justyna 22 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 Nawet nie wiem czy posiadam w ekwipunku takie talizmany? Muszę sprawdzić jak wrócę. Praktycznie z każdym bossem walczyłam z użyciem gnuśności (ale tych mam tylko 2 sztuki) i żywa bronią. No i jakoś to szło... Do czasu gdy na mojej drodze stanął ten typ Date.. Najgorsze jest jednak to, że kompletnie nie potrafię przewidzieć jego ruchów. Nie wiem których ciosów unikać, a od których zachowywać odstęp. Chyba za długą przerwę od gry miałam.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 31 minut temu, justyna napisał: Nawet nie wiem czy posiadam w ekwipunku takie talizmany? Muszę sprawdzić jak wrócę. Praktycznie z każdym bossem walczyłam z użyciem gnuśności (ale tych mam tylko 2 sztuki) i żywa bronią. No i jakoś to szło... Do czasu gdy na mojej drodze stanął ten typ Date.. Najgorsze jest jednak to, że kompletnie nie potrafię przewidzieć jego ruchów. Nie wiem których ciosów unikać, a od których zachowywać odstęp. Chyba za długą przerwę od gry miałam. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Koniecznie w magii wyrób talizman z duchem. On jest jednym z podstawowych, które dostaje się na początku gry. Potrafi być jednak cholernie skuteczny w walce z ludzkimi bossami. A to nie jest jedyna walka z Date jeszcze będziesz rwać włosy z głowy Cytuj
justyna 22 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 No nie mów, że powróci on w późniejszej fazie gry? Kurde, próbowałam dziś znowu. Nic z tego... Straciłam ok 60 eliksirów. Ma mnie na dwa ciachnięcia, a ja nie jestem w stanie zjechać do połowy jego paska z życiem.. Mam nadzieję, że nie ma on w późniejszym etapie jakiejś drugiej, potężniejszej fazy, typu większa agresja czy szybsze i mocniejsze ciosy. ;P Będzie ktoś trudniejszy jeszcze od niego?Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 Godzinę temu, justyna napisał: Mam nadzieję, że nie ma on w późniejszym etapie jakiejś drugiej, potężniejszej fazy, typu większa agresja czy szybsze i mocniejsze ciosy. ;P Wszystko tak jak napisałaś, ale w zadaniu pobocznym. Godzinę temu, justyna napisał: Będzie ktoś trudniejszy jeszcze od niego? Moim zdaniem tak - ostatni boss w ostatnim dodatku. Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 W ostatnim dodatku jest też cudowne zadanie Wielki Turniej, zawał i skok ciśnienia gwarantowany Cytuj
justyna 22 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 Heh, to chyba na więcej mnie nie stac. A jak rozdawaliscie punkty doświadczenia? Cialo, serce, umiejętność i zręczność mam po 40. Reszta od 5 do 10. Może tu tkwi też jakiś mój błąd który nie pozwala choć trochę postraszyć tego Date? Nigdy nie byłam dobra w budowaniu silnej postaci. Ogólnie to chyba w moim rankingu Bloodborne był gra najbardziej przyjazna dla gracza. No chyba, że refleks, jak czas, przemija A ten talizman z duchem, to mowa o tym "Talizman ducha opiekuńczego"? Ten przywołujący ta nasza żywa broń? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Cytuj
tedi007 640 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 (edytowane) W dniu 29.05.2020 o 23:16, justyna napisał: Heh, to chyba na więcej mnie nie stac. A jak rozdawaliscie punkty doświadczenia? Cialo, serce, umiejętność i zręczność mam po 40. Reszta od 5 do 10. Może tu tkwi też jakiś mój błąd który nie pozwala choć trochę postraszyć tego Date? Nigdy nie byłam dobra w budowaniu silnej postaci. Ogólnie to chyba w moim rankingu Bloodborne był gra najbardziej przyjazna dla gracza. No chyba, że refleks, jak czas, przemija A ten talizman z duchem, to mowa o tym "Talizman ducha opiekuńczego"? Ten przywołujący ta nasza żywa broń? Tak chodzi o Talizman ducha opiekuńczego, ale jego efekt jest inny dla każdego ducha. Żeby przewracał ludzkich przeciwnika jako ducha trzeba mieć np. tego ptaka z początkowych duchów - Daiba-Washi albo niedźwiedzia Atlasa. Jak to nie pomoże, to proponuje księgę reinkarnacji i zmianę na build pod ninjutsu - kunai i shurikeny. Dla mnie najsilniejszy build, DLC do pierwszej części kończyłem właśnie nim. Różnica nawet kilkudziesięciu poziomów pomiędzy poziomem wymaganym do zadania a moim, nie robiła różnicy, każdy boss padał dość gładko. Edytowane 18 czerwca 2020 przez tedi007 Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 2 sierpnia 2020 Opublikowano 2 sierpnia 2020 (edytowane) Dobra po Cuszimce zajawka na samurajów się tylko zwiększyła więc teraz czas na Nioszka. I na dzień dobry kilka szybkich noob pytań. 1. Jak rozumiem te czerwone katany wbite w ziemię to są inni gracze którzy polegli? Walczę z ich ghostami? 2. A te czerwone ikonki które na screenie są dwie (max 5) to co oznaczają? 3. Ten tekst przebicie (sprawca: Bandyta) opisuje jak ktoś zginął i kto go zabił? 5. Jest sens w ogóle z nimi walczyć? Edytowane 2 sierpnia 2020 przez Ryo-San Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 2 sierpnia 2020 Opublikowano 2 sierpnia 2020 1. Tak, ale te groby pojawiają się też jak jesteś offline, tyle że jest ich mniej. Na każdej planszy jest chyba jakaś określona liczba duchów generowanych przez grę - jeśli grasz po sieci, to gra dorzuca do tej puli kolejne. 2. Poziom trudności "ducha". Im ich więcej, tym wyższy ma poziom i teoretycznie lepsze wyposażenie = trudniej go ubić. 3. Tak. 4. Brak punktu 4. 5. Ogólnie to niespecjalnie warto. Jeżeli już to przy pierwszym podejściu gdy widzisz że duch ma typ broni, który cię interesuje i chcesz spróbować szczęścia o niego powalczyć. Są chyba ze dwa poziomy w grze gdzie można odstawiać niezłe balety z duchami właśnie celem polowania na sprzęt. Jeden z nich to taki długi most, na którym obijasz 3 lub 4 fale przeciwników. 1 Cytuj
tedi007 640 Opublikowano 2 sierpnia 2020 Opublikowano 2 sierpnia 2020 14 minut temu, Ryo-San napisał: 1. Jak rozumiem te czerwone katany wbite w ziemię to są inni gracze którzy polegli? Walczę z ich ghostami Tak 15 minut temu, Ryo-San napisał: 2. A te czerwone ikonki które na screenie są dwie (max 5) to co oznaczają? Trudność pokonania przeciwnika 15 minut temu, Ryo-San napisał: 3. Ten tekst przebicie (sprawca: Bandyta) opisuje jak ktoś zginął i kto go zabił? Tak 15 minut temu, Ryo-San napisał: 5. Jest sens w ogóle z nimi walczyć? Opłaca się z nimi walczyć, za pokonanie takiego przeciwnika dostaniesz coś z jego ekwipunku (co ma upiór widać na tym kółku) oraz kubki ochoko, które służą do przywoływania w kapliczce innych graczy. 1 Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 (edytowane) A jak jest z DLCkami? Kiedy najlepiej je ogrywać? W trakcie czy po zakończeniu podstawki? I czy kolejność ich ogrywania ma jakieś znaczenie? Edytowane 3 sierpnia 2020 przez Ryo-San Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Jeśli chcesz zrobić 100% to musisz przejść wszystko na Drodze Demona, to jest bodajże trzeci poziom trudności. Każdy kolejny poziom trudności odblokujesz, po ukonczeniu podstawki. Duuużo grania przed Tobą, jestem ciekaw czy nie wymiękniesz Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 żeby zrobić platynę, nie trzeba robić żadnych way of demon - to są trofea za dodatki, które najlepiej ruszyć po podstawce w kolejności wychodzenia, skok trudności jest znaczący Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Ja pisałem o 100% nie o platynie. Cytuj
tedi007 640 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 6 godzin temu, Ryo-San napisał: A jak jest z DLCkami? Kiedy najlepiej je ogrywać? W trakcie czy po zakończeniu podstawki? I czy kolejność ich ogrywania ma jakieś znaczenie? Najlepiej po skończeniu podstawki. Nie dość, że DLC kontynuują wydarzenia z przedstawione w podstawce, to jeszcze poziom trudność mocno skacze w górę. Co do kolejności to po kolej tak jak wychodziły: 1. Dragon of the North 2. Defiant Honour 3. Bloodshed’s End Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Ta gra ma kilka stopni ukończenia: 1. Przejście gry 2. Gra + dodatki 3. Platyna. 4. Platyna + 100% trofeów z dodatków 5. Prawdziwe 100%, czyli dodatkowo zrobić 999 pięter podziemi. Ja zrobiłem #4, ale wymiękłem w tych podziemiach. Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Czy ktoś ma rady na drugiego bossa? Taka babka w podziemiu. Jaki level rekomendowany? Poyebana ona jest. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Autor Opublikowano 22 sierpnia 2020 Mowisz o tej wampirzycy? Najtrudniejszy boss dla mnie Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Opublikowano 22 sierpnia 2020 No to mnie pocieszyłeś, lol. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Przede wszystkim trzymasz dystans, jak zrobi fikołki kilka razy z rzędu to wtedy atakujesz. Polecam kamień ducha tego zielonego ptaka, który rzucony na nią ją wywróci i wtedy podejdziesz do niej zadać criticala. Trudna jest na początku to fakt. 1 Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Jeśli Ona jest trudna to nie polecam grania dalej Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Ogólnie jak się pokona tę wampirzycę (jedyny cuckblock przy którym dużo się męczyłem, ale koniec końcem padła szmata), to potem już jest z górki z graniem, jak się uzbiera sprzęt i zrobi sensowny build. Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Ok, to sobie zaraz zaparzę miętę i cisnę. Ale jest trochę tragedia. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Ja odbiłem się od Nioh, za cholerne mi nie idzie w tej grze już od samego początku (jestem w jakieś japońskiej wiosce). Mam za sobą ukończone wszystkie gry od FS a tutaj mechanika do mnie nie przemawia. Bardzo chciałem skończyć, ale jest pass. Cytuj
messer88 6 484 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Opublikowano 23 sierpnia 2020 20 godzin temu, Figaro napisał: Czy ktoś ma rady na drugiego bossa? naucz się jej ruchów i atakuj tylko kiedy jest bezpiecznie, nie potrzebujesz wtedy żadnych itemów czy igieł Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi