Mustang 1 774 Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 Pierwszy odcinek obejrzany. Intrygujący i bardzo klimatyczny - lubię filmy, w których akcja rozgrywa sięw nocy. @Masorz Ukyo pewnie na Netflixie ogląda, gdzie całość wyszła na raz. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 21 listopada 2015 Autor Opublikowano 21 listopada 2015 (edytowane) Prawda, to że na Netflixie JJ jest z Polskim lektorem? info z FB Edit: Ok, znalazłem potwierdzenie, że jest lektor oraz napisy i teraz dostaję w k(pipi)y, że mam wolny internet http://splay.pl/2015/11/20/netflix-w-polsce-jessica-jones-lektor/ Edytowane 21 listopada 2015 przez Malibu Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 21 listopada 2015 Opublikowano 21 listopada 2015 (edytowane) nie ma polskiego lektora, ani polskich napisow na netflixie sprawdzalem na apple tv, xbox one i na komputerze 2 odcinki dopiero za mna, jaram sie strasznie edit: jednak sa polskie napisy i lektor tylko w konosoli musialem jako glowny jezyk ustawic polski, troche dziwne rozwiazanie tak na szybko popatrzylem to wiekszosc seriali robionych przez Netflix ma polskie napisy, a taki Daredevil rowniez ma polskiego lektora Edytowane 21 listopada 2015 przez kubson Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 21 listopada 2015 Opublikowano 21 listopada 2015 Netflix miał w tym roku oficjalnie w Polsce wystartować, jest już? Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 21 listopada 2015 Opublikowano 21 listopada 2015 https://www.netflix.com/pl/ Sorry, Netflix is not available in your country yet. Enter your email & we'll let you know when Netflix is available. Cytuj
drozdu7 2 872 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 Skończyłem sezon. W sumie jednak delikatnie gorzej niż w Daredevilu, ale nadal bardzo dobrze. Generalnie Ci undergroundowi brudni "bohaterowie" są dla mnie ciekawsi ostatnio niż nieskazitelni celebryci z Marvelovskiego dużego ekranu. W tym roku Daredevil i Jessica Jones > Ant Man i Czas Ultrona Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 27 listopada 2015 Opublikowano 27 listopada 2015 Jestem w połowie i jak na razie serial nie wywołuje takich emocji jak DareDevil badgay okazał się piz.dusiowaty w stosunku do DD serial jest dość ugrzeczniony na plus: miłe smaczki i odniesienia do avengers policjant mocno przypomina Cap. America xd wątek lesbijskich problemów mocno mnie zaskoczył Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 27 listopada 2015 Opublikowano 27 listopada 2015 No to zapraszamy do drugiej połowy, ale za nazwanie Kilgrave'a pizdusiowatym powinienem wysłać na Ciebie Kazuba w trybie bojowym. 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 27 listopada 2015 Opublikowano 27 listopada 2015 (edytowane) Typ wygląda jak pierwszy z brzegu nowobogacki random :F Edytowane 27 listopada 2015 przez koval Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 30 listopada 2015 Opublikowano 30 listopada 2015 Obejrzałem całość i jestem bardzo usatysfakcjonowany. Jednak da się zrobić serial o kobiecej superbohaterce bez uciekania się do stylistyki kiepskiej komedii romantycznej (w ogóle feministki powinny piać z zachwytu nad tym filmem). Kilgrave przekozacki, o ile w filmach Marvela antagoniści są często zupełnie nijacy, tak w netlixowych serialach są po prostu bezbłędni - Purple Man pobił chyba nawet Kingpina. Z resztą Marvel jak zawsze ma zaje.bistego nosa do castingów, no nie wiem, czy takiego Luke'a Cage'a dałoby się lepiej obsadzić. Generalnie polecam i nie rozumiem podzielonych opinii w Internetach. Serial zupełnie inny od Daredevila, ale jak dla mnie równie dobry. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 7 grudnia 2015 Opublikowano 7 grudnia 2015 kilgrave to jak dla mnie najlepszy badguy w filmowo-serialowym universum marvela Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 7 grudnia 2015 Opublikowano 7 grudnia 2015 Dobra, napiszę też krótko. Serial skończyłem jakoś ponad tydzień temu i jest to przynajmniej poziom Daredevila, jeżeli nie lepiej nawet. Klimaty, pozornie podobne a jednak całkowicie odmienne, bo tylko sceneria ta sama. Problemy ludzkie i motywacje już z deka inne. Kilgrave- oczywiście, że najlepszy marvelowy villain. Wielowymiarowy, ciekawie poprowadzony i kolejny raz David Tennant pokazał, jak genialnym jest aktorem. Doctor Who, Alec Hardy, Kevin Kilgrave- jeden aktor a kompletnie odmienne postaci. Purple Man w tej swojej 'ludzkiej' twarzy jest momentami przerażający. W pewnym momencie serial poszedł w stronę, której się kompletnie nie spodziewałem- najpierw zabawa w 'dom' a potem nawet częściowo skończona sukcesem próba sprowadzenia go na prawowitą ścieżkę i wykorzystanie jego mocy dla altruistycznych pobudek. Śmiało mogę wystawić 9/10 i czekam teraz na drugi sezon Daredevila jak cygan na zasiłek. 1 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 grudnia 2015 Opublikowano 7 grudnia 2015 z fajnych antagonistów (nie marvelowskich) pierwszy do głowy przychodzi mi: Cytuj
agst 138 Opublikowano 8 grudnia 2015 Opublikowano 8 grudnia 2015 Bardzo dobry serial. Włączyłem go bardziej z ciekawości i spodobał mi się. Zgadzam się, że Kilgrave jako główny zły był znakomity. Świetnie pokazali jak niebezpieczny mógłby być ktoś z jego mocą. Nie widziałem jeszcze Daredevila i muszę go nadrobić, bo widzę, że seriale Marvela celują w innych odbiorców niż filmy co mi się bardzo podoba. Cytuj
Dallas 8 Opublikowano 11 grudnia 2015 Opublikowano 11 grudnia 2015 A ja obejrzałem i moim zdaniem jest słabo. Dużo mocno absurdalnych momentów i momentami bardzo nużący. Ma też naprawdę mocne punkty. Kilgrave świetny, najlepszy z całego serialu. Tylko dzięki niemu dobejrzałem do końca, bo wymiękł bym w połowie. Żeby nie było Daredevil uważam że był kozak i nie mogę się doczekać drugiego sezonu. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 24 grudnia 2015 Opublikowano 24 grudnia 2015 Rozwleczone to strasznie, pierwsze epizody fajnie siadły a potem sie meczyłem. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 Dokładnie mam podobne odczucia, na sile rozciągnięty i serio nie kumam jak może sie bardziej podobać od daredevila Btw Luke Cage ma zero charyzmy i jest nudny w ch,uj to samo simpsons na początku spoko pod koniec mega irytująca postać 1 Cytuj
ezils 23 Opublikowano 27 grudnia 2015 Opublikowano 27 grudnia 2015 Wysiadłem po pilocie. Nie chcę mi się tego oglądać heh Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 27 grudnia 2015 Opublikowano 27 grudnia 2015 Spoko, ja się nawet cieszę, że są tak spolaryzowane opinie. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 27 grudnia 2015 Opublikowano 27 grudnia 2015 Dla mnie caly pierwszy sezon zostal calkowicie pociagniety przez Kilgrave'a, dlatego... mam juz teraz spore obawy co do drugiego, chyba ze jakims cudem go "ozywia" I oczywiscie jestem opinii ze Daredevil jest znacznie lepszy. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 27 grudnia 2015 Opublikowano 27 grudnia 2015 (edytowane) obejrzałem 3 odcinki i czuję duże zażenowanie i zakłopotanie, bardzo to (pipi)a kiepskie, czułem się jak wtedy gdy przypadkowo obejrząłem 1 odcinek tajemnic ze smallville. Te "moce" Jessici, murzyn ze szlifierka z reklamy old spice, te skoki, te rozterki, ta morda killgrave'a, zaraz co to (pipi)a killgrave, google... jak to przetłumaczyć, tak idiotyczniejak to brzmi? co to za pedał. doprawdy, daredevil był fajny, ale to ,to (pipi)a jest zenada. najwieksze minusy: - brak cycków brunety - bruneta twierdziu ze zatrzyma wolnio jadacy samochód, szkoda ze nie potrafi jednym ciosem zaatwić humanoidów, tlyko szarpie się z nimi jak masakratos pod smietnikiem. - smiercio-grób wygląda jak wokalista muse, a on nawet jako lider zespolu wyglada dziwnie pizdowato. plusy: - sposoby usmiercania przez śmiercio- groba. Edytowane 27 grudnia 2015 przez ajebisty 2 Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 28 grudnia 2015 Opublikowano 28 grudnia 2015 Tam jest KIL s nie KILL. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 28 grudnia 2015 Opublikowano 28 grudnia 2015 później sprawdziłem że to tylo głupie nazwisko, naprawde nazywa się... purple man. Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 28 grudnia 2015 Opublikowano 28 grudnia 2015 No właśnie też nie. To jest jego ksywa, ale jak dotąd tylko w komiksie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi