikowano

To wiem, robią się żółte jak są zmodyfikowane problem w tym, że w opcjach modyfikacji spluwa, którą zatwierdzam ma mnóstwo bajerów  a potem jak ją biorę z menu misji to jest gówniana.

Opublikowano

No mam, mam, wybieram te zmodyfikowane w menu misji - żółte i są jakieś takie bez żadnych bajerów. Wrócę do chaty to nad tym usiądę bo pewnie czegoś nie widzę - bo jestem ślepy, tak samo było z Quiet i wydawaniem jej poleceń na mapie ;d

Opublikowano

No to chyba robisz customowe ale bez modyfikacji. Masz opcje dodawania już zoom bostera do red dota, lasera, latarki, foregripa ? Zrob sobie takiego przeladowanego dziwologa i zobacz czy bedzie na liscie.

U mnie nie ma zadnych problemow z customizacja.