Mustang 1 719 Opublikowano 24 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2016 Nie lubię też za bardzo tych akcesoryjnych, chociaż porządnej firmy mogą być praktyczne. Natomiast bardzo lubię LED'y w nowych samochodach. Z przodu wyjątkowo ładne są przykładowo w nowej trójce, chociaż Renault też nieźle kombinuje w nowych modelach Z tyłu Dodge Charger wygląda niesamowicie No i oczywiście Audi Matrix LED, z "ruchomymi" kierunkowskazami Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 25 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2016 Typie, mi sie rozchodziło o te wsiurskie lampki z kauflandu, co janusze do zderzaków montują. Wartość w lumenach nic tu nie zmiania, one są mało wudoczne, szczególnie przy słonecznej pogodzie, zbyt mały kąt rozpraszania. Toć wiadomo, że nornalne reflektory ledowe są bardzo fajne. Okej, tylko kogo obchodzą światła w słonecznej pogodzie ? Jak ledy tylko fabryczne, a nie jakieś wynalazki. Kabi z tymi żarówkami normalnymi to bez przesady że tak szybko się wypalają. Z drugiej strony mogę się mylić bo wypadłem trochę z obiegu jeżeli chodzi o klasyczne żarówki bo od kilku lat mam szczęście użytkować lampy bixenonowe z fabrycznymi ledami <buc> Nie no tak zgryzliwie o tym napisałem ze sie przepalaja. Po prostu to przezytek takie żarówy i lepsze rozwiązanie to ledy co pokazuja nawet producenci aut. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 25 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2016 Mustang te nowe ledy to tzw full lec. Teraz wszędzie już prawie to pakują. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 25 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2016 No Full LED to jak masz światła mijania/drogowe LED, a nie tylko ten pasek do jazdy dziennej. Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 25 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2016 Dla chcącego janusza nic trudnego http://allegro.pl/h7-zarowka-33-diody-led-smd-5630-z-soczewka-i5605590026.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=15810 Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 25 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2016 Typie, mi sie rozchodziło o te wsiurskie lampki z kauflandu, co janusze do zderzaków montują. Wartość w lumenach nic tu nie zmiania, one są mało wudoczne, szczególnie przy słonecznej pogodzie, zbyt mały kąt rozpraszania. Toć wiadomo, że nornalne reflektory ledowe są bardzo fajne. Okej, tylko kogo obchodzą światła w słonecznej pogodzie ? A nie uwazasz,ze poprawiaja widocznosc samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 25 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2016 jeżeli już miałbym coś grzebać przy światłach w Alfie to zamiast tych listewek LED zainwestowałbym w: http://allegro.pl/lampy-lewa-prawa-xenon-ksenon-alfa-156-lift-fl-i6078605536.html#thumb/4 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2016 Typie, mi sie rozchodziło o te wsiurskie lampki z kauflandu, co janusze do zderzaków montują. Wartość w lumenach nic tu nie zmiania, one są mało wudoczne, szczególnie przy słonecznej pogodzie, zbyt mały kąt rozpraszania. Toć wiadomo, że nornalne reflektory ledowe są bardzo fajne. Okej, tylko kogo obchodzą światła w słonecznej pogodzie ? Bardzo płytko kombinujesz. W słonecznej pogodzie, na prostym odcinku drogi, auto jest znacznie lepiej widoczne, jeśli ma włączone światła mijania. Z resztą nie tylko przy takiej pogodzie. W przeciwnym razie, auto zlewa się z otoczeniem lub horyzontem, zwłaszcza dla zmęczonego wzroku. Między innymi dlatego wprowadzono całoroczny obowiązek używania świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 25 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2016 dokładnie tak, też kiedyś uważałem, że światła w dzień są nie potrzebne. Naprawdę takie auto potrafi wtopić się w otoczenie, jak na razie zaobserwowałem takie zjawisko tylko raz, ale jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 25 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2016 (edytowane) 21 wiek a ktoś jeszcze jest za jazda bez świateł? polecam kraj gdzie jezdza bez swiateł, jak byłem na Cyprze to zakorkowane skrzyżowanie wygladalo jak parking. Edytowane 25 marca 2016 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2016 Wciąż wiele ludzi w naszym kraju uważa, że to bzdurny wymysł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 25 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2016 Taaa i zawsze pada argument, ze przeciez w dojczlandzie nie trzeba miec wlaczonych swiatel caly czas. Ja uwazam,ze to jeden z lepszych przepisow, bardzo poprawia to widocznosc i bezpieczenstwo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 26 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2016 21 wiek a ktoś jeszcze jest za jazda bez świateł? polecam kraj gdzie jezdza bez swiateł, jak byłem na Cyprze to zakorkowane skrzyżowanie wygladalo jak parking. A kto jest za jazdą bez świateł? dokładnie tak, też kiedyś uważałem, że światła w dzień są nie potrzebne. Naprawdę takie auto potrafi wtopić się w otoczenie, jak na razie zaobserwowałem takie zjawisko tylko raz, ale jednak. Ja nie zaobserwowałem nigdy ale byc moze i cos w tym jest. Tyle ze nie sądze aby ledy były w dzien mniej widoczne niz zwykłe żarówy wiec argument i tak nie trafiony. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 26 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2016 No te ledy na zderzak są mniej widoczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 28 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 Ja nigdzie nie mowilem o ledach na zderzak. Ale ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 28 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 No ja od początku od nich piszę, ale ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2016 (edytowane) Honda sywik 1.4 benz 90 km 1997 Od tygodnia "świszczy" mi w aucie. Jak ruszam, dodaje gazu to można słyszeć taki świst, wydaje mi się, że to idzie z prawej strony pasażera, z przodu. Najbardziej chyba na wysokich obrotach na 1 i 2 biegu. Jak puszczam gaz, to też "świszczy" ale jakby mniej. Dziwna sprawa. Auto dalej ma moc, nie jest zamulone. Do mechanika moge podjechać dopiero za jakiś czas. Sprawdzałem nawiewy, sprawdzałem czy są szyby domknięte - wszystko ok. Edytowane 7 kwietnia 2016 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2016 (edytowane) Moze turbo ci wyroslo pod maska Edytowane 7 kwietnia 2016 przez Qvstra Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2016 Łożysko w kole? Pasek alternatora? Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2016 Łożysko to nie wiem, pasek alternatora to na pewno nie. Dodam, że ten świst (nie pisk) jest słyszalny tylko w środku. Na parkingu sprawdzałem z otwartymi drzwiami i nie słyszałem (jeszcze z kumplem sprawdzę) moze to jakaś usterka wentylatora nawiewu? :] Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2016 Możliwe, że coś wpadło, choć z prędkością by hałas raczej nie rósł. Może uszczelka w drzwiach pękła. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 kwietnia 2016 Dopiero robilem przeglad klimy. Nabili czynnikiem (bo mialem juz opary ponoc), odgrzybili, sprawdzili szczelnosc. 2 tyg pozniej zauwazylem, ze nie chlodzi, gdy na dworze 20 stopni. Zawiozlem do mechanika ponownie i przy testach ponownych pieprznela chlodnica klimatyzacji, wszystko sie wylalo. Widocznie musial byc defekt, ktorego nie wykryto. Potrzebuje auta na czwartek, wiec 430 chlodnica, 200 wymiana. Gaz gratis bo drugi raz nie bede placil za nabijanie. Kozag gurwa i30 2011 zaczyna mnie wiecej kosztowac w 3 miesiace niz Accent w skali 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 kwietnia 2016 Ja bym w niego nie inwestowal, i tak pewnie ci go spala ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 kwietnia 2016 Mi też klima nie chłodzi, będę w przyszłym tygodniu gdzieś dawał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 kwietnia 2016 Łożysko w kole? Pasek alternatora? lozysko stuka a nie swiszczyy.szczegolnie na zakretach Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi