Starh 3 170 Opublikowano 4 września 2015 Opublikowano 4 września 2015 (edytowane) Jaką platformę najlepiej rozbudowywać na początku command, a może R&D? Z góry dzięki za wszelkie tipy. Edytowane 4 września 2015 przez Starh Cytuj
MEVEK 3 460 Opublikowano 4 września 2015 Opublikowano 4 września 2015 (edytowane) Polepszenie lornetki tak aby pokazywała poziom żołnierzy, jak to zrobić? Muszę porwać jakiegoś typa?Ja juz po pierwszej misji i tutorialu zrobilem lornetke pokazujaca status klijenta. Ale mialem save z GZ. Czyli R&D-6 lvl i Intel-7 lvl. W tym Kojime. Poza tym od groma surowcow. Edytowane 4 września 2015 przez MEVEK Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 września 2015 Opublikowano 4 września 2015 Jaką platformę najlepiej rozbudowywać na początku command, a może R&D? Z góry dzięki za wszelkie tipy. ja rozbudowuje najbardziej r&d bo jaram sie nowymi zabawkami. Inne tez daja korzyści ale dla mnie najfajniejsze sa zabawki Cytuj
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 4 września 2015 Opublikowano 4 września 2015 no, ale z czasem r&d nie wystarczy i lepsze bronie/itemy wymagaja czegos wiecej np. medical albo intel na jakimstam poziomie. na szczescie w razie co mozna na pale przeniesc tam najlepszych, rozkazac budowe i przywrocic ich z powrotem Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 września 2015 Opublikowano 4 września 2015 ja mam 14-15lvl rdr, pozostałe ok 8-10lvl, czasem jak mi brakuje jednego to własnie przenosze na chwile wszystko co sie da a nadal jestem dopiero na 9 misji Cytuj
MEVEK 3 460 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 D-Horsa mi gdzies wcielo, co teraz? P.S Jaki trzeba miec lvl w poszczegolnych sekcjach, zeby zmajstrowac fulton, ktory kontenery pociagnie ??? Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 (edytowane) Powinieneś mieć to opisane. Mi gdzies w okolicach misji 13 pojawiła się ta opcja. Sprawia mase frajdy, najbardziej lubie rozwiązywać side opsy dotycznące likwidowania armored unit lub tank unit przy pomocy tego ustrojstwa . Biegne na beszczela w kierunku czołgu czy tam wozu pancernego (od strony, której nie ma w zasięgu widzenia) i go fultonuje. Zanim się towarzycho stojące wokół obiektu zorientuje co sie dzieje, to wszystkich rzucam na glebe przy pomocy consecutive cqc, a reszte przyczajonych po pokrzywach usypiam ze snajpierki mozliwosci jest, ogrom, nawet jesli ktos sie ograniczna do (jedynie slusznego) podejscia stealth/no kill.takie akcje mozna odpierdzielac, ze poprostu czuć ten fach w ręku postacią, którą sterujemy i dodatkowo czuć tez satysfakcje z realizowanej przez nas taktyki, mechanika gry bardziej nas nagradza za spryt i kombinowanie, niż baba w wyrze. no i piesek jaki on zapewnia bezlitosny bezwstydny recon sytuacjji Wystarczy zblizyc sie do obozowiska i juz z daleka wiem, na czym stoje, bo polowa gosci pozaznaczana elegancko (razem z wiezniami, mozdzierzami i pojazdami. juz tak opanowalem do perfekcji ogarnianie wrogiego terenu, ze po outpostach i miejscówkach, zostawiam miasta duchów raz wyczyscilem jakis outpost do zera i gdy juz mialem wrzucac na tapete ewakuacje, dwóch januszy podjechało ciezarowka i nagle sie zorientowali ze na miejscówce ani zywej duszy. zaraz poszli spac i na balonik, nawet nie zdąrzyli wyciągnąc krotkofalówek. no i ich wozidło oczywiscie tez zarekwirowałem gameplayowo w 5 metalu jest bezapelacyjnie 10/10. nie pamietam ktora gra mi ostatnio w tym temacie sprawiala tyle frajdy, chyba RE4 sprzed 10 lat KOMORNIK SNAKE FTW! Edytowane 5 września 2015 przez Andżej 5 Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 D-Horsa mi gdzies wcielo, co teraz? P.S Jaki trzeba miec lvl w poszczegolnych sekcjach, zeby zmajstrowac fulton, ktory kontenery pociagnie ??? Potrzebny do tego jest specjalista transportu, zdobędziesz go w 10 misji. 1 Cytuj
artex 28 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 No i moje pytanie , da się ustawić swoją muzę w helikopterze z pena , czy to tylko na pc można ? Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 Może komuś się przyda. Eurogamer tworzy najlepsze solucje i poradniki http://www.eurogamer.pl/articles/2015-09-03-metal-gear-solid-5-the-phantom-pain-poradnik-solucja 2 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 Podziękować wreszcie europe final countdown sobie znajdę Cytuj
Bartolinsky 1 771 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 Czy tylko moja Quiet jest jakaś z fochem? Już kilka misji z nią robię głównych i pobocznych i w ogóle za mną nie chodzi. Siedzi w tych krzakach, mierzy w coś, a ja ją wołam i wołam, a ta ma to w (pipi)e. Wykonuję misje, a ona kilkaset metrów ode mnie i tyle z jej pożytku. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 (edytowane) Czy tylko moja Quiet jest jakaś z fochem? Już kilka misji z nią robię głównych i pobocznych i w ogóle za mną nie chodzi. Siedzi w tych krzakach, mierzy w coś, a ja ją wołam i wołam, a ta ma to w (pipi)e. Wykonuję misje, a ona kilkaset metrów ode mnie i tyle z jej pożytku. Możesz sam jej powiedzieć gdzie ma iść - zrobić rekonesans bądź przyjąć pozycję do ataku. Na mapie daj d-padem w górę lub w dół i te opcje będą dostępne. Edytowane 5 września 2015 przez Hela 1 Cytuj
Bartolinsky 1 771 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 :O W jaki sposób mogę to zrobić? W komendach mam tylko atak, take aim, zawołanie jej. Z początku myślałem, że jak ją wywołam to stanie obok mnie. Potem celowałem lornetką w dane miejsce i wybierałem komendę jej imienia, ale to też nie bangla. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 :o W jaki sposób mogę to zrobić? W komendach mam tylko atak, take aim, zawołanie jej. Z początku myślałem, że jak ją wywołam to stanie obok mnie. Potem celowałem lornetką w dane miejsce i wybierałem komendę jej imienia, ale to też nie bangla. Jak wyżej - na ekranie mapy d-padem góra/dół. Możesz wybrać "Quiet scout" albo "Quiet attack". Przy pierwszym Ci sprawdzi całą bazę zanim do niej pójdziesz; przy drugim możesz wybrać jaką ma zająć pozycję żeby ci najlepiej pomóc. 1 Cytuj
Bartolinsky 1 771 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 Okej, nie widziałem edycji Twojego postu. Dzięki. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 (edytowane) Nie ma problemu, zdaje się, że sporo osób to pominęło, bo gra wprost nie mówi, że jest taka możliwość. A bez tej funkcji Quiet jest mało użyteczna. Edytowane 5 września 2015 przez Hela Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 ktoś sprawdzał juz parasite suit? opłaca się w to bawić? Cytuj
Bzduras 12 454 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 Pytanie: zniknął mi side ops Unlucky Dog 3. Czy jest szansa, że wróci na listę zadań? Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 (edytowane) Kiedy Quiet oddaje strzal? Dopiero jak zostaniemy wykryci, czy mozna w kazdej chwili okreslic konkretny cel i rozkazac strzelic? Edytowane 6 września 2015 przez bebbop Cytuj
Bzduras 12 454 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 Popatrz na cel przez lornetkę, wydaj komendę Fire. Quiet musi najpierw namierzyć cel, poznasz to po laserze snajpy skierowanej najczęściej na zakuty łeb przeciwnika. Cytuj
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 pozniej jest komenda "cover" - wtedy quiet wali wedle uznania. Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 6 września 2015 Opublikowano 6 września 2015 (edytowane) Quiet to mój ulubiony kompan. Pierwsze co robię po wyjściu z heli to wysyłam Cycoline do obozu, w którym jest misja/side ops aby zrobiła rozeznanie. Nim tam dojdę to już mam ładnie przeciwników zaznaczonych a jak jeszcze dochodzi do tego komenda "Cover me" + snajperka z tlumikiem to mam przeciwników idealnie przygotowanych do fultonowania Ile razy skończyłem misje bez ani jednego strzału... BTW, gdzieś czytałem że można customizować DD, między innymi zmiana koloru futra albo wstawić nowe oko, opaski, itp. Mam aktualnie 9/10 przywiązania do mnie i do tej pory nie mam tej opcji. To jest dopiero po pełnym przywiązaniu? Edytowane 6 września 2015 przez wojnar Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi