Skocz do zawartości

Nioh

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nawet nie wiem czy posiadam w ekwipunku takie talizmany? Muszę sprawdzić jak wrócę. Praktycznie z każdym bossem walczyłam z użyciem gnuśności (ale tych mam tylko 2 sztuki) i żywa bronią. No i jakoś to szło... Do czasu gdy na mojej drodze stanął ten typ Date.. :)
Najgorsze jest jednak to, że kompletnie nie potrafię przewidzieć jego ruchów. Nie wiem których ciosów unikać, a od których zachowywać odstęp. Chyba za długą przerwę od gry miałam.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
31 minut temu, justyna napisał:

Nawet nie wiem czy posiadam w ekwipunku takie talizmany? Muszę sprawdzić jak wrócę. Praktycznie z każdym bossem walczyłam z użyciem gnuśności (ale tych mam tylko 2 sztuki) i żywa bronią. No i jakoś to szło... Do czasu gdy na mojej drodze stanął ten typ Date.. :)
Najgorsze jest jednak to, że kompletnie nie potrafię przewidzieć jego ruchów. Nie wiem których ciosów unikać, a od których zachowywać odstęp. Chyba za długą przerwę od gry miałam.

Koniecznie w magii wyrób talizman z duchem. On jest jednym z podstawowych, które dostaje się na początku gry. Potrafi być jednak cholernie skuteczny w walce z ludzkimi bossami. 

A to nie jest jedyna walka z Date :D jeszcze będziesz rwać włosy z głowy :D

Opublikowano

No nie mów, że powróci on w późniejszej fazie gry? Kurde, próbowałam dziś znowu. Nic z tego... Straciłam ok 60 eliksirów. Ma mnie na dwa ciachnięcia, a ja nie jestem w stanie zjechać do połowy jego paska z życiem.. :( Mam nadzieję, że nie ma on w późniejszym etapie jakiejś drugiej, potężniejszej fazy, typu większa agresja czy szybsze i mocniejsze ciosy. ;P
Będzie ktoś trudniejszy jeszcze od niego?;)

Opublikowano
Godzinę temu, justyna napisał:

Mam nadzieję, że nie ma on w późniejszym etapie jakiejś drugiej, potężniejszej fazy, typu większa agresja czy szybsze i mocniejsze ciosy. ;P

Wszystko tak jak napisałaś, ale w zadaniu pobocznym. ;)

Godzinę temu, justyna napisał:

Będzie ktoś trudniejszy jeszcze od niego?;)

Moim zdaniem tak - ostatni boss w ostatnim dodatku.

Opublikowano

Heh, to chyba na więcej mnie nie stac. sad.gif A jak rozdawaliscie punkty doświadczenia? Cialo, serce, umiejętność i zręczność mam po 40. Reszta od 5 do 10. Może tu tkwi też jakiś mój błąd który nie pozwala choć trochę postraszyć tego Date? wink.gif Nigdy nie byłam dobra w budowaniu silnej postaci.

Ogólnie to chyba w moim rankingu Bloodborne był gra najbardziej przyjazna dla gracza. No chyba, że refleks, jak czas, przemija wink.gif

A ten talizman z duchem, to mowa o tym "Talizman ducha opiekuńczego"? Ten przywołujący ta nasza żywa broń?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 29.05.2020 o 23:16, justyna napisał:

Heh, to chyba na więcej mnie nie stac. sad.gif A jak rozdawaliscie punkty doświadczenia? Cialo, serce, umiejętność i zręczność mam po 40. Reszta od 5 do 10. Może tu tkwi też jakiś mój błąd który nie pozwala choć trochę postraszyć tego Date? wink.gif Nigdy nie byłam dobra w budowaniu silnej postaci.

Ogólnie to chyba w moim rankingu Bloodborne był gra najbardziej przyjazna dla gracza. No chyba, że refleks, jak czas, przemija wink.gif

A ten talizman z duchem, to mowa o tym "Talizman ducha opiekuńczego"? Ten przywołujący ta nasza żywa broń?

Tak chodzi o Talizman ducha opiekuńczego, ale jego efekt jest inny dla każdego ducha. Żeby przewracał ludzkich przeciwnika jako ducha trzeba mieć np. tego ptaka z początkowych duchów - Daiba-Washi albo niedźwiedzia Atlasa. Jak to nie pomoże, to proponuje księgę reinkarnacji i zmianę na build  pod ninjutsu - kunai i shurikeny. Dla mnie najsilniejszy build, DLC do pierwszej części kończyłem właśnie nim. Różnica nawet kilkudziesięciu poziomów pomiędzy poziomem wymaganym do zadania a moim, nie robiła różnicy, każdy boss padał dość gładko.

Edytowane przez tedi007
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Dobra po Cuszimce zajawka na samurajów się tylko zwiększyła więc teraz czas na Nioszka. I na dzień dobry kilka szybkich noob pytań.

1. Jak rozumiem te czerwone katany wbite w ziemię to są inni gracze którzy polegli? Walczę z ich ghostami? 

2. A te czerwone ikonki które na screenie są dwie (max 5) to co oznaczają?

3. Ten tekst przebicie (sprawca: Bandyta) opisuje jak ktoś zginął i kto go zabił?

5. Jest sens w ogóle z nimi walczyć?

e66dc84965086.jpg

Edytowane przez Ryo-San
Opublikowano

1. Tak, ale te groby pojawiają się też jak jesteś offline, tyle że jest ich mniej. Na każdej planszy jest chyba jakaś określona liczba duchów generowanych przez grę - jeśli grasz po sieci, to gra dorzuca do tej puli kolejne.

2. Poziom trudności "ducha". Im ich więcej, tym wyższy ma poziom i teoretycznie lepsze wyposażenie = trudniej go ubić.

3. Tak.

4. Brak punktu 4. :cool:

5. Ogólnie to niespecjalnie warto. Jeżeli już to przy pierwszym podejściu gdy widzisz że duch ma typ broni, który cię interesuje i chcesz spróbować szczęścia o niego powalczyć. Są chyba ze dwa poziomy w grze gdzie można odstawiać niezłe balety z duchami właśnie celem polowania na sprzęt. Jeden z nich to taki długi most, na którym obijasz 3 lub 4 fale przeciwników.

• Dzięki 1
Opublikowano
14 minut temu, Ryo-San napisał:

1. Jak rozumiem te czerwone katany wbite w ziemię to są inni gracze którzy polegli? Walczę z ich ghostami

Tak

15 minut temu, Ryo-San napisał:

2. A te czerwone ikonki które na screenie są dwie (max 5) to co oznaczają?

Trudność pokonania przeciwnika

3. Ten tekst przebicie (sprawca: Bandyta) opisuje jak ktoś zginął i kto go zabił?

Tak

5. Jest sens w ogóle z nimi walczyć?

Opłaca się z nimi walczyć, za pokonanie takiego przeciwnika dostaniesz coś z jego ekwipunku (co ma upiór widać na tym kółku) oraz kubki ochoko, które służą do przywoływania w kapliczce innych graczy.

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

A jak jest z DLCkami? Kiedy najlepiej je ogrywać? W trakcie czy po zakończeniu podstawki? I czy kolejność ich ogrywania ma jakieś znaczenie?  

Edytowane przez Ryo-San
Opublikowano

żeby zrobić platynę, nie trzeba robić żadnych way of demon - to są trofea za dodatki, które najlepiej ruszyć po podstawce w kolejności wychodzenia, skok trudności jest znaczący

Opublikowano
6 godzin temu, Ryo-San napisał:

A jak jest z DLCkami? Kiedy najlepiej je ogrywać? W trakcie czy po zakończeniu podstawki? I czy kolejność ich ogrywania ma jakieś znaczenie?  

Najlepiej po skończeniu podstawki. Nie dość, że DLC kontynuują wydarzenia z przedstawione w podstawce, to jeszcze poziom trudność mocno skacze w górę.

Co do kolejności to po kolej tak jak wychodziły:

1. Dragon of the North
2. Defiant Honour
3. Bloodshed’s End

Opublikowano

Ta gra ma kilka stopni ukończenia:

1. Przejście gry

2. Gra + dodatki

3. Platyna.

4. Platyna + 100% trofeów z dodatków

5. Prawdziwe 100%, czyli dodatkowo zrobić 999 pięter podziemi.

Ja zrobiłem #4, ale wymiękłem w tych podziemiach.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przede wszystkim trzymasz dystans, jak zrobi fikołki kilka razy z rzędu to wtedy atakujesz. Polecam kamień ducha tego zielonego ptaka, który rzucony na nią ją wywróci i wtedy podejdziesz do niej zadać criticala. Trudna jest na początku to fakt.

• Plusik 1
Opublikowano

Ogólnie jak się pokona tę wampirzycę (jedyny cuckblock przy którym dużo się męczyłem, ale koniec końcem padła szmata), to potem już jest z górki z graniem, jak się uzbiera sprzęt i zrobi sensowny build.

Opublikowano

Ja odbiłem się od Nioh, za cholerne mi nie idzie w tej grze już od samego początku (jestem w jakieś japońskiej wiosce). Mam za sobą ukończone wszystkie gry od FS a tutaj mechanika do mnie nie przemawia. Bardzo chciałem skończyć, ale jest pass.