jogos 16 Opublikowano 3 października 2019 Opublikowano 3 października 2019 (edytowane) Cześć, mam kilka pytań do weteranów, wykonuję teraz misję główną w trzecim regionie, gram włócznią i kusarigamą. 1. Jak zwiększać jutsu? 2. W ogóle nie rozumiem jak działa kowal, jak ulepszyć broń itd, z tym mam największy problem 3. W co dawać punkty i do ilu, mam plan ciało/zręczność maksować na równi, serce olać, kondycja 20, siła 15, umiejętność 30, magia 30, dusza 30, dobrze? 4. Jak działają te kubki/dzbanki yokai? 5. Warto wykonywać wszystkie zadania zmierzchu? 6. O co chodzi z tą chwałą i punktami prestiżu? 6. Mam duży problem z traceniem amrity, często ginę w drodze po jej odzyskanie... przez co rozwój spowalnia, jakieś rady? 7. Jaki klan wybrać? Można bez konsekwencji zmieniać przynależność? Gram offline. Na razie tyle, jak będę miał jeszcze jakieś pytania, a na pewno, to dam znać. Pozdrawiam. Edytowane 4 października 2019 przez jogos Cytuj
jogos 16 Opublikowano 5 października 2019 Opublikowano 5 października 2019 Odpowie ktoś? W ogóle ten temat powinien zostać przeniesiony do soulslike. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 października 2019 Opublikowano 7 października 2019 Do Diablolike. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 października 2019 Opublikowano 7 października 2019 W dniu 5.10.2019 o 16:57, jogos napisał: Odpowie ktoś? W ogóle ten temat powinien zostać przeniesiony do soulslike. A ty świeżak co się tak panoszysz już i chcesz tutaj ustawiać po kątach? Cytuj
jogos 16 Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 Nioh jest rewelacyjny, teraz to wiem grając Kusarigamą i dwoma mieczami, poniżej bardzo łatwa walka z Białym Tygrysem i nieco trudniejsza z Ogrzycą. https://www.youtube.com/watch?v=084AnE7NKRk https://www.youtube.com/watch?v=agplUiTT2Tk Cytuj
jogos 16 Opublikowano 31 października 2019 Opublikowano 31 października 2019 Mam pytanko, jestem w ostatnim regionie, dostęp do DLC odblokowuje się po ostatniej misji głównej, automatycznie zaczyna się NG+? DLC mogę robić kiedy chcę? Tak działa NG+ w Nioszku? Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 31 października 2019 Opublikowano 31 października 2019 NG+ działa tak, że dochodzi ci opcja zmieniania wedle uznania 'świata' na wersję tę którą masz i trudniejszą, gdzie od początku wszystko przechodzisz. Ale możesz sobie pomiędzy nimi skakać jak ci się podoba. Cytuj
jogos 16 Opublikowano 1 listopada 2019 Opublikowano 1 listopada 2019 (edytowane) @mugen Dzięki, powiedz mi jeszcze, czy coś tracimy w NG+ tak jak w DS to miało miejsce, najbardziej martwi mnie utrata niewykorzystanych punktów samuraja, ninja, onmyo, skillsy, rzadkie materiały kowalskie typu futro białego tygrysa, kamień oka umibozu itd.. kosmyków włosów i innych przedmiotów typu sake, pudełko shinobi. Punkty prestiżu, zdobyta chwała, a co z tym?Zachowujemy wszystko czy coś tracimy? Edytowane 1 listopada 2019 przez jogos Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 1 listopada 2019 Opublikowano 1 listopada 2019 Nie, skończysz ostatnią misję na 'normalu' i generalnie nic się nie zmieni, nie przeskakujesz do kolejnej gry, masz nadal mapkę z tym co zrobiłeś albo nie i sobie dokańczasz to czego nie zrobiłeś czy farmisz, ale dochodzi ci druga, gdzie ciśniesz od zera, na tej samej zasadzie co za pierwszym razem, ale możesz się swobodnie między nimi przełączać. Cytuj
jogos 16 Opublikowano 2 listopada 2019 Opublikowano 2 listopada 2019 @mugen A wiesz jak zwiększyć ilość talizmanów onmyo? Mam np 2 talizmany gnuśności, chciałbym móc używać trzech. Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 2 listopada 2019 Opublikowano 2 listopada 2019 Nie wiem, nie rozwijałem się w tym kierunku, pewnie musisz pakować punkty w magię czy jaki tam atrybut za to odpowiadał. Cytuj
jogos 16 Opublikowano 2 listopada 2019 Opublikowano 2 listopada 2019 @mugen Nie tak to działa, ale w magię warto inwestować, do 30 pkt wyczytałem Cytuj
jogos 16 Opublikowano 5 listopada 2019 Opublikowano 5 listopada 2019 (edytowane) @mugen Skończyłem grę, mam kolejne pytania 1. Jak ulepszyć broń/pancerz, dotychczas w ogóle nie korzystałem z kowala 2. Jak działa ulepszanie ducha opiekuńczego i czy to ma sens? 3. Jak działa otchłań? mogę iść tam w ciemno, czy trzeba odpowiednio się przygotować? Edytowane 5 listopada 2019 przez jogos Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 13 listopada 2019 Opublikowano 13 listopada 2019 Pograłem troszkę w tego nioszka i jest fajny feeling z ubijania mobków oraz bosów. Dam szanse Ale to wyskakiwanie czasem ziomeczków znienacka to takie chamskie zagranie zaczęrpnięte z solsów. Dobrze, że przynajmniej nie umieram i mogę już drugi cios sparować, bo w BB to od razu zgon był Cytuj
jogos 16 Opublikowano 13 listopada 2019 Opublikowano 13 listopada 2019 (edytowane) @oFi Skończyłem dwa dni temu + DLC, umrzesz tysiąc razy Po pierwszym bossie DLC to się bardzo wquwilem i zrobiłem tak Edytowane 13 listopada 2019 przez jogos 1 Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 13 listopada 2019 Opublikowano 13 listopada 2019 domyślam się, że umieranko będzie. Ale system walki jest bardzo responsywny i chce się przeć do przodu Cytuj
jogos 16 Opublikowano 13 listopada 2019 Opublikowano 13 listopada 2019 (edytowane) @oFi Pod koniec gra ma takie tanie sztuczki, że innej opcji niż styl walki inny od tego powyżej nie ma sensu(chyba, że chcesz wyjechać do Tworków), zrozumiesz po Date Shigezane lub wcześniej po misjach z dwoma/trzema bossami na raz. Ale ogólnie gra rewelacyjna. Edytowane 13 listopada 2019 przez jogos Cytuj
mario10 518 Opublikowano 13 listopada 2019 Opublikowano 13 listopada 2019 (edytowane) Bardzo dobry tytuł choć nie każdemu przypadł do gustu. Ograłem już jakiś czas temu, ale pamiętam, że ta wampirzyca krwi mi napsuła dużo. Jogos widzę na filmie, że wymagająca walka była Edytowane 13 listopada 2019 przez mario10 Cytuj
jogos 16 Opublikowano 13 listopada 2019 Opublikowano 13 listopada 2019 @mario10 Szkoliłem się hardo w technikach ninjitsu 1 Cytuj
justyna 22 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 Pół roku musiało minąć bym w końcu uporała się z Ogrzyca. Ale udało się i znowu czuje radość z tej gry. Mam takie pytanko, broń której najczęściej się uzywa, automatycznie się ulepsza? Mam wrażenie, że urosł jej poziom? Na 123 a wydaje mi się, że był niższy. Nadal też nie rozumiem zasady działania kowala.. A sloths i quik change czemu służą? Tak patrzę, że w justu nie mam żadnego ninjutsu do przygotowania. 1 Cytuj
aph 155 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 2 minuty temu, justyna napisał: Mam takie pytanko, broń której najczęściej się uzywa, automatycznie się ulepsza? Tak, zyskujesz punkty biegłości, jeśli ulepszysz broń u kowala to zaczynasz od nowa. 4 minuty temu, justyna napisał: .A sloths i quick change czemu służą? Sloth spowalnia wroga, jeden z mocniejszych talizmanów na początku. Quick change to technika ninja, kiedy jest aktywna i postać gracza powinna umrzeć, to animacja odpala się tak samo, ale zamiast zgonu pojawiasz się nad głową w kłębie dymu. Cytuj
justyna 22 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 Aa ten sloth to inaczej talizman głuśności. Ale tego drugiego nie kojarzę. Błędnie szukałam tego w ninjutsu a to w magii onmyo. Jeszcze odnośnie broni.. warto więc używać jednej ulubionej, której poziom rośnie wraz z postacią czyż nie? Strasznie dużo opcji ma tą gra, ulepszeń, przedmiotów. Nie łapie tego wszystkiego. Pewnie inni na moim miejscu mieli by potężniejsza postać niż moja. Trochę te wszystkie elementy RPG przytłaczają. Ale sieka się fajnie Cytuj
aph 155 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 Nah, quick change to technika ninja;). Odnośnie broni to poza uniwersalnym mieczem każdą dobrze lub słabo poradzi sz sobie z danym typem przeciwnika. Odnośnie buildow to owszem może to przytłoczyć ale benefity z dobrego reforgingu nieraz powalają ;). Trzymanie się jednej broni ma sens jeśli ją regularnie ulepszasz. Cytuj
mario10 518 Opublikowano 21 stycznia 2020 Opublikowano 21 stycznia 2020 Zastanawiam się nad powtórnym przejściem Nioha, teraz po Sekiro będzie miło przejść jeszcze raz bo akurat nie wiem za bardzo w co zagrać 1 Cytuj
aph 155 Opublikowano 21 stycznia 2020 Opublikowano 21 stycznia 2020 A co, odpuściłeś sobie NG+? Bez złośliwości pytam;) No można jak najbardziej, jeśli planujesz NG to odradzałbym tank build, nawet zwykły mobek jak mu fuksiarsko wejdzie oneshotuje 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi