Hendrix 2 731 Opublikowano 12 stycznia 2017 Opublikowano 12 stycznia 2017 Ostrzegałem:https://www.youtube.com/watch?v=Jf-6D9bkYKw Cytuj
okens 541 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 XD ahhh dlaczego u nas nie robia takich reklam... Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 13 stycznia 2017 Opublikowano 13 stycznia 2017 No taka reklama Biedronki to z łzami bym leciał po bułeczki. Cytuj
marcinu456 0 Opublikowano 16 stycznia 2017 Opublikowano 16 stycznia 2017 Dokładnie, wielka szkoda, że gra nie wyszło w grudniu jak pierwotnie planowano miałaby wtedy szanse trafić do większego grona odbiorców. Czy ja wiem, przy premierze The Last Guardian i FF XV skończyłoby się tak samo jak przy okazji Titanfall 2 Cytuj
DJ1988 16 Opublikowano 17 stycznia 2017 Opublikowano 17 stycznia 2017 (edytowane) Pytanko: ściąga się już komuś GR2 z Polskiego PSN Store? Złożyłem preorder na tę grę jakiś czas temu, odliczanie dobiegło końca jednak gra się nie pobiera. Teraz nie wiem czy powinienem się kontaktować z Sony w tej sprawie czy oni po prostu jeszcze nie wrzucili gry na serwery jeszcze. Edycja: Już nie ważne, udało mi się rozpocząć pobieranie poprzez stronę internetową PSN. Edytowane 17 stycznia 2017 przez DJ1988 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 18 stycznia 2017 Opublikowano 18 stycznia 2017 Dokładnie, wielka szkoda, że gra nie wyszło w grudniu jak pierwotnie planowano miałaby wtedy szanse trafić do większego grona odbiorców.Czy ja wiem, przy premierze The Last Guardian i FF XV skończyłoby się tak samo jak przy okazji Titanfall 2The Last Guardian to nie jest sprzedażowo jakiś mocny przeciwnik. :) Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 31 stycznia 2017 Opublikowano 31 stycznia 2017 W Japonii pierwsze miejsce + duze podciagniecie sprzedazy PS4, wiec chyba nie jest tak slabo ze sprzedaza. Trzymam kciuki za sukces gry masakrycznie po w dobra strone ida. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 1 lutego 2017 Opublikowano 1 lutego 2017 W UK gra wystartowała dopiero na 13 czy 14 miejscu, a w drugim tygodniu nawet na TOP40 się nie załapała, więc poza JP sprzedaż jest tragiczna. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 1 lutego 2017 Opublikowano 1 lutego 2017 (edytowane) Przynajmniej dokończyli grę i "serię". Sony nie zakładało, że zarobi cokolwiek na tej grze. Zerowy marketing (poza JP). No, ale po to mają Sony Japan, w zasadzie nikt nie jest zagrożony z ich devów w JP (już nie mówiąc o tym, że prawo w KKW utrudnia zwolnienia). Skoro nawet Gavin Moore uchował się z Puppeteerem (17 tysięcy sprzedanych sztuk), to reszta jest bezpieczna,Poza tym Toriyama już zabrał się za nową grę i nowe IP (podobno action-adventure). Edytowane 1 lutego 2017 przez Hendrix Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 1 lutego 2017 Opublikowano 1 lutego 2017 (edytowane) W UK gra wystartowała dopiero na 13 czy 14 miejscu, a w drugim tygodniu nawet na TOP40 się nie załapała, więc poza JP sprzedaż jest tragiczna. Wiem, ciezko sie dziwic skoro taka fajna i inna, ale mimo wszystko mniejsza gierke wrzucaja w sam srodek kotla z japonskimi premierami. Wazne, ze jest zielono na metacritic, duzo osob jest zachecona ale po prostu zakup musial ustapic miejsca Residentowi badz Yakuzie, a newsy o tragicznej sprzedazy tylko zachecaja wieksza ilosc osob do czekania na promocje. Jedno jest pewne, seria raczej jest juz martwa jako AA, szkoda. Obawiam sie ze NIoh i Nier podziela los GR2, w przypadku Nier brzydko mi sie kojarzy zachowanie SE z Tomb Raiderem na X1 - przeniesli gre zaraz obok Horizon i Mass Effect, zapowiedzieli wersje PC itp. Chyba jakis sabotaz swoich console exclusive robia czy co. @Hendrix - ale my tu mowimy o GR2, szanse na 3 czesc ( ktora wreszcie moglaby byc robiona na normalnym PS4'owym silniku ) poszly sie walic :( Edytowane 1 lutego 2017 przez aphromo Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 1 lutego 2017 Opublikowano 1 lutego 2017 Ale GR2 kończy wszystkie wątki z jedynki, a twórca gry zabiera się za nowy projekt i nowe IP. To, że gra w ogóle powstała to prezent dla fanów jedynki, rzadko gry ledwo przekraczające 100 tys. sztuk dostają drugą część (poza tym miała być dylogia i jest dylogia).Nier jest podobnym prezentem, bo gry Yoko Taro są bardzo niszowe i nie zarabiają pieniędzy, a jakimś cudem dostaje kasę, czy to na Drakengarda czy Niera. Sytuacja z KOEI Tecmo jest inna, ba Nioh ma duży budżet jak na gry tej firmy i ewidentnie liczą na rynek graczy zainteresowanych grami FROM - to nie jest projekt o małej skali, szczególnie jak na możliwości wydawcy. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 1 lutego 2017 Opublikowano 1 lutego 2017 puppeteer serio poszedl w 17tys sztuk????!!!! kurde a serio zacna gierka, swoja droga zwalili, ze wypuscili ja na ps3, ktore juz wtedy powoli bylo nikogo zamiast na swieza wtedy jeszcze vite Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 1 lutego 2017 Opublikowano 1 lutego 2017 Serio.Tak jak serio przed przyjściem Beckera w Sony Japan była totalna samowolka i ponad 40 tytułów na różnych stadiach produkcji. Przyjście byłej głowy SSM miało zmienić i zmieniło kulturę pracy, tzn. skupienie się na kilku tytułach i płynnym przejściu od faz koncepcyjnych do faz produkcyjnych.Za duża swoboda też jest w końcu zła.To nie jest i nie będzie raczej studio do gier AAA, chyba że będą robione w kooperacji. Oczywiście były plotki, że dostaną szansę, ale wątpię. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 1 lutego 2017 Opublikowano 1 lutego 2017 Heh, i później Shu mówi w mediach, że pracują nad kilkudziesięcioma tytułami. ;) Offtopic - Hendrix ty coś siedzisz w branży, że masz zawsze tyle ciekawostek okołogrowych pod ręką? Nie powiem - przyjemnie się czytało jako pisałeś kiedyś kto jest kim w Square Enix i dlaczego FF Versus tyle się przeciągnął. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 1 lutego 2017 Opublikowano 1 lutego 2017 OT: ja myślę, ze on po prostu interesuje sie tym całym okołogrowym bajzlem. Też tak kiedys miałem - szukanie i kolekcjonowanie informacji na jakis temat potrafi dac sporo satysfakcji ;) Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 1 lutego 2017 Opublikowano 1 lutego 2017 (edytowane) Ale GR2 kończy wszystkie wątki z jedynki, a twórca gry zabiera się za nowy projekt i nowe IP. To, że gra w ogóle powstała to prezent dla fanów jedynki, rzadko gry ledwo przekraczające 100 tys. sztuk dostają drugą część (poza tym miała być dylogia i jest dylogia). Nier jest podobnym prezentem, bo gry Yoko Taro są bardzo niszowe i nie zarabiają pieniędzy, a jakimś cudem dostaje kasę, czy to na Drakengarda czy Niera. Sytuacja z KOEI Tecmo jest inna, ba Nioh ma duży budżet jak na gry tej firmy i ewidentnie liczą na rynek graczy zainteresowanych grami FROM - to nie jest projekt o małej skali, szczególnie jak na możliwości wydawcy. No akurat fakt ze wszystkie watki sa skonczone to zadna przeszkoda w dalszej produkcji gry ( pamietam jak kiedys sie z kumplem smialismy, ze w Gears of War jak Locusty rozwala planete Sera to sie przeniosa na planete Masla ), ale slaba sprzedaz na pewno. Szkoda, bo ciekawa gra zostala zaorana przez bledne decyzje biznesowe ( podobno nawet wystarczajacej ilosci kopii na premiere dla tej garstki zapalencow nie przygotowano itp ). Noz mi sie w kieszeni otwiera jak jeszcze widze te pyerdolenie ze teraz tylko multiplatformy, dac do Plusa itp. Edytowane 1 lutego 2017 przez aphromo Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 1 lutego 2017 Opublikowano 1 lutego 2017 Nie siedzę, ale mam aktywne zainteresowanie branżą, moja cienko przędzie :vA tak bardziej serio, gierki to nie tylko płytki i to co je wypełnia, interesuje mnie wszystko, a że jest to pośrednio związane z resztą zainteresowań, to jakoś tak wyszło. Poza tym jeśli już narzekam na prasę i dziennikarstwo związane z tym aspektem rozrywki, to nie wyobrażam sobie samemu popełniać tych samych błędów. Zresztą kurczę, piszę na forum o gierkach, jak marnować czas to z pożytkiem. 1 Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 20 lutego 2017 Opublikowano 20 lutego 2017 No i co gra ktoś w to? Jak się prezentuje gierka w porównaniu do jedynki? Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 20 lutego 2017 Opublikowano 20 lutego 2017 Wielkich zmian w porównaniu z jedynką nie ma ale chyba nikt nie spodziewał się rewolucji. Pograłem kilka godzin i najbardziej podoba mi się oczywiście zabawa grawitacją, samo poruszanie po mieście i zbieranie kryształów w pięknej cel shadingowej grafice daje masę satysfakcji. Fajnym patentem jest możliwość rozgladania się podczas szybowania i nawierzania celów przez obracanie kontrolera w różnych kierunkach. Fabuła i dialogi na razie bez rewelacji, sam prolog to właściwie jedynie długi tutorial. Lokacje są bardzo fajnie zaprojektowane, art style też klasa. Słabe są za to misje poboczne zrobiłem ok. 10 i większość to nudne fetch questy. 1 Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Sory za post pod postem ale 21 marca wychodzi darmowe dlc "The Ark of Time - Raven's Choice" z Raven w roli glownej. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Bardzo mi miło, że Sony postanowiło z przytupem uhonorować moje wkroczenie do niebieskiego królestwa tym gościnnym występem w DLC do GR2. 4 Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 28 lutego 2017 Opublikowano 28 lutego 2017 Zakończenie gr2 niezłe zaskoczenie. Cała historia przed ostatnim aktem jest raczej slabiutka, ale to co się dzieje w kilku godzinnym zakończeniu jest fantastyczne. No nie spodziewałem się że aż tak dobrze to wyjdzie. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 1 marca 2017 Opublikowano 1 marca 2017 To jakbyś końcowo ocenił tę pozycję? Pytam, bo to pewnie Gravity Rush 2 będzie następne w kolejności jak już uporam się z Horizon. :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi