Skocz do zawartości

World of Final Fantasy

Featured Replies

Opublikowano

Dziwne że brak tematu. Szczerze bardzo mi się podoba ten tytuł od E3. 

Trailer z E3:

Nowy trailer z TGS:

Wygląda bardzo fajnie - turn based combat. Co prawda nie znoszę chibi, ale tutaj zaskakująco pasuje. No i wolałbym własny świat, a nie miszmasz z róznych części FF, ale nie przeszkadza mi to bardzo.

Wygląda na kolejny, fajowy, klasyczny jrpg. Premiera w 2016 roku, na PS4 i Vitę.

• Odpowiedzi 37
  • Wyświetleń 19,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dziwne że brak tematu. Szczerze bardzo mi się podoba ten tytuł od E3.    Trailer z E3:       Nowy trailer z TGS:       Wygląda bardzo fajnie - turn based combat. Co prawda nie znoszę

• przeczucie mnie nie zawiadlo, bardzo solidnie oceniany final, beka jak sie okaze ze jeszcze bedzie wyzej oceniany niz ffxv, szkoda ze zerowa promocja poza kkw i premiera praktycznie przeddzien ffxv  

• - Dungeony na jedno kopyto Nie do końca rozumiem zarzut. Każdy różni się scenerią, a to, że są liniowymi lokacjami połączanymi wejściami to jest moim zdaniem ukłon w stronę FFów przed 12-kowych.

Opublikowano

Czy czasami już pierwszy trailer nie ukazywał że będzie można mieć normalny wygląd bohaterów podczas walk? Na razie mnie nie urzeka, zwłaszcza za ten fanservice w postaci bohaterów z różnych części ale poczekamy, zobaczymy ;-)

Opublikowano

Zagrałbym, ale odrzucają mnie te chibi na MAXA do kwadratowego kwadratu ludki - porzygać się można, za uj nie pasuje do tej gry - reszta spoko.

ps: ostatnia scena z TGSowego filmiku - fajne głosiki i beznadziejne chibi i jak to karwa wygląda - cytując klasyka - jak gó.w.no  w trawie.

To już lepiej  wyglądałyby projekty z Bravely Default.

Edytowane przez kazuyoshi

Opublikowano

Widac wyraznie ze to gierka raczej dla zdecydowanie mlodszej widowni niz ludzi, ktorzy ogrywali FF7 w 1997 roku.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

vvRYAPitWOFF_Beauty_ps4_ENG_780_KR.JPG

ci co mieli stycznosc z gierka chwala, nawet gameplayu ma byc na 100h

nie zaryzykowalbym preordera ale jeszcze moze sie okazac ze ta wariacja bedzie lepiej oceniana niz pietnastka :P

Opublikowano

Wygląda ohydnie. Zabawne jest to,że o wiele przyjemniejsze wrażenie robi ta gierka na komórki (Brave Exvius),którą walnęli pewnie od niechcenia niż to coś wypuszczanego na typowo growe zabawki.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Te duże postacie wyglądają jak żywcem wyjęte z kingdom hearts, ale ten motyw z siedzeniem sobie na głowach to trochę przegięcie w ogóle ta oprawa jest hardkorowa mocno.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

porownanie wersji ps4 z vitowa, jak na kieszonsolke mega dobry port sie szykuje, az sie zdziwilem, ze square tak sie przylozylo do konsoli, ktorej nienawidzi :P

Opublikowano

Game playowo wyglada calkeim niezle, ciekawe czy bedzie jakies demko do ogrania.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pojawilo sie demko, aktualnie zasysam vitowe bo jesli gierka okaze sie fajna to wolalbym przytulic wlasnie na ten sprzecik

Opublikowano

Pograłem, przeszedłem i w sumie co: ani to ładne (przyjemne dla oka to max co można napisać), ani nie specjalnie miodne czy ciekawe (przynajmniej to co pokazano w demku). Taki do bólu sztampowy, cukierkowy na maxa jrpg w świecie final fantasy, gdzie po mapce która zwiedzmay porozrzucane są postaci ze starszych finali, które po jakimś nędznym jednolinijkowcu podrzucają nam jakiś przedmiot. System walki- poza tym, że postaci stoją sobie na głowach, raczej totalnie sztampowy.

Jak kiedyś stanieje do 40 zł to kupię.

Opublikowano

no demko tez mnie nie porwalo - taki do bolu stereotypowy jrpg, lokacja slaba, dialogi z postaciami z serii slabe, system walki standardowy turowy ale akurat w fullu moze miec jakas tam glebie - jest idea kolekcjonowania aka persona/pokemony, im wiecej stworzen stoi nam na glowie tym ataki silniejsze ale mamy mniej tur (z racji ze traktuje sie ta cala wieze jako jedna postac), czasem warto rozbijac osobno - wtedy jestesmy slabi ale nasz team liczy wiecej stworkow

ogolem bardzo bezplciowy fragment gry - mam nadzieje, ze w fullu ten caly swiat zlozony z bohaterow i stworzen z calej serii bedzie bardziej namacalny i ciekawy niz to co pokazuje demo

na vicie gierka chodzi fajnie i prezentuje sie ok - choc alliasing mogl byc lepszy i gierka chodzi w dynamicznej rozdzielczosci, ewidetnie niektore fragmenty gry dziala w nizszej rozdzielczosci

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

przeczucie mnie nie zawiadlo, bardzo solidnie oceniany final, beka jak sie okaze ze jeszcze bedzie wyzej oceniany niz ffxv, szkoda ze zerowa promocja poza kkw i premiera praktycznie przeddzien ffxv

ZTGD 8.5

Digital Chumps 8.6

CGMagazine 7.5

GamingTrend 60/100

Venture Beat - 8.5

I Love Videogames (Italy): 9/10

RPG Site 8/10

Attack of the Fanboy 4/5

Arcade Sushi 8.5

Playstation Universe - 9/10

COGConnected - 9/10

Game Revolution 6/10

ZonaRed - 9 out of 10

Niche Gamer - 8.5

Next-Gen Gaming Blog (NGB) - 9.5

IGN Spain 8.1

SpazioGames 8/10

JeuxActu 16/20

Gameblog.fr 8/10

Trusted Reviews 6/10

Metro 7/10

Multiplayer.it 8.5

Everyeye.it 86

Shacknews 9/10
Opublikowano

Ogladałem wczoraj stream, na ps4 całkiem ładnie to wygląda. Kiedyś się ogra.

Opublikowano

Poszarpalbym ale juz wkrotce FF15. ale zrobili marketingowe sepuku temu World of Final Fantasy wydajac praktycznie rowno z FF15. W innym okresie posuchy j-rpgowej napewno by sie dobrze sprzedal.

Nic kupi sie pozniej do pogrania z zona.

Opublikowano

Do mnie własnie jedzie, cały miesiąc to aż nadto aby połapać finalowe pokemony, więc od jutra zaczynam srać tęczą. 

Opublikowano

co taka cisza w temacie.ogrywa ktos .jak wrazenia

Opublikowano

Ja ogrywam od czwartku, świetny tytuł dla fana FF, system walki to stare dobre finale. Sporo osób odrzuci pewnie infantylność tytułu, ale jest to jeden z najlepszych finali w ostatnich latach jak dla mnie.

Edytowane przez Strife

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ocena 6/10 na gamespocie, tyle samo co Blue Dragon, ktorego z przyjemnością przechodzilem na xklocu. Nie przeszkadza mi klimat chibi, a skoro to klasyczny jrpg z krotkimi dialogami, wioskami z ekwipunkiem, walkami w turach to jest to must have :fsg:

Obecnie za 120 sprzedaje na allegro jakis loombard wydanie limitowane z artbookiem. Nowek w tej edycji praktycznie nie widze, a jak juz to za 200+. Kusi.

Opublikowano

Bierz i się nie zastanawiaj, mam te wydanie, a gra jest świetna. Co najlepsze to niektóre dodatkowe walki to prawdziwe przegięcie i jest wyzwanie, bo fabularne walki niestety to prościzna.

Opublikowano

Demo to akurat jest denne, na początku też mnie odrzuciło, ale ogólnie to jest jeden z najlepszych jRPG'ów na ps4 XV nie ma to tej gry startu.