Opublikowano 30 września 20159 l Jezeli mowimy o dobrych i porzadnych zegarkach to na sam low endowy garniturowiec potrzebujesz widelki 1200-2000zl bo placic za jakies gunwo 1000-800zł to nie ma zupelnie sensu i wtedy lepiej kupic timexa do kosciola za 300zl. Jakas podstawowa Certina do kosciola to na dzien dobry 1000-1300 zł w internecie. I mowimy tu o takiej mocno podstawowej-podstawowej ktora koperta nie powala jakos szczegolnie, mimo ze to tylko cyferki i dwie wskazowki.
Opublikowano 30 września 20159 l Autor To w sumie sprzęt Apple więc będzie drogi a ludzie i tak się rzucą. Dostałem w robocie nagrodę za wskazanie kilku dilerów i tak jakoś wyszło. Edytowane 30 września 20159 l przez grzybiarz
Opublikowano 30 września 20159 l Iphone tez drogi a pelno studenciakow, mlodszych czy starszych je uzywa. Zreszta ten zegarek kosztuje 400-500 dolcow, to nie jest drogo w USA, tak samo jak iphone to zwykly mainstreamowy sprzet w odniesieniu do zarobkow. U niemcow 500 Euro gdy zarabia 2000 Euro, a 1900zł gdy pensja podstawowa wynosi 2000zł to znaczna roznica. Zupelnie czyms onnym jest oczywiscie, czy ten zegarek jest warty tyle w porownaniu do innych smartwatchy w tej samej cenie lub tanszych oferujacych wiecej.
Opublikowano 3 listopada 20159 l Pobawilem sie troche tym Apple Watch. Strasznie mi sie zegareczek spodobal. W tym momencie uzywam Moto 360 i bardziej mi sie podoba WatchOS niz Android Wear. Najwieksza zaleta Moto 360 to piekne tarcze na zegarku a w urzadzeniu Apple jest ich mniej.
Opublikowano 3 listopada 20159 l Autor Ja się wkręciłem w pewną odmianę cockie clickera. A że zegarek zawsze jest pod ręką - a w zasadzie to na niej - taka gra idealnie tu pasuje.
Opublikowano 3 listopada 20159 l grzybiarz do czego jeszcze sluzy ci apple watch? pytam, bo jak dla mnie ten zegarek nie ma zadnego ciekawego zastosowania. rozmawianie za jego pomoca to zart (juz nawet nie mowie o tym, ze chu jowo slychac rozmowce, a o sam fakt 'mowienia do reki'). dyktowanie wiadomosci dziala spoko, ale i tak w 99% przypadkow wyciagniemy telefon, zeby odpisac na maila, bo nie wyobrazam sobie dyktowac na zapelnionym przystanku smsa w stylu "wstawiaj zimnioki zara bede". kolejnym absurdem watcha jest brak modulu gps - taki przyklad: kupilem edycje sport ze sportowym paskiem, zeby wykorzystywac go podczas biegania, ale i tak musze miec telefon w kieszeni, zeby watch dzialal. czyli rownie dobrze moge sciagnac sobie nike+running czy inne endomondo i miec to samo bez wydawania 2k zl na zegarek.
Opublikowano 3 listopada 20159 l Autor Ułatwia mi codzienne czynności, takie jak np. jadę autem i jednym ruchem ręki widzę treść smsa, mogę od razu odpisać coś z gotowych szablonów typu będę, ok, itp. Lub zadzwonić i już mówić po bluetooth. Jak dostaję dziennie sporo służbowych smsow, to dla mnie spore ułatwienie. Sprawdzam maile, wiadomo, że można mieć to na telefonie/PC, ale jednak zegarek mam zawsze na ręce. Zgralem sobie mp3 i puszczam muzę na głośnik bluetooth;) no i poza tym, patrząc która jest godzina, nie trza wyjmowac telefonu;), a ostatnio zegarek nosilem chyba w 2002 roku, w gimnazjum. Da się bez niego żyć, to zbędny gadżet, który jednak ułatwia trochę życie. A przy tym wygląda ładnie. --- Tych aktywności sportowych w ogóle nie uzywam. Jakoś nie wierzę, że to mi ma skutecznie zmierzyc tętno, czy spalone kalorie, aczkolwiek jest tam przydatna funkcja - kiedy zasiedzimy się na godzinę przed kompem, zegarek informuje nas o tym, by wstać i rozruszac trochę mięśnie;) --- Ja sam bym za taki zegarek dał max z 500 stów, ale w sumie żem dostał z roboty, to okej. Ale kiedy go nie założę, to nie odczuwam jego braku. A weź tu teraz wyjdź do sklepu/pracy/gdziekolwiek i nie weź telefonu. Edytowane 4 listopada 20159 l przez grzybiarz
Opublikowano 4 listopada 20159 l Nie rozumiem uwagi o tętnie - prosty czujnik jak w aparacie to ciśnienia i mierzy tętno dzieląc przez czas. Co w tym NIEDOKŁADNEGO? Spalanie kalorii wymaga wieli zmiennych ale kurde tętno nie - gdzie ma się mylić?
Opublikowano 24 listopada 20159 l Zazdroszczę dla osób którzy zamieszkują w stanach, w dzień dziękczynienia maja okazje wyrwać Apple Watch o 100$ taniej. 299$ znakomita cena za ten zegareczek.
Opublikowano 5 grudnia 20159 l Żeby nie zakładać nowego tematu napiszę tutaj.Bawił się ktoś tym http://www.x-kom.pl/p/274521-okulary-vr-samsung-gear-vr-lite-do-galaxy-s6-s6-edge-s6-edge-plus.html ? Warto?
Opublikowano 19 grudnia 20159 l Dostałem od Żony w prezencie Moto 360, fajny gadżecik a z racji, że poprzedni zegarek ze Slinter Cella mi się rozleciał to jestem zadowolony. Na plus wykorzystanie tego małego cudeńka, zwłaszcza w firmaware 5.1.1 , taki ot ułatwiacz życia
Opublikowano 21 grudnia 20159 l Żeby nie zakładać nowego tematu napiszę tutaj. Bawił się ktoś tym http://www.x-kom.pl/p/274521-okulary-vr-samsung-gear-vr-lite-do-galaxy-s6-s6-edge-s6-edge-plus.html ? Warto? Podobno jesli pierwszy raz masz stycznosc VR to robi OGROMNE wrazenie. Dzialaja filmy 3d sbs zassane z internetow oraz podobno mozna uzywac normalnie z youtube cardboard po przez wgrywanie jakiegos programu. Filmy niestety jeszcze pikseloza. Tyle wyczytalem z internetu. Moje wrazenia opisze na swieta bo moja kopia wlasnie do mnie jedzie.
Opublikowano 21 grudnia 20159 l Autor To czyli masz mieć jakieś 2-3 cm przed oczami ekran swojego smartfona? To można oślepnąć.
Opublikowano 25 grudnia 20159 l Zamierzam zakupic do Apple Watch'a bransolete mediolanska w kolorze zlotym poniewaz bedzie pasowac do mojego Watcha bo tak samo jest w kolorze gold. Myslicie, ze takie podrobione bransolety beda dobrze sie trzymac i zegarek nie zleci ?
Opublikowano 25 grudnia 20159 l Autor Myśle ze bedą dobre, ale skoro stać Cię na Apple watcha, to nie oszczędzaj na pasku.
Opublikowano 22 marca 20169 l Co jest grane ? Wczoraj mi pokazywalo cene Apple Watch za 349 euro w wersji 42mm, teraz widnieje 419 euro.
Opublikowano 22 marca 20169 l Co jest grane ? Wczoraj mi pokazywalo cene Apple Watch za 349 euro w wersji 42mm, teraz widnieje 419 euro.Chyba ci sie przewidzialo. 379€ za 38mm i 429€ za 42mm bylo wczoraj. Edytowane 22 marca 20169 l przez Wolfie_
Opublikowano 8 stycznia 20178 l Autor http://www.komputerswiat.pl/nowosci/sprzet/2017/01/bactrack-skyn-alkomat-dla-wearables-ces-2017.aspx?utm_source=fb_KS&utm_medium=social&utm_campaign=fb_redakcjaW trakcie targów CES 2017 w Las Vegas BACtrack zaprezentował Skyn - alkomat w postaci paska, który można przyczepić do zegarków Apple Watch. W ten sposób można na bieżąco monitorować poziom alkoholu i dane są zbierane w dedykowanej aplikacji, gdzie można je podejrzeć na smartwatchu czy ekranie smartfona. Chyba kupię.
Opublikowano 26 kwietnia 20177 l Autor Właśnie zobaczyłem, że jak wybierzemy tarczę z Myszką Miki, to po tapnięciu - Miki mówi nam która jest godzina, głosem takim samym jak w bajce. Dobry bajer, nie trzeba patrzeć w ekran. Czy może było to od zawsze?
Opublikowano 22 maja 20177 l Już zamówiłem apple watcha 42mm serie 2 w alu i z bransoletą panelową (ona wygląda jak z batmana :D), wcześniej używałem moto360 ale android jednak nie dorasta watchOS. Edytowane 22 maja 20177 l przez Wesker
Opublikowano 12 sierpnia 20177 l kurde kusi mnie zeby sobie kupic serie druga xD warto ? uzywacie dalej ? czy po paru miesiacach eksajtu jest to zbedna rzecz ?
Opublikowano 12 sierpnia 20177 l Autor Zbędny gadżet. Zapomniałeś kiedys telefonu idąc na miasto albo do roboty? I co, trauma była? A zapomnij smartwatcha - nawet sie nie zorientujesz :)