balon 5 373 Opublikowano 4 lutego 2017 Opublikowano 4 lutego 2017 Hendrix ty pracujesz w branży gierkowej? Masz mega wiedzę na takie dość insajderskie tematy Teraz to juz w ogóle masakra bo znasz dziennikarzy po ksywkach z zagranicznych portali. To musi być coß więcej niż hobby xD Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 4 lutego 2017 Opublikowano 4 lutego 2017 Nieeee :DPo prostu dużo czytam, mam dobrą pamięć i zainteresowanie branżą. To wystarczy. Zresztą przecież ze wszystkim tak jest w życiu. Interesujesz się jakąkolwiek dziedziną humanistyki? Czytasz, rozmawiasz, zdobywasz wiedzę. Po prostu zainteresowania traktuję poważnie. Inaczej nie potrafię. Jedyną przeszkodą jest czas, choć ze wszystkim pomaga fakt, że w zasadzie większość osób, która mnie otacza lubi podobne rzeczy, nawet gierki. Dla przykładu: na forum ludzie narzekają na ilość grających kobiet i postrzeganie całego hobby. W moim otoczeniu? Odwrotnie, większość znajomych niezależnie od płci po prostu lubi taką rozrywkę, część robi sama gierki, albo pracuje przy nich od strony artystycznej.Co do rozpoznawania zagranicznych dziennikarzy itp. Gro poważnych rozmów o branży to jednak zagraniczne fora, strony lub nawet twitter. W Polsce jest mało miejsca na takie debaty (oczywiście generalizuję, ale nie bez przyczyny), zresztą w takich chwilach zawsze mi się przypomina super ciekawa rozmowa o dziennikarstwie growym jaka kiedyś odbyła się pomiędzy ludźmi związanymi bardziej z krytyką filmową/literacką, a ludźmi z "naszej" branży. Consensus był/jest raczej przykry.P.SMoje ulubione teksty o grach wywodzą się spod pióra ludzi związanych z filmami.On topic: Czas przejścia Kollara to 85 godzin, przynajmniej spędził sporą ilość czasu przy grze :D 1 Cytuj
balon 5 373 Opublikowano 4 lutego 2017 Opublikowano 4 lutego 2017 Hehe luzik. No ja też od zawsze na zawsze giereczki ale akurat nie lubię czytać tych wszystkich portali, gafów, analiz itp ciekawostek. Samo granie mi w pełni wystarcza ale duży szacunek za wiedzę i dogłębne wgryzanie się w temat! Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 4 lutego 2017 Opublikowano 4 lutego 2017 (edytowane) Czas przejścia Kollara z twittera, w spoiler bo wiem, że niektórzy są tu wrażliwi:) 85h w 7dni 109 lvl edit: Hendrix szybszy :) Edytowane 4 lutego 2017 przez Fanek Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 4 lutego 2017 Opublikowano 4 lutego 2017 @BalonWbrew pozorom, to zdecydowanie więcej gram niż rozmawiam o tym :D Stąd na forach moja aktywność jest minimalna. Tylko forumek się jakoś wyłamał. Ilość postów napisanych tutaj > reszta miejsc, w jakich można mnie znaleźć. Zresztą nawet tutaj jestem średnio aktywny. Piszę tylko w interesujących mnie tematach, nie trolluję, nie narzekam bez sensu. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 Matko bosko banderowsko. Ja się boje, ze nie skończe tej gry ;/ Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 Tez sie boje, ale jak cos to bonanza pomoze, demko w meczarniach ukonczylem. Duzo trudniejsza gra od soulsow. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 Ja nawet tego ostatniego demka nie ukończyłem. Ba, nawet do bossa nie doszedłem tylko tak sobie biegałem i poznawałem mechaniki. No ale ja tak mam. Chyba jeszcze żadnej bety nie skończyłem bo skoro i tak zagram w pełniaka to nie widzę zbytnio sensu zbyt długo grać. No ale jak nie będę dawał rady to jest przecież Bonzaj. Cytuj
teddy 6 900 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 E tam, fakt, gierka wyglada na trudniejsza niz soulsy ale jednak formula pozwala na farmowanie, eksperymentowanie z buildami czy nawet summonowanie innych. Po przejsciu demka wszedlem sobie na twitcha popatrzec jak inni graja i widzialem jak koles mial jakis shinobi build pod paraliz i jechal tego tachibane jak szmate i jeszcze sobie w miedzyczasie czat czytal i odpowiadal na pytania. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 A my z Bansaiem boimy się czy za łatwo nie będzie :v Ta gra ma mnóstwo opcji w samej walce, w buildach, w arsenale buffów (ninjitsu i magia) - ostateczny balans będzie ważny. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 Podstawa to stamine ogarnac, demko ogrywalem swiezo po soulsach i za bardzo na pale lecialem. Tutaj niestety koniec staminy nie jest tak wybaczany. Cytuj
KOMARZYSKO 377 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 W recenzji na gryonline, autor wspomina o obniżonym stopniu trudności względem demka... Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 Ja mam tylko jeden problem z niohem. Jeszcze yakuzy nie skończyłem i zanosi się że jeszcze z tydzień - dwa będę w tego zacnego szpila grał. Nie wiem jednak czy się powstrzymam z kupnem w tym tygodniu nioha. Sony za dobre ostatnio dla mnie ... Kłopot obfitości. Zazdroszczę januszom którzy tylko na horizon czekają . Cytuj
Gość ragus Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 czyli co, bedzie nioh w empikach i mediamarktach? Cytuj
messer88 6 591 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 Eee nie przesadzajcie z tym że sporo trudniejsza od soulsów, wiadomo że trzeba się delikatnie przestawić ale imo największe kłopoty mogą mieć osoby nie rozkminiające drzewka skilli i innych statystyk co jest mocno rozbudowane względem gier od from. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 Za 220 jakos wychodzi z amazona jesli nie musisz miec na premiere. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 wkurzają mnie takie premiery gdzie do ostatniego dnia nie wiesz czy sieciówka będzie mieć . Człowiek nie chce na allegro zamawiać bo z wysyłką to już gruba przesada w cenie :) Co do gry mam pytanie dla tych co grali w ostatnie dema. Jak to wygląda na ps4 amateur w 60 fps trzyma te 60 fps na stałe czy są drgania spore? Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 (edytowane) Och, system klanowy wygląda bardzo ciekawie: http://nioh.wiki.fextralife.com/Clans Uesugi ma słaby buff, trzeba brać drugą opcję z legendarnego konfliktu, tym razem Smok przegrywa z Tygrysem :D Edytowane 6 lutego 2017 przez Hendrix Cytuj
Szymek 1 056 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 Jakby kogoś interesowało a nie widziałem takiej informacji to wersja z Pss ma 40 giga Cytuj
XM. 11 036 Opublikowano 6 lutego 2017 Autor Opublikowano 6 lutego 2017 Nioh w kig.pl http://www.psxextreme.info/topic/106067-gry-na-premierę-gdzie-dostać/?p=3931572 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi