Opublikowano 23 listopada 20186 l No domyślam się, że ściemniają i coś robią w międzyczasie, ale 1 dzień, czy 12-13h roboty to jednak za mało.
Opublikowano 23 listopada 20186 l widzę, że nie robiło się wszystkiego na czas i teraz gruba robota. Ile za części rzygnąłeś?
Opublikowano 23 listopada 20186 l Regularnie robię przeglądy, to wyszło na przeglądzie we wrześniu. Jak zobaczę, ile wyszło sumarycznie i nie dostanę zawału to podzielę się informacją.
Opublikowano 24 listopada 20186 l 3,5k, piękny kawalerze. Ogórki tyle z tym zawieszeniem się babrali, po prostu nie za często maja auto z napędem 4x4, więc rypali się z tym. W gratisie zrobili mi za to żarówki świateł pozycyjnych i oświetlenie w bagazniku. No i odkąd mam to auto to jeszcze tak dobrze się nie prowadziło, sztywniutkie i pewne zawieszenie.
Opublikowano 24 listopada 20186 l Kilka razy robiłem coś w tym warsztacie, ale do tej pory nic tak poważnego, więc już teraz wiem, że warto u nich co najwyżej olej zmienić, wymienić coś przy hamulcach, albo wyczyścić klimę.
Opublikowano 24 listopada 20186 l 3.5k części+robocizna? Przecież to telewizor 4k ultrahd lub pół mojego paska.
Opublikowano 24 listopada 20186 l no srogo, co z tego, ze auto ma napęd ? Z tylu dochodzi demontaż wału, który trzyma się pewnie na 4 srubach, a z drugiej jest wsuwany na wieloklin. Janusze jak nic....znam to z autopsji, jak mialem Alfe Gtv to każdy jęczał " aaa to dojscie slabe, aaaa to klucze trzeba miec inne (xd?), aaa to wloskie to wymyslne" . Az znalazlem goscia, który zmienił rozrząd i wariator w 2 godziny za 300zl + czesci, jeszcze kazał mi siedziec przy aucie w razie gdyby cos po drodze wyszło. Od tamtej pory to jedyny mechanik, któremu ufam. Jakby co to mogę podpowiedziec, że prawie każdy mechanik z ASO po godzinach robi auta prywatnie u siebie na garazu, więc można zagadac. Plusem jest to, że robią auta jednej marki, znają wszystkie możliwe "fakapy" i pomogą fachową wiedzą i usterkami, które nękaja dany model. Edytowane 24 listopada 20186 l przez Pajda
Opublikowano 24 listopada 20186 l No mogłem w Aso zrobić, pewnie podobnie by cenowo wyszło i szybciej.
Opublikowano 25 listopada 20186 l Co znaczy ze jak hamuje to glosno stuka z przodu? Edit:dobra moze to przez nie ustawiona zbieznosc Stay tuned Edytowane 25 listopada 20186 l przez kanabis
Opublikowano 25 listopada 20186 l a mi piszczą klocki, zwłaszcza słychać jak jest mokro. Niby wszystko było sprawdzane i przegląd i u mechanika, a piszczą. Pojechałem na drugi koniec Polski, do(pipi)ując auto i dalej piszczą. Auto od handlarzyka.
Opublikowano 25 listopada 20186 l chodziło o to że niby miałem depnąć, czy tam przetestować go na trasie. a tu lipa.
Opublikowano 25 listopada 20186 l 41 minut temu, grzybiarz napisał: a mi piszczą klocki, zwłaszcza słychać jak jest mokro. Niby wszystko było sprawdzane i przegląd i u mechanika, a piszczą. Pojechałem na drugi koniec Polski, do(pipi)ując auto i dalej piszczą. Auto od handlarzyka. Jak klocki są kijowej firmy oraz jakości to już tak będziesz miał dopóki nie wymienisz na nowe inne Edytowane 25 listopada 20186 l przez Milo
Opublikowano 25 listopada 20186 l Godzinę temu, Dud.ek napisał: Zbiezność raczej ma niewiele wspólnego ze stukaniem To co mi stuka jak z przodu cale zawieszenie nowe. Jutro ide na przeglad zobaczymy
Opublikowano 25 listopada 20186 l Raczej zbieznosc nie ma wplywu na stuki, trzebaby szukac w ukladzie hamulcowym. Ewentualnie zwieksza sie nacisk na przod przy hamowaniu i pojawia sie stuk z przegubu. Mozna dlugo strzelac. Nowe zawieszenie slabej marki moze sie wystukac w 2 miesiace. To tak jakby ktos myslal, ze zrobil zawieszenie i ma spokoj na lata:)
Opublikowano 25 listopada 20186 l Trw to slaba marka? No i zrobilem je przedwczoraj Tak czy siak znowu do mechanika
Opublikowano 25 listopada 20186 l Obstawiam hamulce (klocki raczej) pewnie nie ma już czym hamować bo klocek zjechany to trze. Sprawdzali się przy tym remoncie hamulce?
Opublikowano 25 listopada 20186 l Tak , klocki raczej juz blisko smierci wypadaloby wymienic mowili jak zawieszenie robili Edytowane 25 listopada 20186 l przez kanabis
Opublikowano 25 listopada 20186 l Jak jest źle zbieżność ustawiona to może coś stukać przy hamowaniu, ewentualnie wibracje na kierownicy mogą być. Obstawiam, że to kwestia zbieżności.
Opublikowano 25 listopada 20186 l Teraz, krupek napisał: Jak jest źle zbieżność ustawiona to może coś stukać przy hamowaniu, ewentualnie wibracje na kierownicy mogą być. Obstawiam, że to kwestia zbieżności. Co? Koło o nadkole?
Opublikowano 25 listopada 20186 l No ja przez źle ustawioną zbieżność miałem wibracje, więc dźwięki też może wywoływać przez drgania.
Opublikowano 25 listopada 20186 l Dzwieki powstają na luzach, z niczego sie nie biora, moze miec kluske na oponie albo tarcze krzywą, abo stary klocek jak napisał. Odnosnie trw, w bb jest fabryka z ktora wiaze sie pewna anegdota: Czym sie różni pracownik TRW od pizzy? Pizza wyżywi całą rodzine... Ba..dum.tsssssss.....