Koleś88 335 Opublikowano 16 maja 2020 Opublikowano 16 maja 2020 Spokojnie, jakiś czas temu na poprzedniej stronie też o niego pytałem bo jest przegięty, a dzisiaj mam w Niohu platynę. Zaopatrz się w amulet Oni blokujący regenerację Ki u przeciwnika, przyda się zawsze Sloth do spowolnienia. Z tymi dwoma padnie jak przedszkolak. To jeden z najcięższych bossów w jedynce. Masz za sobą też przeprawę z Hino-enma, która też jest jednym z najtrudniejszych bossów. Potem jest łatwiej, choć jeżeli byś celował w platynowanie to musiałbyś zaliczyć chore zadania poboczne. Poza tym to żaden wstyd pokonać bossa z kimś. Najlepsza zabawa jest jednak jak obaj gracze są na podobnym poziomie bo jak wejdzie Ci koks do gry to ma Twojego bossa na strzała, a to już nie daje żadnej satysfakcji. Dasz radę, a w razie czego pisz Dzięki. Nie mam jeszcze odblokowanej możliwość wykupienia tego sloth do spowalniania niestety. Pocwicze i wroce do niego najwyzej pozniej. No Hino-Enma dala w kosc ale w koncu padla, za to Nue to koszmar : Cytuj
SunaGuidesPL 124 Opublikowano 19 maja 2020 Opublikowano 19 maja 2020 Żałuję, że w Nioh jest coś takiego jak Talizman Gnuśności. Strasznie trywializuje grę. Dobrze, że na wyższych poziomach trudności nie jest aż tak znaczący. Wszystkim grającym życzę powodzenia! W razie pytań, zapraszam na PSN (sunashigure1), mój kanał poradnikowy na YT albo priv, chętnie pomogę. Bardzo dużo gram w Nioh i Nioh 2. Wcześniej to samo było z Ninja Gaiden. A tak btw, szykuje się Ninja Gaiden 4, czuję ^0^ 1 Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 19 maja 2020 Autor Opublikowano 19 maja 2020 Cytat A tak btw, szykuje się Ninja Gaiden 4, czuję ^ Raczej wątpliwe, kolego. Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 19 maja 2020 Opublikowano 19 maja 2020 24 minuty temu, XM. napisał: Raczej wątpliwe, kolego. Nie do końca, ostatnio nawet coś wspominali na ten temat, po za tym Nioh 3 w takiej samej formie może już nie przejść, pora na coś nowego... 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 19 maja 2020 Opublikowano 19 maja 2020 8 godzin temu, SunaGuidesPL napisał: Żałuję, że w Nioh jest coś takiego jak Talizman Gnuśności. Strasznie trywializuje grę. Dobrze, że na wyższych poziomach trudności nie jest aż tak znaczący. W grze jest kilku tak szybkich bossów, że nawet z talizmanem nie da się praktycznie ogarnąć ich ruchów. Bez tego byliby nie do przejścia. Cytuj
messer88 6 478 Opublikowano 19 maja 2020 Opublikowano 19 maja 2020 (edytowane) Pewnie że się da. A dobra to temat o 1, no nie wiem ale w 2 też są szybcy i nie trzeba żadnych lamusiarskich talizmanów używać. Edytowane 19 maja 2020 przez messer88 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 19 maja 2020 Opublikowano 19 maja 2020 Nie no pewnie, że się da. Wszystko się zawsze da, ale Nioh ma to do siebie, że w absurdalny sposób potrafi rozciągać niektóre rzeczy. Recykling albo szybkość przeciwników. Polecam bossa ninje z drugiego dodatku bez talizmanu To chyba najszybszy boss w historii tej serii. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 19 maja 2020 Autor Opublikowano 19 maja 2020 22 minuty temu, Soul napisał: Nie do końca, ostatnio nawet coś wspominali na ten temat, po za tym Nioh 3 w takiej samej formie może już nie przejść, pora na coś nowego... Już w 2013 roku mówili że powstaje nowa część, mamy 2020 i tyle w temacie. Watpie w nowe ng - nioh lepiej się sprzedaje. A poza tym nawet nie wiem czy chce NG od nich bo o ile nioh jest super tak ng3 i RE mimo że spoko to nie stało przy dwóch pierwszych częściach. Cytuj
Soul 1 321 Opublikowano 19 maja 2020 Opublikowano 19 maja 2020 8 minut temu, XM. napisał: Już w 2013 roku mówili że powstaje nowa część, mamy 2020 i tyle w temacie. Watpie w nowe ng - nioh lepiej się sprzedaje. A poza tym nawet nie wiem czy chce NG od nich bo o ile nioh jest super tak ng3 i RE mimo że spoko to nie stało przy dwóch pierwszych częściach. Coś rok temu wspominali oczywiście rozbudzili nadzieje, ja tam wierzę, że jak wyciągną wnioski i wrócą do korzeni to jest szansa na dobrego Gaidena. Ale fakt trójka była koszmarna, ogólnie najlepsze Gaideny powstały za czasów itagakiego. 1 Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 19 maja 2020 Opublikowano 19 maja 2020 25 minut temu, - V - napisał: Polecam bossa ninje z drugiego dodatku bez talizmanu u mnie to znowu byl pierwszy boss z dodatku. Skurczyby chyba z dwoma mieczami i ogonem skorupiaka. Autentycznie nie mialem pomyslu na niego (chyba ciezko mi bylo wejsc mu na plecy a tak mialem postac zrobiona) i myslalem ze zacialem sie na amen. Dla mnie najtrudniejszy boss. Nawet te dodatkowe zadania gdzie tluczemy sie 2v1 czy 3v1 nie daly mi tak w kosc Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 19 maja 2020 Opublikowano 19 maja 2020 2 godziny temu, Szymek napisał: u mnie to znowu byl pierwszy boss z dodatku. Skurczyby chyba z dwoma mieczami i ogonem skorupiaka. Autentycznie nie mialem pomyslu na niego (chyba ciezko mi bylo wejsc mu na plecy a tak mialem postac zrobiona) i myslalem ze zacialem sie na amen. Dla mnie najtrudniejszy boss. Nawet te dodatkowe zadania gdzie tluczemy sie 2v1 czy 3v1 nie daly mi tak w kosc Nie no jego też oczywiście traktowałem talizmanem. Ale pod względem szybkości ten z drugiego dodatku to przerąbany poziom. Jest jeszcze ten ninja z podstawki z jednego z ostatnich zadań pobocznych. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 19 maja 2020 Opublikowano 19 maja 2020 szczerze to juz nie pamietam o kim piszesz musialbym zerknac na yt co jak co ale mi sie wydaje ze ten caly sezon pass byl trudniejszy od podstawki (dla mnie na plus bo lubie wyzwania) Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 19 maja 2020 Opublikowano 19 maja 2020 No ja się nie poddałem i lecę dalej, druga lokacja. Co prawda ten na łące z 1 miejscówki z zadania pobocznego musi poczekać az wroce do niego ale juz 4 boss (ten duzy robak w jaskini/kopalni) padl za drugim podejsciem i zrobilem zadanie zmierzchu z walką na koncu z Onryoki i rozwalilem typa za 1 razem, sam bylem w szoku. Moze sie jeszcze troche nauczę Na razje 2 miejscowka, obecnie zostalo mi tylko 1 poboczne i 1 misja glowna, chyba, że po ich zrobieniu uaktywnią się nowe. 47 poziom bodajże. 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 19 maja 2020 Opublikowano 19 maja 2020 Zawsze po 3. ostatniej misji głównej odblokowują się poboczne. Każda główna misja je odblokowuje Ten robak w kopalni to najłatwiejszy boss w całej serii, nie pokonać go za 1 podejściem. No, no... Nie no, żartuje, ale po 2 terenie i mając ogranie już sprostasz całej grze. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 20 maja 2020 Autor Opublikowano 20 maja 2020 W dniu 19.05.2020 o 11:36, Soul napisał: Coś rok temu wspominali oczywiście rozbudzili nadzieje, ja tam wierzę, że jak wyciągną wnioski i wrócą do korzeni to jest szansa na dobrego Gaidena. Ale fakt trójka była koszmarna, ogólnie najlepsze Gaideny powstały za czasów itagakiego. Ninja gaiden 4 1 Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 21 maja 2020 Opublikowano 21 maja 2020 Dobra rozwaliłem właśnie Umibozu za 2 podejściem, uff. Odblokował mi się 3 region ale chyba lepiej zrobić wszystkie poboczne w obecnym co? Zostały mi 2 misje. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 21 maja 2020 Opublikowano 21 maja 2020 Przynajmniej ja tak grałem. Do następnego regionu przechodziłem jak zrobiłem wszystkie misje w aktualnym. Cytuj
bartez85 8 Opublikowano 23 maja 2020 Opublikowano 23 maja 2020 (edytowane) Jestem na początku i ta boss/Nietoperzyca zaczyna mnie irytować.Talizman Gnuśności to dobry pomysł.Moim zdaniem zależy od gracza, czy chce na skróty lub sobie robić wyzwanie. Edytowane 23 maja 2020 przez bartez85 Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 23 maja 2020 Opublikowano 23 maja 2020 Ona jest prosta, lekki udźwig, ciągły bieg wokoło jej i karanie po jej atakach. 1 Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 26 maja 2020 Opublikowano 26 maja 2020 Odblokowałem 3 region. Powiedzcie, że już teraz będzie z górki, bo mam juz chyba 40h nabite na 2 krainach Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 26 maja 2020 Opublikowano 26 maja 2020 Z górki nie będzie nigdy, szczególnie jak chcesz robić wszystkie zadania poboczne. Niektóre są na poziomie sam-nie-wiem-jak-to-przeszedłem. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 26 maja 2020 Opublikowano 26 maja 2020 No będę się starał, na razie poza tym typem z 1 regionu na łące mam wszystkie. Ale spróbuje go teraz rozerwać. Edt. Dobra, typek na łące padł w końcu. Inna sprawa, 2 zadanie poboczne, jakiś duch samuraja czy kogoś na tym moście. Jak gnojka pokonać? Zostaje mu 1/3 życia, ja nie mam już żadnych eliksirów i typ regeneruje sobie życie do połowy paska co jakiś czas. Czasem udaje mi się go akurat wtedy trafić jak chowa miecz i próbuje, ale tylko czasem : Cytuj
justyna 22 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 Podzieli się ktoś jakimiś wskazówkami jak pokonać tego bydlaka Date Shigezane? ;P Straszny to typ, jakoś nie potrafię znaleźć odpowiedniej strategii na niego..Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 Polecam dużo talizmanów spowalniających i talizmanów z Guardian Spiritem Daiba Washi. Jak jesteś blisko przeciwnika to powoduje on małe tornado, które wywróci bossa na plecy, a wtedy zadasz mu krytyka. Zanim się podniesie kolejny talizman. I tak do skutku Tania technika, ale jak nic nie pomaga to człowiek posiłkuje się cheesem Cytuj
mario10 518 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 Widzę, że w dobre tytuły grasz. Rzadko kobiety ogrywają takie tytuły niestety nie pomogę bo już daaawno temu grałem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi