jacoPL 11 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 30h za mną, właśnie przeszedłem na 5 region, wszystkie misje główne i poboczne dostępne do tej pory zaliczone i póki co mam mieszane odczucia. Może to przez to, że po tych wszystkich alfach i betach miałem tak wygórowane oczekiwania, sam nie wiem. System walki, jak już chyba każdy w tym temacie zaznaczył, jest genialny. Szkoda tylko, że w kółko walczymy z tymi samymi przeciwnikami, którzy w dodatku ograniczają się do 2-3 ruchów. Przez to gra staje się bardzo szybko zbyt łatwa i przewidywalna. Do minusów zaliczyłbym też kiepski level design - kilka razy łapałem się na tym, że odblokowałem skrót, który w ogóle nie był przydatny. No ale tutaj ograniczeniem było po części to, że gra jest podzielona na misje - jednym to przeszkadza innym nie, mi osobiście bardziej odpowiadał system z Dark souls czy bb. Do plusów zaliczyłbym starcia z bossami - większość do tej pory była dla mnie dość wymagająca. Szkoda, że część też miała ograniczony moveset, ale dzięki dynamice walk można na to przymknąć oko. Generalnie gra się przyjemnie, ale jest trochę rzeczy do poprawy i dla mnie na pewno nie jest to gra 10/10 tak jak dla niektórych. ;) Ktoś tu wspominał, że możemy dość szybko spodziewać się kontynuacji i bardzo liczę na to, że twórcy wyeliminują chociaż część wad i dostaniemy usprawnioną wersję nioha, z tym samym systemem walki, ale z ciekawszymi lokacjami i z większą ilością różnych przeciwników. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 (edytowane) Z tymi lokacjami to prawda. I ogólnie z całym światem gry. Nie ma tej płynności w przechodzeniu i efektu "wow", jak w Soulsach. Pytanie: w tych bitwach klanowych punkty dla klanu dostaje się za zabijanie fantomów z niebieskich klanów, czy wszystkich? Edytowane 17 marca 2017 przez Rozi Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 (edytowane) To ja nie wiem jak ja gram że mam 127 lvl 100 h natrzaskane jak Wy tu gierkę w 50 h konczycie Parę dni temu wbilem na misję twilight na 145 lvl i o jezusiu..jakie rzeczy tam leciały. Jest Puchatek za misje w coopie...trzeba to uruchamiać w głównym menu czy wystarczy że przy chramie wezwe sobie gracza do pomocy?? Edytowane 18 marca 2017 przez Szymek_PL_ Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 (edytowane) Coopa osobiscie robilem na koncu. Sa chyba ze 3 lub 4 misje gdzie od razu w coopie przechodzisz mapę. Wiec te misje ci od razu zaliczy. Zrobisz jak chcesz. A czy zalicza jak wezwiesz kogos do pomocy w chramie tego nie wiem, ale pewnie zalicza jak wezwiesz od razu przy pierwszej kapliczce. Edytowane 18 marca 2017 przez sajmon34 Cytuj
second 3 695 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 Ile kulek gówna trzeba dać kolesiowi w zamku? Co się za nie dostanie? Po co mu one są potrzebne? Tyle pytań... Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 10. Trofeum i jakas ochrone glowy. 1 Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 10. Trofeum i jakas ochrone glowy. Nieprawda. Trzeba mu dać 30 kulek aby wskoczyło trofeum Są też "lepsze kulki" które liczą się jako x2 od sztuki. 2 Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 A rzekome kulki goowna to on zjada. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 marca 2017 Opublikowano 20 marca 2017 (edytowane) Dobra chyba wszelkie sposoby zostały pobanowane jeśli chodzi o kowala i 60 poziom patronatu. Czyli obecnie zostaje wydać u niej wszystkie pieniądze (mam naciułane około 4,5 mln) i liczyć na dużą ilość punkcików? Jeszcze kilka pomniejszych pucharków mi zostało, ale z tym to będzie dramat ponieważ ja mam dopiero 19 lev u kowala :( Działa ten sposób z klikaniem dialogu z Tome. Właśnie to robię i zostało mi z 12 punktów do całości. Edytowane 20 marca 2017 przez Rozi Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 20 marca 2017 Autor Opublikowano 20 marca 2017 Pytanie czy - jestes w ng+ czy jeszcze podstawka? Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 20 marca 2017 Autor Opublikowano 20 marca 2017 To pewnie dlatego. Wychodzi na to, że w ng+ nikomu nie działa ten sposób. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 20 marca 2017 Opublikowano 20 marca 2017 Na ng+ nie działa. Więc jak ktoś tak jak ja zaczął czytać poradnik, trofea po skończeniu gry to musi farmić :) Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 marca 2017 Opublikowano 20 marca 2017 Czas na dyskusję: jakich setów i kombinacji używacie? Które są najlepsze i dlaczego? Osobiście biegam z setem Wojownika Zachodu i w sumie od kilkunastu misji nie mam potrzeby tego zmieniać. Czaję się na skompletowanie setu Fanatyka, bo widziałem przegięty bonus do Żywej Broni z tym związany, więc będę się czaił. A wy jak tam? Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 20 marca 2017 Opublikowano 20 marca 2017 (edytowane) Jako, że właśnie platynuję i już jestem na finiszu (czekam na zmianę daily misji twillight aby mieć wszystko skończone) to wypowiem się co do sposobu z rozmówkami z Tome. Ja to używałem od samego początku gry, ponieważ ktoś tu polecił robić coś podobnego od startu. U mnie tym sposobem to może udało mi się wbić 4 punkty. Wszystko inne wpadało, naturalnie kiedy od razu po jednym kliknięciu "Porozmawiaj z Tome" miałem dialog z opcjami wyboru odpowiedzi. Tak więc śmiem twierdzić, że coś musiało być zmienione w ostatnich patchach (ja od początku zacząłem z 1.05). Tak więc osobiście nie polecam tej metody. Zagadujcie do niej, ale co 2-3 misje bo wtedy faktycznie ma coś do powiedzenia, ale nie na zasadzie na(pipi)iania non stop :triangle: i :cross: EDIT: No i ciułajcie hajs, bo prawda jest taka, że ja u niej co najmniej 40 punktów patronatu nabiłem wydając $$$. Edytowane 20 marca 2017 przez Sobies Cytuj
dzialkowiec 35 Opublikowano 20 marca 2017 Opublikowano 20 marca 2017 Nie musisz czekać na misję, wystarczy w konsoli zmienić datę dzień do przodu i odpalić grę Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 marca 2017 Opublikowano 20 marca 2017 Ej ale ja na NG nabiłem tak z 30 punktów w 30 minut, więc coś zalewasz. A też zaczynałem od najnowszego patcha. Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 20 marca 2017 Opublikowano 20 marca 2017 Nie musisz czekać na misję, wystarczy w konsoli zmienić datę dzień do przodu i odpalić grę Sprawdzałem, nie działa. Cytuj
dzialkowiec 35 Opublikowano 20 marca 2017 Opublikowano 20 marca 2017 Działa. Na ogół nie piszę porad wróżąc z gwiazd.W opcjach konsoli wyłącz internet, inaczej to sobie z tydzień poczekasz. Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 20 marca 2017 Opublikowano 20 marca 2017 No zabij mnie, ale właśnie to jeszcze raz zrobiłem. Odłączyłem neta w ustawieniach (mało tego - nawet router wyłączyłem ;) ) następnie zmieniłem czas i w grze mam te same misje twillight. Coś robię źle? Cytuj
dzialkowiec 35 Opublikowano 20 marca 2017 Opublikowano 20 marca 2017 Routera nie musisz wyłączać - wystarczy, że odhaczysz w opcji dostęp do internetu.Jeśli misja się zmieniła to dobrze. Zmieniasz ponownie na kolejny dzień, restartujesz grę aż pojawi się kolejna misja i tak do skutku, aż pojawi się ta, której nie zrobiłeś. Być może będziesz musiał zmienić tę datę kilkukrotnie. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 21 marca 2017 Opublikowano 21 marca 2017 (edytowane) A będzie ktoś tak miły i napisze mi jaki lvl ma dzisiejsza misja twilight?? Dzięki...chyba to jest najwyższy lvl z tym misji...jakby ktoś chciał ze dwa razy skończyć ta misje to od 20 byłbym chętny Edytowane 21 marca 2017 przez Szymek_PL_ Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 21 marca 2017 Opublikowano 21 marca 2017 Pytanko. Chciałbym zyskać dostęp do tej magii, która pozwala spowalniać bossów. Do tej pory kompletnie olewałem drzewko z magią (mam tam dopiero 7 lvl) i żeby dokopać się do tej konkretnej umiejętności muszę "wymaksować" dwa wcześniejsze. I właśnie jak chcę to zrobić, wyblokowane mam to czerwonym napisem ("wymagane zadanie ???"). Chodzi o to, żeby przećwiczyć to w dojo? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi