hav7n 5 936 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 No to gracze czy sterowanie przez AI bo chyba coś nie rozumiem hendrix? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 AI steruje mózgami graczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 Jasno napisałem - polegli gracze, sterowani przez AI, nie widzę niejasności. Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 takie niohowe zombi? Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 826 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 (edytowane) Ogarneliscie go solo bez grindowania majac przecietna bron? bo narazie jestem mu w stanie zabrac tylko ze 2-3 cm paska zycia. Ograłem go na 1 lvl WITH MY BARE HANDS. Edytowane 29 kwietnia 2016 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 jestes oficjalnie oczytanym absolwentem zawodowki z duzym doswiadczeniem w graniu w gre, dostajesz odznaczenie kazub convenant Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 jestes oficjalnie oczytanym absolwentem zawodowki z duzym doswiadczeniem w graniu w gre, dostajesz odznaczenie kazub convenant pisze sie covenant Jasno napisałem - polegli gracze, sterowani przez AI, nie widzę niejasności. przecinek go zmylił Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 (edytowane) Pokonując wszystkie demony w drugiej planszy nie da się mieć słabej broni, więc dziwne zapytanie. Wystarczy broń mająca atak od 230-250 w górę, podstawa to staggerowanie bossa i unikanie piorunów, które zwykle kończą się OHKO - najciężej unikać ataku łapami, bo na ten jesteśmy najbardziej narażeni grając w miarę ofensywnie.Edit:Mając naładowanego "rekina" można stosunkowo łatwo sobie poradzić, po załączeniu staggera wystarczy odpalić living weapon i patrzeć jak się miota - na jednym pasku zjechałem 3/4 HP (z niezłą bronią już), kończąc walkę bardzo szybko (ale to za drugim, albo trzecim przejściem - już dobrze znałem jego moveset).W ogóle trzeba pamiętać, żeby nie marnować specjałów jeśli przeciwnik ma pełny pasek yokai (czyli odpowiednik staminy u demonów). Edytowane 29 kwietnia 2016 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 jestes oficjalnie oczytanym absolwentem zawodowki z duzym doswiadczeniem w graniu w gre, dostajesz odznaczenie kazub convenant pisze sie covenant Jasno napisałem - polegli gracze, sterowani przez AI, nie widzę niejasności. przecinek go zmylił przerzuciłeś się juz na słownik z angielskiego worda? masz niesamowity progress od 2013. taka ciekawostka Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 przerzuciłeś się juz na słownik z angielskiego worda? masz niesamowity progress od 2013 niepotrzebnie to drugie s. to słowo występuje w języku polskim Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 Jak na temat związany z tak przyjemną grą, to sporo podjazdów osobistych - nie rozumiem tego :v Jeszcze co do niejasności mojego zdania, składam to na barki mniejszego kontaktu z językiem ojczystym, wszakże angielskie zdania upstrzone są mniejszą ilością znaków przestankowych, u nas - odwrotnie, a przecież interpunkcja to dość specyficzny obszar tekstu, obszar kreujący logikę zdania Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 W ogóle trzeba pamiętać, żeby nie marnować specjałów jeśli przeciwnik ma pełny pasek yokai (czyli odpowiednik staminy u demonów). yokai to określenie na potworki w nioh https://pl.wikipedia.org/wiki/Y%C5%8Dkai Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 Wiem, zastanawiałem się nad nazwą odpowiednika staminy u demonów, nie wyczytałem tego w samej grze (coś mogło mi umknąć), więc użyłem nazwy demonów, żeby łatwiej opisać to.Swoją drogą ciekawi mnie różnorodność wrogów: yokai, oni, tengu, kappa - japoński shintoizm (i wcześniejsze, ludowe wierzenia) jest bogaty w demony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 ich dizajn mi się nie podoba, wyglądają jakby były wymyślone przez dwunastolatków. do soulsów to to nawet nie ma startu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 Akurat designowo to trzymaja sie mocno folkloru japonskiego i wychodzi im to calkiem zgrabnie. btw. skonczcie juz te niesnaski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 Są wierne japońskiej mitologi, a gra dzieje się na Kyushu (mapa na to wskazuje) - Soulsy są osadzone fikcyjnej krainie, ledwo opartej o europejskie średniowiecze - większe pole na inwencję własną.(Soulsy wygrywają i u mnie, ale rozumiem design z Ni-oh, imo jest dobry) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 (edytowane) Wiem, zastanawiałem się nad nazwą odpowiednika staminy u demonów, nie wyczytałem tego w samej grze (coś mogło mi umknąć), więc użyłem nazwy demonów, żeby łatwiej opisać to. Swoją drogą ciekawi mnie różnorodność wrogów: yokai, oni, tengu, kappa - japoński shintoizm (i wcześniejsze, ludowe wierzenia) jest bogaty w demony. bedzie to po prostu ki. jeśli spróbować to podeprzeć systemem gry, to pasywy zwiększające obrażenia ki, działają tak samo na ludzi, jak i demony. co do yokai, to z linku do polskiej wiki (wiem, skąpy) podpowiada, że yokai określa wszystkie stwory, demony i duchy. nie jestem specjalistą od shinto, ale rogate demony w demie to chyba oni, a gra klasyfikuje je jako yokai. więc się chyba wszystko zgadza o.... https://en.wikipedia.org/wiki/Y%C5%8Dkai Edytowane 29 kwietnia 2016 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 (edytowane) No Yokai to pojęcie ogólne, ale część demonów podpada pod własne grupowania (a i tak nie zawsze; Nue występuje i jako mononoke, i yokai, terminy są niby zamienne, ale delikatne różnią się między sobą). W ogóle mitologia japońska jest dość zawiła, głównie przez różne wpływy kulturowe, folklor rdzenny wymieszał się z buddyzmem, wpływy chińskie też są znaczące, a dochodzi jeszcze europejski pierwiastek - niepomijalny wręcz.Ale to tylko lanie wody o pryncypia, ważne, że mają bogaty bestiariusz Edytowane 29 kwietnia 2016 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 Juz kilka razy zrzucalem ludzi z roznych krawedzi i z reguly darli ryja, a z kolei Ninja przy upadku z dachu jakos niewzruszony sie wydawal xD Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 Walka z Nue nie jednego przyprawi o palpitacje serca i spocone lapy, ale w koncu po wielu probach zostal pokonany, co zajelo mi dluzej niz 2 poziomy i pierwszy boss razem wzieci. Dopiero w momencie, gdy zdjąłem cala zbroje bylem w stanie byc na tyle szybki, zeby regularnie zbijac mu polowe zycia. Zadnej wiekszej nagrody za pokonanie Nue chyba nie ma, ale sam w sobie jest jednym z trudniejszych bossow z jakmi sie mierzylem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 29 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2016 Nagrodą jest bardzo dobra katana, pewnie najlepsza broń w demie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 30 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2016 Tak bardzo klon Soulsow Nie wiem, co Cię tak boli przy tych porównaniach, czy to w jakimś stopniu umniejszyłoby zasługi Nioha itp, ale jak długo będziesz zestawiał jeden system walki kontra pierdyliard innych rzeczy, żywcem wyjętych z serii From Software? To jest klon Soulsów i żadne zaklinanie rzeczywistości tego nie zmieni, a zapożyczenie move-setów z prehistorycznego Bushido Blade jedynie dodaje tej grze głębi w temacie starć i nic więcej - cała reszta to Onimusha Souls. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 30 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2016 Mnie tam nic nie boli i moj post wlasnie odnosil sie stricte do systemu walki a nie calej gry (wystarczy wlaczyc filmiki), takze nie wiem skad to uniesienie, w swoich wrazeniach kilka stron wstecz sam nawet napisalem: Systemowo ta gra to wg mnie istne połączenie Onimushy, Soulsów oraz Ninja Gaiden. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 30 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2016 To spoko, bo jakoś ubzdurało mi się, że się zapierasz przed tym porównywaniem - sorry za zamieszanie W każdym razie ktoś wcześniej odmawiał Niohowi miejsca w dziale "Souls-like", później ten Twój wpis (jak widać źle odebrany) i się we mnie zagotowało Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 30 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2016 (edytowane) To jest klon Soulsów i żadne zaklinanie rzeczywistości....... Zadnej wiekszej nagrody za pokonanie Nue chyba nie ma, ale sam w sobie jest jednym z trudniejszych bossow z jakmi sie mierzylem prócz nalepszej katany i włóczni, która może z niego wypaść. nue po ogarnięciu jego ataków i schematów jest najwyżej 5/10, odpalenie spirita na stagerze tak go masakruje, że jest niemal OP Edytowane 30 kwietnia 2016 przez Kazub 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi