Skocz do zawartości

Nioh

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NG+ troche trudniejsze fakt. Zostaly mi jeszcze z 4 misje do skonczenia ostatniej strefy w NG+, two kings na szczescie juz ubilem. Ciekawe jak pojdzie z kolejna dwojka

Opublikowano

Dokładnie. Gram na ng+ i może to wina słabego builda, ale dostaje mocno w dupe. O ile pierwsza kraina poszła jeszcze w miarę gładko tak już pierwsza runda w kopalni i dostałem wpie.rdol.

Jesli przez slabego builda masz na mysli cos gdzie leciales na zywiol bez googlowania poszczegolnej statystyki lub skopiowania jakiegos OP builda to mysle ze nie to jest problemem, a to ze NG+ jest po prostu trudniejsze. ;)

Opublikowano

Raczej chodziło mi oto ze tak bez ładu i składu przydzielaLem punkty umiejętności. Musze zrobić reseta i jakiś fajny build sobie stworzyć, albo liczyć ze wypadnie mi broń ze skalowaniem pod serce A+.

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie. Gram na ng+ i może to wina słabego builda, ale dostaje mocno w dupe. O ile pierwsza kraina poszła jeszcze w miarę gładko tak już pierwsza runda w kopalni i dostałem wpie.rdol.

Jesli przez slabego builda masz na mysli cos gdzie leciales na zywiol bez googlowania poszczegolnej statystyki lub skopiowania jakiegos OP builda to mysle ze nie to jest problemem, a to ze NG+ jest po prostu trudniejsze. ;)

Na NG+ kazdy sensowny build robi sie szybko OP i to bez stosowania slotha, living weapon i innych zepsutych rzeczy. Wszystko jest w nioh tak silne i przegiete, ze potrzeba tu jakis dodatkowych trybow gry lub/i dodatkowego skalowania statystyk przeciwnikow. 

Btw mam idealnego kandydata na najbardziej OP skill.......L1 z kwadratem kusarigama, te trzy obroty ostrym koncem z rolka. Ogromny DPS (zwlaszcza po wybraniu mystica na sickle), super szybki startup i zasieg, AOE, dodatkowo wbudowany evade (postac robi rolke na odleglosc dasha). No i blyskawiczne recovery. Mozna np. zaspamowac tym revenanta/czlowieka, cancelujac szybko ki pulse. Ciekawostka - ten atak ma najtrudniejszy timing do perfect ki pulse, ale nawet bez tego jest najbardziej universalnym BROKEN atakiem, mozna uzywac tylko tego.

Btw2. Buffy/debuffy z omnyo magic sa tak poyebane, ze sloth to jest overkill dla ludzi z zerowym sillem. Uwaga podaje zestaw talismanow - carnage, protection, weakness, devigorate

Edytowane przez Kazub
Opublikowano (edytowane)

Jakiś patent na duet z mroźnej doliny? Mam zacinkę :( Bez magii ofc. Próbowałem najpierw załatwić tą szybszą postać, ale nic z tego. Chyba muszę lvl ładnie podbić.

Tylko ta misja mi została i wskakuję na twlilight :)

Edytowane przez sajmon34
Opublikowano

Jakiś patent na duet z mroźnej doliny? Mam zacinkę :( Bez magii ofc. Próbowałem najpierw załatwić tą szybszą postać, ale nic z tego. Chyba muszę lvl ładnie podbić.

Tylko ta misja mi została i wskakuję na twlilight :)

Wal z łuku w

Nobunage

on wtedy pada, biegaj dookoła dasz radę :)

Opublikowano

Skończyłem nioha . Chociaż trudno to tak nazwać bo nie ruszyłem new game plus. Tak czy siak wspaniała przygoda. Ostatnia misja to o ja cię ... 

bossowie z przeszłości plus hydra :D

Super zabawa. Chciałem zrobić epilog ale na poziomie 105 coś mi nie idzie. Misje porobiłem już wszystkie poza epilogiem i 1 poboczną wiadomo którą.  Potrzebuje kasy i sprzedaje grę ale wrócę do niej jak wyjdą wszystkie dodatki. Pewnie wtedy kupie używkę czy nówkę za 60-80 zł jak teraz można bloodborne wyrwać.  

Grę oceniam na 9/10. Przyjemniejsza i mniej irytująca od soulsów co dla mnie jest na plus (strasznym januszem jestem w tych grach) za to klimat i level design nawet się do soulsów nie umywa. 10/10 to dla mnie dark souls 1 tu zabrakło klimatu, fabuła jest debilna i zbyt szybko następuje recykling miejscówek. 

Gość suteq
Opublikowano

Dotarłem do

Ogrzycy i jak na początku myślałem, że będzie opór tak bardzo szybko rozpracowałem jej ruchy. Jednak na zwycięstwo muszę poczekać do jutra aż usiądę na świeżo do gry. 

Aaaa, za tę lokację z ninjami to twórce się powinno yebać.  :wujaszek:

Przez całą grę tylko kurew nie posłałem jak w tym poziomie, szczególnie na początku gdzie byłem zwyczajnie gnębiony. Potem jednak nauczyłem się walczyć z tymi szybkimi kurwiszczami i było lepiej. 

W ogóle miałem to miejsce z pierwszym kryształem i ciągle mnie atakowało dwóch ninja. Nie wiedziałem jak to ugryźć więc w końcu luknąłem na YT jak inni sobie radzą i co się okazało? U typów nie było tych dwóch wrogów kurwa mać. Ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego? Coś pozmieniali którymś patchem po premierze czy jak? 

Opublikowano

//EDIT: OK NIEWAZNE.... Przeczytałem poprzednie posty. Głupi jestem... 

Dotarłem do

tego wielkiego yokaia stworzonego z tysiecy dusz bla bla bla. Walka nie wyglada na trudną, no ALE.
A) "srodkowe" łapy rozwala sie mu z tego najwyzszego poziomu areny - ok
B.) nogi - biega sie mu miedzy nogami i (pipi)i kiedy po raz n-ty rozdeptuje postac i poprawia druga nogą - ok, to chyba jest do ogarnięcia
c) co z pozostałymi łapami? łukiem mam strzelac? 

mimo, ze było to moje 4 podejscie do tego bosa, to cholernie odechciewa mi sie grac...

ogolnie mam kryzys grania w nioha... raz, ze nier do mnie juz jedzie, dwa... ze nowa zelda chyba tez :D NO ALE SKOŃCZYC GIERKĘ TRZEBA 

Opublikowano (edytowane)

@COaTI

Najpierw na sam dół i walisz po łapach, w 2 fazie musisz iść wyżej tam gdzie mu upada głowa na skały i w głowę naparzasz, jak skończy to strzelasz mu w klatę i znowu czekasz aż położy łeb.

@suteq

Te ninja caly czas tam sa. Tylko w trawie. Jak przejdziesz umiejetnie to nawet cie nie zobacza.

Edytowane przez sajmon34
Opublikowano

nie no skumałem, ze po cos w tej walce sa te buffy na ziemi. zniszyłem mu 2 łapy + jedna noge i padł bez apteczek :) 

teraz zrobiłem ragequit jak przepadło mi poł miliona armity w pierwszej lokacji z 6 regionu :) 

Opublikowano (edytowane)

Uwaga podaje zestaw talismanow - carnage, protection, weakness, devigorate

Ja dodam jeszcze Kekkai, Lifeseal, Steel rzuc te wszystkie buffy/debuffy i :obama:

Jutro pare (pipi) zrobie i platynka.

Edytowane przez Zetta
Opublikowano

Graty Zetta

Tam na dole masz 99 soulstones? Gdzie farmiłeś? Kuźwa ja już drugi dzień próbuję pokonać mroźny duet i lipa. Living Weapon prawie nic nie daje a kamieni mało :( Magii innej nie używam. O ile gościa jakoś tam ogarniam to zawsze Yuki się w(pipi)i w międzyczasie, i na hita mnie ma. Ducha opiekuńczego jakiego polecacie wybrać na tą walkę?

Opublikowano

Zalezy jaki masz build. Ja latam z zubatem bo mi pasuje damage w plecy, ale na samym poczatku gry byl to ten byk ze wzgledu na bonusowe HP

Gość suteq
Opublikowano

No ja pokonalem

tego wielkiego szkieleta.

Banalny boss ale w koncu cos innego niz ludzcy przeciwnicy.

Jednak jesli chodzi o platyne to juz mam bol dupy jesli chodzi o niektore misje poboczne. No bedzie ciezko cos czuje i mam obawy ze polegne. :/

A no i mam obecnie 85 poziom a mam misje na 100+ a zrobilem ponad polowe misji pobocznych. Wiem ze to nie ma pokrycia w rzeczywistosci ale troszke mogli to lepiej wywazyc.

Oplaca sie inwestowac w sety? Wiadomo, dodaja bonusy za liczbe elementow z zestawu ale czesto sa to bonusy imo bezuzyteczne. I tak sie zastanawiam co na ten temat mysla forumowi eksperci.

Opublikowano

No ja pokonalem

tego wielkiego szkieleta.

Banalny boss ale w koncu cos innego niz ludzcy przeciwnicy.

Jednak jesli chodzi o platyne to juz mam bol dupy jesli chodzi o niektore misje poboczne. No bedzie ciezko cos czuje i mam obawy ze polegne. :/

A no i mam obecnie 85 poziom a mam misje na 100+ a zrobilem ponad polowe misji pobocznych. Wiem ze to nie ma pokrycia w rzeczywistosci ale troszke mogli to lepiej wywazyc.

Oplaca sie inwestowac w sety? Wiadomo, dodaja bonusy za liczbe elementow z zestawu ale czesto sa to bonusy imo bezuzyteczne. I tak sie zastanawiam co na ten temat mysla forumowi eksperci.

Bonusy z setów tylko na pozór są bezużyteczne.

Ludzie takie op postacie robią w oparciu o zbroje, że głowa mała. Tylko trza trochę pokombinować no i generalnie to zabawa na ng+ 

Opublikowano

Graty Zetta

Tam na dole masz 99 soulstones? Gdzie farmiłeś? Kuźwa ja już drugi dzień próbuję pokonać mroźny duet i lipa. Living Weapon prawie nic nie daje a kamieni mało :( Magii innej nie używam. O ile gościa jakoś tam ogarniam to zawsze Yuki się w(pipi)i w międzyczasie, i na hita mnie ma. Ducha opiekuńczego jakiego polecacie wybrać na tą walkę?

Mozna je farmic w 5 regionie w sub misji The Unrepentant Thief. Wpadasz do misji lecisz lewa strona po wodzie podnosisz z trupa 2x soula i mission quit i powtorka.

Co do setow czy sa przydatne? Jezeli chcesz op build to jak najbardziej ja mam set Red Demona ze spear fall'em i z magicznymi buffami/debuffami i przeszedlem do platyny jak przecinak.

No prawie bo z jedna lodowa panna sie meczylem, dala mi w kosc no ale wtedy mialem na niej heart na 5 i mnie szybko wykonczala <3

Cale uzbrojenie mam na 150+ i nabite 120h ale zaznaczam ze przeszedlem troche na ng+

• Plusik 1
Opublikowano

Mi została tylko ta 1 poboczna właśnie. No nic biorą się za farmienie i Living Weapon spróbuję ich wykończyć. Chociaż czasu mało nawet na łyknięcie elixiru :)

Opublikowano

Jest tyle durnych eksploitow i przegietych rzeczy w tej grze, ze farmienie czegokolwiek to jest overkill. Chociaz exploit to za duzo powiedziane, bo przewaznie sa to oczywiste rzeczy o ktore kazdy myslacy i grajacy homo sapiens sie potknie i przewroci. 

Niestety, ale bez ogromnego balans patcha gra nie zaoferuje zadnego wyzwania w end game, nawet po dodaniu skalowania, boss rushy itp. Chyba jedynie wprowadzenie czelendzy moze pomoc. 

Opublikowano (edytowane)

No ale na ng+ gra daje wyzwanie bo poziom trudnosci znacznie wzrasta.

Mniejsza z exploitami, najgorszy bug to byl ten z farmieniem infinity armita (wystarczylo zostawic konsole wlaczona na pare dni i nic nie robic) przez ktorego widac teraz revenanty na 700lv :/ nie zeby byly trudne do zabicia no ale tak sobie gre spieprzyc to ja nie rozumiem.

Edytowane przez Zetta
Opublikowano

Duet z mroźnej padł :) Co to była za walka. I tak jak ktoś tu pisał Nobunaga podatny na łuk. Walczyłem tylko z talizmanem ognia, bombami i 10 elixirami. Pod koniec miałem wszystkiego po 0 i połowę paska życia :)118 lvl.

Pytanko teraz. Misji Twlilight zrobiłem może z 8, największa na 145lvl. Porobiłem wszystkie misje poboczne. Trofek za zebranie najlepszych materiałów wpadł a za ukończenie wszystkich misji nie dostałem. Ile jest tych misji Twlilight? Są jakieś ukryte misje?

Gość suteq
Opublikowano

Misji jest 9 więc pewnie coś Ci umknęło. No i chyba te misje z dojo też się liczą do trofika. 

Opublikowano

No jak 9 to na pewno coś umknęło. Bo robiłem po 2 dziennie. Kurcze ale jestem happy z pokonania tych łbów z mroźnej :)Aż normalnie browara strzele dziś :)