mario10 548 Opublikowano 5 lutego 2021 Opublikowano 5 lutego 2021 Ja grałem w drugą część NG i była dobra Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 26 lipca 2021 Opublikowano 26 lipca 2021 Zacząłem jeszcze raz pykać w tę grę, tym razem w wersję zremasterowaną. Przypomnijcie w jaki sposób można zutylizować tonę chłamu, która wpada na każdym kroku? Można to zamienic np na amritę? Gdzie i jak to się robi? Po prostu zapomniałem... Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 26 lipca 2021 Opublikowano 26 lipca 2021 13 minut temu, messer88 napisał: Przy kapliczce? W istocie, złóż ofiarę Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 14 godzin temu, Czezare napisał: Zacząłem jeszcze raz pykać w tę grę, tym razem w wersję zremasterowaną. Przypomnijcie w jaki sposób można zutylizować tonę chłamu, która wpada na każdym kroku? Można to zamienic np na amritę? Gdzie i jak to się robi? Po prostu zapomniałem... Można też u kowala sprzedać za ruble, albo rozłożyć na materiały. 1 Cytuj
messer88 6 582 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 Albo w opcjach ustawić żeby nie dropiło śmieciowych itemów wtedy tylko lepsze kolorki będą widoczne. W dwójce tak jest, tutaj chyba też się da? 1 Cytuj
baniek 246 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 Dropić dalej będzie tylko nie będzie opcji podniesienia tego. IMO w NG lepiej podnosić wszystko i sprzedawać/rozkładać, bo kasa czy materiały mogą się przydać w kolejnym podejściu. Jeśli gramy tylko NG bez kolejnych podejść to olać i zbierać tylko rare stuff Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 A czy w pierwszym podejściu (nie NG) warto w ogóle coś rozkładać na części celem przekucia broni przez kowala czy lepiej wszystko opychać za amritę? Cytuj
baniek 246 Opublikowano 27 lipca 2021 Opublikowano 27 lipca 2021 W sumie lepiej ładować w amritę w chramie 1 Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Czy w dwójce NioH są jakieś nawiązania fabularne do jedynki? Czy za ukończenie pierwszej części są jakieś nagrody/apanaże w dwójce? Cytuj
baniek 246 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Opublikowano 2 sierpnia 2021 Dwójka to prequel. Jeśli masz save z jedynki to w dwójce dostajesz skin Williama 1 Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 4 sierpnia 2021 Opublikowano 4 sierpnia 2021 Chcę kupić w cyfrze obie części . Co daje mi kupno Nioh Remastered ? Ograłem jedynkę normalną wersję dawno temu pytanie czy trofea w remastered będą zaliczane od nowa czy zostaje na tych co już zrobiłem ? Cytuj
baniek 246 Opublikowano 5 sierpnia 2021 Opublikowano 5 sierpnia 2021 Część trofeów po przeniesieniu sejwa powinna wskoczyć automatycznie Z Twittera TN: https://mobile.twitter.com/teamninjastudio/status/1359551504038912000 Cytuj
Lukas_AT 1 203 Opublikowano 29 września 2021 Opublikowano 29 września 2021 (edytowane) Stoczyłem śmiercionośną walkę z Ogrzycą. To jeden z tych bossów, przy których straciłem nadzieję, że dam radę przejść dalej. Przez głowę przeszła mi myśl, że może lepiej jednak tę grę odłożyć na półkę. 10 prób - udało się wyprowadzić więcej ciosów niż 3, bo aż 6. 20 prób - coś w głowię ruszyło. Udało się wytrwać 3 minuty i parę razy uderzyć bossa. 25 prób - pasek bossa zdrowia spadł do połowy. 30 prób - zginąłem gdy pasek zdrowia bossa spadł do 5%. Pojawiły się smutek i złość. 35 prób - boss pokonany. Miałem piękny przykład nauki walki z tym bossem. Teraz mogę podejść bez strachu i go rozwalić. Bossowie w Nioh to ogromne wyzwanie, ale gdy już padną, satysfakcja jest ogromna. Edytowane 29 września 2021 przez Lukas_AT 1 Cytuj
mario10 548 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 Kurde skończyłem Metro Exodus i mam ochotę zagrać w jakaś siekę mieczem i chyba wrócę do Nioha, bodajże w końcówce zeszłego roku ograłem Nioh 2. Miałem kupić teraz Ghost of Tsushima ale jak za miesiąc będzie w abo to chyba ogram ponownie Nioha Cytuj
Sylvan Wielki 4 637 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 Cuszima - bardzo dobra, przepiękna stylistycznie gra, gdzie kozacko tnie się przeciwników kataną. Polecam gorąco. Niemniej Nioh .... Grałeś w dwójkę, to wiesz czego się spodziewać. Tak jak wspominałem kiedyś w tym temacie - ma swoje wady (recykling aren, potworów, niezbyt piękna szata graficzna), ale grało się mi w niego FANTASTYCZNIE. Zdecydowanie jedna z moich ulubionych pozycji 8 generacji konsol. Nic tylko szlachtować wrogów. Jak masz możliwość mario10, to ogrywaj ją na piątej PlayStation. Zawsze to ładniej, a loadingi z 34 sek. stopniały na .... półtorej sekundy. Zatem 2 Cytuj
mario10 548 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 Taki jest właśnie zamiar, ogrywałem pierwszą część dawno na PS4, a teraz powrót będzie na PS5. Dobrze mi się grało zarówno w pierwszą jak i drugą część. A myślę, że na 3-4 tygodnie będzie w sam raz zanim wjedzie Cuszima Cytuj
Sylvan Wielki 4 637 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 (edytowane) Tak. Też tak sądzę. Nic to. Miłej gry i koniecznie opisz wrażenia. U mnie Nioszki kompletne. Mam nadzieję, że kiedyś tam dane będzie nam zagrać w cześć 3cia. Według mnie świetna, wymagająca seria. Jedynka bardziej mi się podobała od kontynuacji, choć i ona 9/10 lekko ma u mnie. Klasyczny przykład, że grafika nie jest najważniejsza, ale tę mogliby podciągnąć w kolejnej części. Edytowane 25 maja 2022 przez Sylvan Wielki 4 Cytuj
mario10 548 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 Graficznie nie ma tragedii, ale faktycznie sam gameplay jest miodnyna pewnym etapie recykling męczył, ale z drugiej strony miałem świetną zabawę podczas przechodzenia obu części więc myślę, że i tym razem będzie dobrze Cytuj
BRY@N 1 592 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 Godzinę temu, Sylvan Wielki napisał: Tak. Też tak sądzę. Nic to. Miłej gry i koniecznie opisz wrażenia. U mnie Nioszki kompletne. Mam nadzieję, że kiedyś tam dane będzie nam zagrać w cześć 3cia. Według mnie świetna, wymagająca seria. Jedynka bardziej mi się podobała od kontynuacji, choć i ona 9/10 lekko ma u mnie. Klasyczny przykład, że grafika nie jest najważniejsza, ale tę mogliby podciągnąć w kolejnej części. Tak z ciekawości po jakim czasie gry wpadły platynki? Cytuj
Sylvan Wielki 4 637 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 Według danych na piątej PlayStation: Nioh 183 godz, Nioh II 214 godz. System jednak podlicza całość, więc do danych poglądowych wchodzą DLC, a w obu częściach kupiłem wszystkie dodatki sumiennie je ogrywając. Zatem dobre kilkadziesiąt godzin należy odjąć. Nie korzystałem z żadnych poradników, ani z pomocy innych graczy. Zatem z różnymi dobrodziejstwami (YouTube) sądzę, że w okolicy stu godzin można się w jedynce zamknąć. Kontynuacja to okolice 140. Niemało, ale też bardzo przyjemne (pomimo zbieractwa). Cytuj
BRY@N 1 592 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 Kurcze no i właśnie to mnie trochę od tych gier odstrasza No nic trzeba zostawić na później Cytuj
mario10 548 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 Mnie cieszyła sama rozgrywka system walki dość szybki więc dla mnie klasa. Nawet nie zwracałem uwagi na platynkę. Ale obie części mi mega siadły 1 Cytuj
BRY@N 1 592 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 No ja niestety mam tak że jak nie ma jakiegoś osiągnięcia które jest nie do przeskoczenia to muszę platynę zrobić 1 Cytuj
mario10 548 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 Powiem Ci, że nie zależy mi na platynkach jakoś szczególnie. Chyba, że jest w miarę spoko do ogarnięcia jak Days Gone, Spiderman itd. Mam się dobrze bawić, a platynka przy okazje jeśli już. A są gry które uwielbiam jak Nioh, Sekiro, RDR2 ale jak mam spędzić ogrom godzin dla platyny to nie dla mnie. Poza tym mam taką kupkę wstydu, że czasem po prostu mi szkoda czasu. Ale za platynę w Nioh, Dark Souls, Sekiro, Rdr2 szacunek się należy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi