Figaro 8 300 Opublikowano 15 września 2015 Opublikowano 15 września 2015 (edytowane) Jrpg od Tokio RPG Factory (czyli Square). Early 2016. Old school RPG Ma przywrócić uczucia ze SNESowych jrpgów. Przepiękny utwór z gry: http://www.jp.square-enix.com/setsuna/image/bgm.mp3 The contents of Ikenie to Yuki no Setsuna are said to be something that will bring back the feelings that we got from ‘90s RPGs such as Dragon Quest, Final Fantasy, and Chrono Trigger.Events and battles happen in top-down perspective, while the game’s battle system inherits the ATB system from other Square Enix titles. The fields will allow you to travel and battle seamlessly without having any screen changes. źródło Gematsu Bardzo czekam. Posłuchajcie tego utworu. Edytowane 15 września 2015 przez Figaro Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 15 września 2015 Opublikowano 15 września 2015 Jaram się.Mam nadzieje, że fabularnie da radę. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 16 września 2015 Opublikowano 16 września 2015 Na PSV będzie jak znalazł. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 16 września 2015 Opublikowano 16 września 2015 Daje radę, naprawdę może być małe dzieło sztuki a ostatnio naprawdę przejadła mi się współczesna baza gier i ich prostactwo (a przy odpaleniu FFIX mało się nie zsikałem z radości). Czekam, kto wie może się skuszę na jednak na Vitę bo na małym ekranie grałoby się cudownie. Cytuj
agst 138 Opublikowano 16 września 2015 Opublikowano 16 września 2015 Jak ta gra będzie w połowie tak dobra jak Chrono Trigger to już będzie hit. Jestem ciekawy co z tego wyjdzie. Cytuj
kypq 718 Opublikowano 16 września 2015 Opublikowano 16 września 2015 Daje radę, naprawdę może być małe dzieło sztuki a ostatnio naprawdę przejadła mi się współczesna baza gier i ich prostactwo (a przy odpaleniu FFIX mało się nie zsikałem z radości). Czekam, kto wie może się skuszę na jednak na Vitę bo na małym ekranie grałoby się cudownie. Ale preordera na The Legend of Heroes : Trails of Cold Steel to pewnie jeszcze nie zrobiłeś co? Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 16 września 2015 Opublikowano 16 września 2015 (edytowane) Daje radę, naprawdę może być małe dzieło sztuki a ostatnio naprawdę przejadła mi się współczesna baza gier i ich prostactwo (a przy odpaleniu FFIX mało się nie zsikałem z radości). Czekam, kto wie może się skuszę na jednak na Vitę bo na małym ekranie grałoby się cudownie. Ale preordera na The Legend of Heroes : Trails of Cold Steel to pewnie jeszcze nie zrobiłeś co? Nie i nie mam zamiaru bo nie podoba mi się cała seria, kilka razy do niej podchodziłem (zwłaszcza do starszych odsłon) i zaczynając od chara designu, kończąc na ogólnym świecie po prostu mnie nie wciągnęła żadna część w jaką miałem okazję pograć. To samo dotyczy serii Disgaea, Shin Megami Tensei i Persona. Preferuje bardziej pure fantasy jakim jest IX-tka czy poniekąd Bravely Default (uwielbiam chara design Akihiko Yoshidy) lub stricte sci-fi jak Xenoblade Chronicles X. Tak czy siak dziękuje za polecenie :-) Swoją drogą padło gdzieś info że tytuł na pewno opuści granice KKW i dostaniemy cień szansy na pudełko czy już gdzieś była mowa o wydaniu tylko cyfrowym? Edytowane 16 września 2015 przez chrno-x Cytuj
kypq 718 Opublikowano 16 września 2015 Opublikowano 16 września 2015 Nie i nie mam zamiaru bo nie podoba mi się cała seria, kilka razy do niej podchodziłem (zwłaszcza do starszych odsłon. Czyli których? Bo te 3 części na psp wydane przez Bamco to z oryginałami z PC to maja mało wspólnego(zmienione dialogi i fabuła - niestworzone były przez Falcom). Dopiero LoH6 czyli Titsy z PSP i PC to 1 gra po angielsku która jest warta zagrania. Tokio RPG Factory kojarzy się z Idea Factory , a pewnie osoby tam zatrudnione to byli pracownicy Imageepoch. Ba, nawet tak samo się reklamują - jako powrót do korzeni jrpg. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 16 września 2015 Opublikowano 16 września 2015 Fajnie się to prezentuje,mam nadzieję,że finalny produkt nie zawiedzie i dostaniemy kawałek porządnego j-rpga. Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 16 września 2015 Opublikowano 16 września 2015 (edytowane) Sprawia solidne wrażenie dobrego staro-szkolnego jRPGa. Dość mam już tych wszystkich gówien dla japońskiego motłochu gimbusiarskiego - wielkie cyce, ubranka jak z burdelu, głosiki jak ruchane owieczki, smyranie, klepanie, sranie,........... nosz kur,,wa. ps: Vita się ucieszy z takiego nieskalanego kutastwem dla motłochu stafu. Edytowane 16 września 2015 przez kazuyoshi 2 Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 16 września 2015 Opublikowano 16 września 2015 cudaczna gierka pod vite, trzymac kciuki by szybko to wyszlo poza kkw Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 19 września 2015 Opublikowano 19 września 2015 Sporo informacji związanych z projektem, mniej więcej od połowy leci gameplay:https://www.youtube.com/watch?v=VS0haEVQ-eQ Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 19 września 2015 Autor Opublikowano 19 września 2015 Woah. Ja to chcę. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 19 września 2015 Opublikowano 19 września 2015 Końcówka tego streama wskazuje na szybkie wydanie poza JP, długo czekać nie będziemy. Spodziewam się też ceny w okolicach 30-40$ (i 20-40 godzin gry).Liczę na umiarkowany sukces, jest rynek na mniejsze gry inspirowane nostalgią. Poza tym umożliwia to skrócenie procesu produkcji (Setsuna zajmie pewnie ledwo ponad rok) i ułatwia podejmowania ryzyka dla nowych IP poprzez mniejszy budżet takich gier. Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano 19 września 2015 Opublikowano 19 września 2015 Ten cały team załozony został w tamtym roku przez Square-Enix wiec szybko im idzie produkcja gry. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 19 września 2015 Opublikowano 19 września 2015 Bo to taki typ gry. W czasach 16 bitowych, tyle właśnie wystarczało by tworzyć jrpgi. Poza tym zero problemów z silnikiem bo Unity jest prosty/darmowy/ma japońską dokumentację. Nie próbują nowych rozwiązań, więc i system gry nie jest skomplikowany, to przekłada się na mocno skrócony czas budowania prototypów rozgrywki.Koniec końców w takich grach, najbardziej się liczy praca artystów grafików, kompozytorów, event plannerów, autorów scenariusza i reżysera gry. 2 Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 19 września 2015 Opublikowano 19 września 2015 Czytałem sporo wywiadów i artykułów i akurat widać że to się sprawdza. Japończykom bardzo dobrze wychodzi praca przy już obeznanych technologiach i systemach. Jak nie muszą męczyć się z całkowicie nowym silnikiem i pomysłami to wiedzą co mają do zrobienia i to się sprawdza. Z chęcią wypróbuje ten tytuł niezależnie od platformy (choć wydaje mi się że lepiej pozycja sprawdzi się na Vicie). Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 19 września 2015 Autor Opublikowano 19 września 2015 (edytowane) Bez kitu, drugi raz oglądam stream i serio jakbym grał w coś ze SNESa. Ja to chcę. Niby BD też jest podobne, ale odstraszają mnie opinie o drugiej połowie. Spójrzcie na to wnętrze domu i bogactwo detali. Albo na tego staruszka-sklepikarza. Klimat. Edytowane 19 września 2015 przez Figaro Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 20 września 2015 Opublikowano 20 września 2015 Ciekawe jak to bedzie chodzilo na Vicie. Wydaje sie idealna gierka na ta przenosna konsolke. Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 20 września 2015 Autor Opublikowano 20 września 2015 Nikogo nie nabierzesz, koleżko. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 20 września 2015 Opublikowano 20 września 2015 To Unity, silnik się dobrze skaluje, powinno być w porządku i na Vitcie, i na Ps4. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 20 września 2015 Opublikowano 20 września 2015 z grami na unity na vicie jest roznie, engine jest dobrze zoptymalizowany pod ta konsole ale wielu devom sie nie chce i gry wygladajace jak z kalkulatora gubia klatki, jestem jednak dobrej mysli ze do portu sie przyloza bo gierka w kkw wg mnie lepiej sie sprzeda na vicie niz ps4 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 20 września 2015 Opublikowano 20 września 2015 (edytowane) No to, że silnik jest prosty i łatwy w eksploatacji nie znaczy, że każdy go dobrze zna Tutaj nie będzie takiego problemu, to nie gra indie, wersja Vitowa powinna nieźle się sprzedać w JP, a wersja na Ps4 powinna poradzić sobie na zachodzie. Jak już pisałem, kibicuję projektowi i tytuł na pewno znajdzie się u mnie w kolekcji. Edytowane 20 września 2015 przez Hendrix Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 20 września 2015 Opublikowano 20 września 2015 (edytowane) Nikogo nie nabierzesz, koleżko. Nie wiem o co ci chodzi kolego, przeciez gra wyglada fajnie. Edytowane 20 września 2015 przez hav3n Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi