Opublikowano 6 listopada 20177 l Ja gierkę stawiałem za pewniak po becie. Spodobała mi się ponadprzeciętnie, więc nie miałem hamulców podczas zakupów. Taki ze mnie cfaniak. xd @up: grunt to mieć świadomość że taka perełka czeka na Ciebie i grać w to na co ma się ochotę w danej chwili, a nie pędzić za tłumem. Będę powtarzał to do znudzenia, ale wtedy serio najlepiej się na tym wychodzi / jest największa satysfakcja. itd. Edytowane 6 listopada 20177 l przez ireniqs
Opublikowano 7 listopada 20177 l jestem na chyba już ostatnim regionie i muszę przyznać, że poziom z giga-szkieletorem mnie zaskoczył swoim nagłym skokiem trudności. Spodziewałem się, że teraz już tak będzie do końca, ale po tym przeszedłem kolejne 3 misje (2 sub i 1 główną) i jednak jakiś odosobniony przypadek :( słyszałem, że pod sam koniec są jakieś uber trudne subquesty, prawda to? Generalnie z NioH jestem mocno zadowolony, system walki świetny a same poziomy są skonstruowane fenomenalnie, takich dobrych labiryntów to ja nawet w Dark Souls nie widziałem. Giereczka ma swoje wady (np. coraz to prostszą rozgrywkę, choć w obrębie Souls-like oczywiście, dla szarego Janusza będzie ciężko non stop), małą różnorodność przeciwników czy średnio zaprojektowana większość bossów (plus nagminnie wykorzystywany przy każdej okazji Onryoki ) trochę razi, podobnie jak praktycznie wiecznie szaro-bure ciemne krajobrazy, ale finalnei gra/ło się bardzo przyjemnie i nie mogę się doczekać aż sięgnę jeszcze po DLC, bo SP oczywiście zakupiony :) Z finalnym werdyktem co do giereczki powstrzymam się do momentu przejścia oczywiście.
Opublikowano 7 listopada 20177 l Kogoś tu niepokoiło, że Complete Edition u Gabena jest podejrzanie tania (27,99 ojro?) No...już nie jest. Najwidoczniej niższa cena tyczyła tylko preorderów, bo w momencie premiery skoczyła na 49,99 eurasków. :/
Opublikowano 7 listopada 20177 l słyszałem, że pod sam koniec są jakieś uber trudne subquesty, prawda to? tak, dodane w patchach walki z dwoma bossami na raz albo bossem i pomagierami
Opublikowano 7 listopada 20177 l to trochę lipa, że tak sztucznie podbijane wyzwanie. no ale przejdzie się. Dwóch bossów na raz? pewnie będzie ciężko, bo spora część szefów jest niezwykle zwinna.
Opublikowano 7 listopada 20177 l Jako jest sens wykuwac broń lub zbroje u kowala, skoro bez problemu można znaleźć coś lepszego pokonując min. innych graczy?
Opublikowano 7 listopada 20177 l u kowala jest sens robić soul matching sprzętu i reforging perków na broni, wykuwanie jest stratą czasu i zasobów Edytowane 7 listopada 20177 l przez golab
Opublikowano 7 listopada 20177 l @up: grunt to mieć świadomość że taka perełka czeka na Ciebie i grać w to na co ma się ochotę w danej chwili, a nie pędzić za tłumem. Będę powtarzał to do znudzenia, ale wtedy serio najlepiej się na tym wychodzi / jest największa satysfakcja. itd. Zależy akurat takie soulslike najfajniej doznaje się na samym początku jak jeszcze nikt nic nie wie i generalnie nie ma lepszego uczucia niż odpalenie świeżo rozfoliowanej gierki i granie w nią z resztą wariatów w dzien jej premiery. Pózniej to już dany temat na forum martwy zazwyczaj. Impulsywne kupowanie pod wpływem opinii szanowanych userów included. No, ale co kto lubi
Opublikowano 7 listopada 20177 l Mnie wystarczy świadomość że ja nic nie wiem o tytule. I tak nie gram z jakimiś poradnikami, a siedzenie i gadanie o tym na forum? No to zależy co kto lubi czy jak to lubi (tak jak piszesz) i od... dostępnego czasu.
Opublikowano 15 listopada 20177 l Autor Jest jakieś info o wersji goty w pudle? Kórva mam ochotę na nioha a tu zero newsów :(
Opublikowano 15 listopada 20177 l do tego czasu juz bys dawno skonczyl podstawke i DLC kupione w promocji
Opublikowano 20 listopada 20177 l Witam Od czego zależy liczba możliwych do posiadania talizmanów ? Widzę na YT że można mieć nawet 6 szt na wyposażeniu
Opublikowano 20 listopada 20177 l 59 minut temu, Ar2r napisał: Witam Od czego zależy liczba możliwych do posiadania talizmanów ? Widzę na YT że można mieć nawet 6 szt na wyposażeniu Najpierw trzeba odblokować 2 i 3 poziom umiejętności danego talizmanu. Następnie w kapliczce wejść w przygotowanie jutsu i zaznaczyć wszystkie 3 poziomy danego talizmanu. Każdy poziom to dodatkowe sztuki jakie można mieć jednocześnie.
Opublikowano 20 listopada 20177 l bardzo dziękuję :0 szczerze powiedziawszy nie wpadłbym na to a na necie nie mogłem się doszukać
Opublikowano 1 grudnia 20177 l Tymczasem na PCMR potężna aktualizacja. Nawet Łukasz Jakóbiak miałby problem z wizualizacją tego.
Opublikowano 3 grudnia 20177 l Potwierdzam. Na PCMR nie ma problemu z kombo 4k + 60k/s + maksymalne ustawienia. Wciąż jednak nie robi to z niej przesadnie ładniej gry. Niemniej Nioh broni się kapitalnym systemem walki i ogólną frajdą jaką generuje sama rozrywka. Świetna gra, a kontynuacje biorę na dej łan.
Opublikowano 11 grudnia 20177 l Witam Do Trofika Master of Quality/Mistrz Jakości potrzebuję 3 materiałów - Gigantyczna kość ogonowa/Gargantuan Tail Bone z Gasha-Dokuro - Pazur Nue/Nue`s Claw z Nue - Łuska Orochi/Orochi Scale z Yamata no Orochi Gra oczywiście skończona Farmię Nue w misji fabularnej i za 4 razami dalej nic Macie jakieś pomysły jak to zrobić żeby szczęściu dopomóc ? Do Nue dojście to parę minut ale ostatnią misję zanim dojdę do Orochi to trochę trwa Mam nadzieję że farma tego to nie są dni/tygodnie ?
Opublikowano 11 grudnia 20177 l Autor Jest jakiś sklep gdzie można kupić te wersje retail wersji goty? Nieważne czy pl co zagraniczny - moze ktoś dać jakiś link? Edytowane 11 grudnia 20177 l przez XM.
Opublikowano 11 grudnia 20177 l 5 godzin temu, Ar2r napisał: Witam Do Trofika Master of Quality/Mistrz Jakości potrzebuję 3 materiałów - Gigantyczna kość ogonowa/Gargantuan Tail Bone z Gasha-Dokuro - Pazur Nue/Nue`s Claw z Nue - Łuska Orochi/Orochi Scale z Yamata no Orochi Gra oczywiście skończona Farmię Nue w misji fabularnej i za 4 razami dalej nic Macie jakieś pomysły jak to zrobić żeby szczęściu dopomóc ? Do Nue dojście to parę minut ale ostatnią misję zanim dojdę do Orochi to trochę trwa Mam nadzieję że farma tego to nie są dni/tygodnie ? Oprócz głównej masz jeszcze Nue w pobocznej jakoś w 3 albo 4 regionie. Jest na początku misji i powinno pójść szybko, zresztą masz trofeum za jego pokonanie. Do tego najlepiej użyć talizmanu co dodaje szczęście i jakieś itemy które je podnoszą.
Opublikowano 15 grudnia 20177 l W dniu 11.12.2017 o 19:58, XM. napisał: Jest jakiś sklep gdzie można kupić te wersje retail wersji goty? Nieważne czy pl co zagraniczny - moze ktoś dać jakiś link? Też niestety czekam aby dlc ograć. Na obecną chwile tylko cyfra jest w wersji goty i nie zanosi się na to aby wersja płytowa się pojawiła.
Opublikowano 15 grudnia 20177 l Rzeczywiście ustawienie Kodam pomogło itemy ze szczęściem miałem pozakładane wcześniej (być może za mało) ale zmiana błogosławieństwa pomogła z marszu we wszystkich przypadkach jakie potrzebowałem