balon 5 326 Opublikowano 5 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 lutego 2018 (edytowane) No nie podobają mi się i h uj, są dla mnie nieproporcjonalne bo mają za duże kabiny+bagażniki względem przodu. Co mam innego powiedzieć? Że są jednak dla mnie ładne bo jest ich dużo, są opłacalnà inwestycją dla ludu czy jako narzędzie dla przedstawiciela handlowego, a kiedyś vectra B była wielkości obecnej Astry (nomen omen chyba najbrzydszego kombi jakie widziałem)? Sorry stary, ci się takie auta podobają mi nie Edytowane 5 lutego 2018 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
Mike 97 Opublikowano 6 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2018 No to nie pitol, że kiedyś nie było kombi niższej klasy średniej i że to sztuka dla sztuki. Sztuka dla sztuki to kombi segmentu D, gdzie możliwości przewozowe niewiele lepsze jak w C, a koszty zdecydowanie większe. Insignia B ST - 560l Astra K ST - 540l ale fajnie bo Insignia ma dłuższą mordę Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2018 Moim zdaniem, kombi numer 1 aktualnie Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 6 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2018 Piękne combi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 6 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2018 Przebijam Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 6 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2018 Przebite Ale z ciekawszych oryginalnych? https://www.otomoto.pl/oferta/chrysler-300c-chrysler-300c-touring-srt8-ID6zsnZp.html#8eb59437a5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 6 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2018 16 minut temu, Mustang napisał: Przebijam Ładny karawan ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 6 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2018 No ale żeby nie było mi się kombi podobają. Nie podoba mi się tylko większość z segmentu C i wszystskie z B czyli te fabie, 208 itp. @Mike ale co ty mi podajesz? Pojemność bagażnika? Na hu mi to? Przecież wiem i tego nie neguję, że jeżeli chodzi o pakowność i bagażnik to C = się często D. Jednak ilość miejsca w środku (np ilość na nogi z tyłu taki golf vs pasaretti czy Focus vs Mondeo), rozstaw osi czy proporcje to już często znaczna różnica. Jakby to było takie oczywiste czylo kombi klasy C i D różniłyby się tylko 20l bagażnika to chyba nikt by nie kupował segmentu D, który jest często 20-40 tys droższy od swoich mniejszych braci. Zresztą nie wiem o co ta dyskusja od 5 postów. Tobie się takie auta podobają mi nie i nic więcej chyba z tym nie zrobimy? Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 14 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2018 Stacja 12, E36 upada po raz kolejny. Tym razem rozrusznik. 370zl i dzień w plecy. Tracę cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 14 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2018 I tak lepsze to niż jakiś hundaj. Ja bym jeździł z podniesionym czołem. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 14 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2018 No wiem za każdym razem jak jeżdżę i30 i potem wsiadam do 328 to jest taki przeskok w klasie mimo tylu lat, że oststnio nawet żona stwierdziła, że woli E36 niż i30. Ale Panie ile można. Nie mogę sobie pozwolić na 1 dzień urlopu każdego miesiąca żeby załatwić nagle awarie u mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 14 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2018 No trochę lipa, do tego nie chciałbym samochodu, który może mnie z dużym prawdopodobieństwem zaskoczyć i nie odpalić, jak będę 1000 km od domu. Punto było tanie, a nigdy się nie bałem, że nie wrócę nim do domu. Przynajmniej od wymiany akumulatora Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 16 kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2018 Nie wybieram się nim dalej niż 200km od miejsca zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 15 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2018 (edytowane) No i mam problem. Stoi mi zegar w aucie: czas, data (wiadomo). Ustawiłem sobie czas 00:00 by nie mylić się która godzina i następnego dnia jest 00:27, dzisiaj jest już 00:32. Nie wiem kompletnie co może tak spowalniać zegar. Bezpieczniki? Kurła, czytałem na forum BMW, to jednemu typowi, w jakimś starym aucie padła płyta główna od licznika. Płyta główna od licznika? Oczywiście wróciłem do BMW, tyle że używana, seria 1, F20, Przed zakupem auta, byłem w ASO, wszystko sprawdzili, nie bite, wszystko działa poza podgrzewaczem do spryskiwaczy (koszt wg cennika 490 zł). I nikt się nie skapnął, że zegar stoi w miejscu Nie wiem kompletnie gdzie może być przyczyna awarii. Auto niby nie bite ale jednak ten podgrzewacz nie działa + spec mechanik zauważył, że pod maską z prawej strony, śruba jest krzywo wkręcona i to zardzewiała. Czyli coś tam musieli grzebać @Pajda będziesz wiedział, gdzie szukać problemu? W serwisie pewnie zawołają 2500 zł za zmianę płyty/oprogramowania cz czego tam. Edytowane 15 maja 2018 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 15 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2018 Czekaj to byłeś w aso wszystko git a teraz wychodzi że coś nie działa i do tego było coś grzebane? ASO wskazał Ci sprzedający czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 15 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2018 (edytowane) Nie, ASO było robione tam gdzie jeżdżę od lat. No wykazało że nie działa podgrzewacz do spryskiwaczy szyb. I tyle złego. Zbieżność ok, lakier ok. Edytowane 15 maja 2018 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 15 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2018 Ja bym sprawdził najpierw złącze od wiązki która idzie do zegarów. Nie wiem jak w Twoim modelu, ale często zegarek jest zasilany osobnym przewodem ( napięcie podwane cały czas) od reszty wskażników ( zasilanie po stacyjce). Moze byc tak, że co jakiś czas zanika zasilanie zegarka i nie ma podtrzymania, przez co resetuje się do godziny 0:00 i zaczyna od nowa . Chyba, że faktycznie przestaje odliczać czas i zatrzymuje się w miejscu, wtedy to nie mam pojęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 15 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2018 To ja sie podepnę: ostatnio zauważyłem a raczej usłyszałem dźwięk "puszek" stukających, [tak jak przy weselnych (kiedyś) autach doczepiano na sznurku] - dzieje się to gdy jeżdżę po starówce, po kamiennym bruku. Strasznie irytujące to jest. Na kanale nie byłem, spojrzałem tylko jak mogłem na parkingu i nic nie zwisa z podwozia Odp z forum Lexa: A Wy jak myślicie? Oraz jaki koszt tego będzie? Pytam, by się zorientować przed wizytą u mechanika ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 15 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2018 24 minuty temu, Pajda napisał: Moze byc tak, że co jakiś czas zanika zasilanie zegarka i nie ma podtrzymania, przez co resetuje się do godziny 0:00 i zaczyna od nowa Właśnie on się nie resetuje, tylko stoi w miejscu, a raczej idzie pomału. Bo jak wcześniej pisałem posta to było 00:32, tera jechałem to było już 00:42. W 1,5 godziny nabiło 10 minut. Nie kumam tego w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 15 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2018 Grzybiarz, polecam pogooglować w innych językach (z translatorem ewentualnie). Takie coś np. znalazłem: http://babybmw.net/forum/viewtopic.php?t=37451 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 16 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2018 @grzybiarz Polecam po prostu oddać auto do specjalisty od BMW, ale nie do ASO. Przede wszystkim jedź na sprawdzenie stanu akumulatora! W BMW od 2005 jest to najważniejsze co może być w aucie - sprawny akumulator. Jak masz go na wykończeniu to zaczną Ci padać moduły. Przy słabym akumulatorze samochód zaczyna ograniczać pobór prądu - podobno zaczyna właśnie od zegarka bo jest zasilany bezpośrednio z niego podając mu mniejszy prąd o mniejszej częstotliwości czyli liczy wolniej sekundy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 16 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2018 Panowie, a moją bolączkę ktoś wyceni? To chyba drobnostka, nie? ; - ] Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 16 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2018 (edytowane) U ciebie jest problem który trzeba zdiagnozować na miejscu, tutaj możemy tylko gdybać. Może być poluzowana osłona termiczna tłumika, katalizator wysypał się i utkną w tłumiku końcowym. Takich bzdet można nawymyślać dużo. Usterka cieżka do zdiagnozowania ale łatwa do usunięcia. Edytowane 16 maja 2018 przez Dud.ek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 16 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2018 Jednak soft nie naprawił problemu i zegarek stoi w miejscu. Chyba co godzinę minuta idzie do przodu. Aż mnie łeb rozbolał Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 17 maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2018 Sprawdziłeś stan akumulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi