szejdj 2 804 Opublikowano 15 września 2015 Opublikowano 15 września 2015 Witam, poszukuję iPoda dla siebie. Nigdy do tej pory nie miałem do czynienia z iPodami, zależy mi na dużej pojemności, min. 60gb zatem w grę wchodzą głównie classic z dyskami twardymi. Przeglądam Allegro, jest sporo ofert z dość dużą rozbieżnością cenową. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia stanu dysku twardego? Abym mógł poprosić sprzedającego o podesłanie jakiegoś screena? Na co zwracać uwagę podczas kupna? Znalazłem taką ofertę: http://allegro.pl/ipod-6-gen-80gb-st-bdb-kabel-usb-sluchawki-i5665301550.html cena dość niska, pojemność duża, pajęcze zmysły podpowiadają mi jakiś podstęp Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 15 września 2015 Opublikowano 15 września 2015 Dobry programik do analizy dysku to CrystalDiskInfo. Wyświetla nawet czas roboczych godzin.Ja mam jakiegoś starego iPoda 30GB z 2005/6? I wszystko w nim śmiga, tylko ekran jakoś wylał - pojawił się pasek, który wypalił piksele, ale to chyba jest od upadku. Solidny sprzęt i naprawdę polecam, tylko ja bym brał nówkę. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 15 września 2015 Autor Opublikowano 15 września 2015 Ja potrzebuję do samochodu, żeby podpiąć do radia. Także samego urządzenia nie będę używał, jedynie do wgrywania muzyki z komputera a dalej będzie leżał podpięty w samochodzie. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 15 września 2015 Opublikowano 15 września 2015 Jak to chcesz podlaczyc ? Line in ? Masz jakieś specjalne radio z obsluga ipoda ? Bo moze warto zamiast ipoda kupic zmieniarke mp3, wtedy masz wejscie aux, czytnik kart, czytnik usb. Przy zmieniarce dziala sterowanie z kierownicy. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 15 września 2015 Opublikowano 15 września 2015 Dysk można też sprawdzić w trybie diagnostycznym. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 15 września 2015 Autor Opublikowano 15 września 2015 mam radio z obsługą ipodów: można wgrywać okładki, tworzyć playlisty, filtrować, wyszukiwać dokładnie itd. mógłbym również wsadzić pendrive ale wtedy miałbym tylko listę utwrów posegregowaną alfabetycznie Dysk można też sprawdzić w trybie diagnostycznym. nom, a masz jakąś instrukcję jak to zrobić? Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 15 września 2015 Opublikowano 15 września 2015 No to tylko ipod w takim razie. To nie lepiej za 4 stowki kupic ipoda touch 64gb na pamieci flash ? Jest nowszy i w ogole, wiekszy ekran a 64gb to i tak sie osr asz aby to przesluchac nawet jak wrzucisz wszysto na wszelki wypadek ? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 15 września 2015 Autor Opublikowano 15 września 2015 no niby tak, ale Touche są droższe przy mniejszej pojemności, bo płaci się za ficzery, które mi są niepotrzebne Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 15 września 2015 Opublikowano 15 września 2015 Zrestartuj ipoda, następnie żeby odpalić tryb diagnostyczny wciskaj |<< + select przez 10s. Później Menu>Manual test>IO>Harddrive>HDsmartData Jeśli pozycja "retracts" i "reallocs" pokazują wysokie wartości to dysk ma bad sektory. Korzystałem z tego, jak znajomy miał problem, możesz też włączyć tryb pamięci masowej i sprawdzić dysk standardowymi narzędziami na PC. 1 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 15 września 2015 Autor Opublikowano 15 września 2015 http://olx.pl/oferta/ipod-60-gb-CID99-IDbGuuH.html#1b3556d74c- taki znalazłem, co myślicie? nie wiem która to generacja itp Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 24 marca 2016 Opublikowano 24 marca 2016 (edytowane) W linku powyżej, z 2015 Szejdj wkleja iPoda z 64 gigabajtami. Mamy 2016 i na Allegro widzę same ipody z pojemnością 16GB. Chciałbym wymienić swojego 32GB ze starej generacji, na coś większego (nano?), lub chociaż o tej samej pojemności. No i nie ma nic, nawet nie ogłosili nic nowego. Spotify, czy inne serwisy, uśmiercają odtwarzacze przenośne Ja tam kupuję płyty, trzymam na półce, całość ripuję do iTunes, no i iPoda teraz głównie używam do słuchania muzy w aucie. Chyba używam go z 10 lat i poza ekranem (trochę wylało bad pikselami), wszystko hula, tylko obawiam się, że niedługo się zapełni. edit: Dobra, widzę, żę są i 64GB, tyle że nie podoba mi się coś, co wygląda jak telefon. Nano wygląda dobrze: ale ma 16GB ;/ Edytowane 24 marca 2016 przez grzybiarz Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 24 marca 2016 Autor Opublikowano 24 marca 2016 Ja w końcu kupiłem tego z linka powyżej i też używam tylko w samochodzie. Skoro też będziesz go tylko woził w aucie to po co Ci jakiś ładny? Możesz kupić classica 160GB i miejsca mieć pod dostatkiem. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 24 marca 2016 Opublikowano 24 marca 2016 (edytowane) No właśnie, niby tylko w samochodzie, ale z tym starym spędziłem sporo godzin wieczorem, w łóżku (jakoś dziwnie zabrzmiało:). Też o tym myślałem, że skoro głównie trzymam w schowku w aucie, to może być stary classic. Tyle, że nowych classiców już nie ma, a używki nie chcę. Edytowane 24 marca 2016 przez grzybiarz Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 24 marca 2016 Autor Opublikowano 24 marca 2016 Fajna opcja to też taki zwykły ipod touch + internet mobilny w samochodzie, wtedy jest ciągły dostęp do spotify z nieograniczoną muzyką Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 24 marca 2016 Opublikowano 24 marca 2016 Ja puszczam z telefonu, wpięty w jakiś chwytak umieszczony (UWAGA!) w napędzie CD, do portu AUX mam podpięty Bluetooth bo już mi się nie chciało walić z kablami i śmiga. Do auta to nawet jakiś słaby, tani telefon z Androidem i obsługą kart SD - jest Apple Music na to, muzykę z innych źródeł też wgrasz. Miałem ze 2 ipody i te stare mają awaryjne te dyski, nie chodzą jakoś super szybko i ipoda w aucie ratuje tylko ew obsługa ze kierownicy ale wpięty dotykowy telefon BEZ kabla jest wg. mnie wygodniejszy. Moje auto też obsługuje ipoda i używałem tego ze 4 razy - telefon się lepiej sprawdza. Spotify też słucham. Codziennie. Holder: http://www.amazon.de/Hibote-Car-Holder-Allgemein-Rotation/dp/B018NRVMDK/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1458852222&sr=8-3&keywords=cd+phone+holder BT: http://www.amazon.de/Bluetooth-Empf%C3%A4nger-Receiver-Audioger%C3%A4te-Autoladeger%C3%A4t/dp/B0168ET200/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1458852279&sr=8-3&keywords=aux+bluetooth Firmę Aukey polecam, mam z 6 rzeczy z tej firmy i nic mnie nie zawiodło. Dodam, że jak masz złącze ODBII w aucie to są fajne czytniki statusów silnika z BT i najlepiej wyłączynikiem, wtedy w aucie na telefonie możesz sprawdzić czy ci komputer błędami nie sieje na telefonie, ale to oczywiście dla wariatów tylko ;-) 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 24 marca 2016 Opublikowano 24 marca 2016 Sprawdziłem na stronce https://www.gdziejestauto.pl/gdzie_obdii/i niby mam w aucie. Nawet nie wiedziałem, że istnieje coś takiego, dzięki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi