Skocz do zawartości

Nioh

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym teraz wziął BB tylko koniecznie GOTY i ograł akurat do premiery Nioha :)

Kolego ja jeszcze nawet nie mam PS4.  Czekam na premierę białego slima. Swoją drogą moje ostatnie PlayStation nie licząc PSP, to było PS2 z God of war 2 :ohboy:

Eee to już chyba lepiej brać PRO i ograć takiego Nioh w sztywniutkim 1080/60, co zresztą zapowiedziano dla tej wersji sprzętu. Osobiście ja bym tam zaczął od BB. Ma bezkonkurencyjny art i level design, ale system waki i 60 fps Nioha mogą obrzydzić gierki FROM.

Opublikowano

Nioh tam przynajmniej można coś komuś odciąć, a nie niezniszczalne kukiełki :P

Dla mnie najwiekszym a zarazem najmniejszym ficzerem jest mozliwosc schowania broni do pochwy w pieknym stylu strzepujac z niej krew ktora potem laduje na scianach/ziemi. :cool:

W NG II takie cuda były  :cool:

Opublikowano

Nioh tam przynajmniej można coś komuś odciąć, a nie niezniszczalne kukiełki :P

Dla mnie najwiekszym a zarazem najmniejszym ficzerem jest mozliwosc schowania broni do pochwy w pieknym stylu strzepujac z niej krew ktora potem laduje na scianach/ziemi. :cool:

W NG II takie cuda były  :cool:

Ta ale tylko w NGII i nie miales na to wplwyu, tutaj mozesz sobie na zyczenie to robic :obama:

Uwielbiam takie detale i dalej nie kumam czemu tylko ludzie odpowiedzialni za Nioha/NG ogarniaja takie rzeczy.

Opublikowano (edytowane)

Bardziej myślałem nad Corvo Attano  :notbad:

@Zetta 

I BB i DS3 dałem szansę, niestety nie pykło  :dunno:

Ja też jestem fanem Ninja Gaiden Black bo to dla mnie jedna z gier wszech czasów, wystawiłem jej mega wysoką notę bo aż (9+/10), dwójka też bardzo dobra gra (8/10). Mniejsza jednak z tym, do serii Souls podchodziłem z 5 razy i dopiero załapała druga albo 3 próba w BB. Od momenty jak pokonałem pierwszego bossa w tej grze dostałem takiego kopa, że grę przeszedłem 3 razy robiąc w niej przy okazji platynę, w między czasie nadrabiając genialnego Demona, Darka 1 z dodatkami, dwójkę z 3 dodatkami oraz rozwalając na czynniki pierwsze Darka 3. Był to możliwe, że najlepszy mój ponad 2 miesięczny okres growy. Teraz jestem mega fanem serii i łykam wszystko podobne od FS.

Seria Souls nie ma skomplikowanego systemu walki, ale w swej prostocie jest w nim masa miodu i geniuszu.

Więc Soul zacznij tak jak ja może od BB ta gra jest najbardziej zręcznościowa z serii a być może później tak jak w moim przypadku poleci to jak rakieta.

Co do Nioh miałem obawy po crapie NG3 (3/10) jednak patrząc na gameplay może z tego być czarny koń 2017 czego sobie i wszystkim fanom siekania życzę. 

Edytowane przez Kyokushinman
  • Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

Dobra, tak się składa, że mam BB używkę w pracy, dam tej grze drugą szansą niech będzie  :cool:

Edytowane przez Soul
  • Plusik 1
Opublikowano

Dobra, tak się składa, że mam BB używkę w pracy, dam tej grze drugą szansą niech będzie  :cool:

pokonaj pierwszego bossa - ojczulka gaspuczio i bedziesz wiedział

tylko nie rashuj do niego xd

Opublikowano (edytowane)

o jeszcze jak, ledwo tylko liznąłem ostatnią betę

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

Nazywa sie dokladnie: Nioh Last Chance Trial

I sprobowalem przed chwila odpalic, no niestety, trzeba czekac do 21 stycznia. :)

Edit: No i jest oficjalnie:

Edytowane przez Bansai
Opublikowano

To chyba ma być to samo co do tej pory + 1 nowa lokacja. Niezły pomysł z demo przed premiera, może zwiększy to sprzedaż, ostatnio w ogóle coraz wiecej tych demek. Może zaimplementowane beda już tryby na Pro, no i ciekawi mnie najbardziej czy zachowali ten sam poziom trudności czy coś ułatwili, bo gra jednak stawiała duże opory.

Gość Orzeszek
Opublikowano

no w końcu obadam, bo troche się cykałem brać na premierę bez pogrania.

Opublikowano (edytowane)

To chyba ma być to samo co do tej pory + 1 nowa lokacja. Niezły pomysł z demo przed premiera, może zwiększy to sprzedaż, ostatnio w ogóle coraz wiecej tych demek. Może zaimplementowane beda już tryby na Pro, no i ciekawi mnie najbardziej czy zachowali ten sam poziom trudności czy coś ułatwili, bo gra jednak stawiała duże opory.

Gra premierowa może być trudniejsza :)

Fumihiko Yasuda
Jesteśmy świadomi, że ulepszenie sterowania i kamery spowodowało, iż beta "wydawała się za łatwa" dla weteranów pierwszego dema.
Tym bardziej że NiOh ma być grą z gatunku "masocore", czyli łączymy dwa słowa - masochizm oraz hardcore. To ma być rozgrywka, która nie jest przeznaczona dla mas. Dlatego też wprowadziliśmy od tamtej pory trochę zmian

Edytowane przez Kyokushinman
Opublikowano

Fumihiko Yasuda
Jesteśmy świadomi, że ulepszenie sterowania i kamery spowodowało, iż beta "wydawała się za łatwa" dla weteranów pierwszego dema.
Tym bardziej że NiOh ma być grą z gatunku "masocore", czyli łączymy dwa słowa - masochizm oraz hardcore. To ma być rozgrywka, która nie jest przeznaczona dla mas. Dlatego też wprowadziliśmy od tamtej pory trochę zmian

He he... Nie pierd0lą się w tańcu chłopaki :)

Opublikowano (edytowane)

Fumihiko Yasuda

He he... Nie pierd0lą się w tańcu chłopaki :)

Panowie, jak by nie było to robili kiedyś NG, ta gra nigdy nie była łatwa. 

Edytowane przez Soul