Skocz do zawartości

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain - rozwój Mother Base, ekwipunku, porady, pytania etc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wylevelować - jak często są wysyłani na misje, dostają medale - to widzę, że im rośnie słupek w danej kategorii, ale nikt u mnie nie przekroczył A++.

Czasami jak koleś startowo ma A++ np.: w Combat, to jego słupek wynosi powiedzmy 4-5cm (mały fiutek) a moi z A++ po tych misjach, medalach to już mają na żółto dodane doświadczenie do tej kategorii i ten słupek to już nie jest słupek ale drągal duży (20+) - a i tak pozostaje na A++...

Jakimi murzynami oni muszą być aby wbiło im na S ?

Opublikowano

Nawet nie musisz ich na misje wysylac bo leveluja Ci ktorych juz masz oraz dolaczaja nowi z S. Ja mialem wiecej wylevelowanych na S za pierwszym przejsciem kiedy olewalem dispatch mission lub wysylalem jakis noobow aby gineli niz za drugim przejsciem, jak robilem dispatch missions samymi kozakami A+/A. Poprostu musisz upgradeowac baze i robic duzo wszelakich misji aby ich levelowac.

Opublikowano

Wojtek pisal, wczesnije ze w konfigach nawet jest to chyba zablokowane aby S bylo na mapie. Ja niekojarze ani jednego. Max co mialem to A++. No chyba ze pojawiaja sie po zakonczeniu fabuly dopiero ? Bo ja robilem wszystkie ops przed watkiem fabularnym.

Opublikowano

Albo ja cos zakrecilem i moze wojtasowi chodzilo o S+/S++ na mapie i chyba ich nie da rady złapać inaczej niż wylevelowac.

Ale tak czy siak, na 99% gdy przechodziłem to do 50 misji, lacznie z powtórkami i side opsami mialem ludzikow max A++, potem juz nie gralem no bo wiadomo ze nie bylo sensu.

Opublikowano (edytowane)

żołnierzy z S jest całkiem nie mało na mapie

bardzo często ich spotykam, z tym że ja już zakończyłem fabułę, wcześniej nie było opcji spotkania S (ma to też związek z levelem lornetki)

nie ma za to S+ i S++

Edytowane przez zielakpl
Opublikowano (edytowane)

żołnierzy z S jest całkiem nie mało na mapie

bardzo często ich spotykam, z tym że ja już zakończyłem fabułę, wcześniej nie było opcji spotkania S (ma to też związek z levelem lornetki)

nie ma za to S+ i S++

Jak już ktoś pisał wcześniej żołnierze mają rangi s od pewnego poziomu heroizmu , pewnie po osiągnięciu odpowiedniego jego levelu pojawią się też żołnierze s+ i S++

PS. napiszcie jaki jest wasz level heroizmu.

Edytowane przez AbraHAM
Opublikowano

Podobno ranga spotykanych na mapie ludzi zalezy od rozwoju bazy ja mam ok 45-47 lvle działów i jestem w polowie drugiego aktu i spotykam sporo ludzi z S na mapie nawet poza misjami.

wiec skoro wy nie spotykaliscie albo dopiero po skonczeniu fabyly to pewnie dlatego ze mieliscie za maly lvl w bazie

Opublikowano

możliwe, że tak jest

mi nawet przy 180tyś heroismu już się pojawiali

no ale generalnie zauważyłem, że jest ich więcej pod koniec gry (ale tak jak mówię, poziom lornetki też może mieć znaczenie bo na niższych level jest ograniczenie do A potem do A++ itd itp)

Opublikowano

Poziom lornetki raczej nie ma znaczenia. Gdy mialem slabsza lornetke to spotykalem ludzi z wyższymi rangami tylko wtedy na lornetce pokazywalo wysoki pasek z niewiadomą rangą ale moglem ich spokojnie łapać i ranga byla widoczna juz w bazie

Opublikowano

Bo na mapie nie ma gosci z rangami S. Tych mozna albo wylevelovac albo sami dolaczaja.

Mylisz się. Wczoraj dwóch z mapy zgarnąłem. Jeden miał wszystko a++ a jedną statystykę S więc lepszy niż sam Big Boss.

Poza misją i poza Side opsem.

Opublikowano

No ok, tylko rozkminiamy teraz czy poajwiaja sie po watku fabularnym czy od danego poziomu heroizmu.

no przeciez napisalem ze to nie zalezy od ukonczenia fabuly bo mam gosci z S na mapie i nie skonczylem fabuly.

heroizmu mam sporo ale nie pamietam ile.

kiedys ktos mowil ze to zalezy od lvlu bazy a ten mam spory bo caly czas zbieram ludzi przy kazdej okazji

Opublikowano (edytowane)

A jakie masz lvle działów w bazie bo to podobno od tego zalezy a nie od ilosci platform

Wszystkie na 70 LVL , tylko security chyba na 56 , 

PS. Czy baza online jest liczona do max poziomu ?

Edytowane przez AbraHAM