krupek 15 547 Opublikowano 6 marca Opublikowano 6 marca No wyszło po rabacie 8k z kawałkiem. Naprawiłbym na pewno taniej, a potem wracał, bo coś cieknie, coś nie wchodzi, coś sprzęgło nie łapie i byłaby historia na kilka tygodni, a tak to 5 dni i po temacie. 12 godzin temu, Shago napisał(a): Za skrzynię manualną?? Ale beka, nie chcę wiedzieć ile wychodzi naprawa automatu.. Powershift w ASO Ford? Prawie 30k zł. Cytuj
WisnieR 2 836 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Samochód rano na obwodnicy powiedział pierdole nie jadę do roboty i odciął prąd. Jakoś się chyba do roboty na samym akumulatorze doczłapałem. Fajnie tak powoli wszystko się wyłączało, radio, tempomat, światła, wspomaganie... Pewnie alternator. 1 Cytuj
krupek 15 547 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Kurde, kiedyś w aucie mógłbyś korbą go nakręcić dla rozruchu... jak... katarynką Cytuj
Pierre Deck 834 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Godzinę temu, krupek napisał(a): Kurde, kiedyś w aucie mógłbyś korbą go nakręcić dla rozruchu... jak... katarynką 1 Cytuj
KamilM 156 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Miałem kiedyś dokładnie tak samo. Wszystko po kolei leciało, radio, światła, szyby elektryczne. Całe szczęście u mnie to był tylko pasek od alternatora, więc nie duży koszt. I był to golf IV Cytuj
Czoperrr 5 538 Opublikowano 24 marca Opublikowano 24 marca Jakiś sposób na kuny? Dzisiaj powieszę kostkę do kibla. Wygryzła mi gąbkę dobrze że nie kable. Cytuj
Boomcio 4 338 Opublikowano 24 marca Opublikowano 24 marca 1 godzinę temu, Czoperrr napisał(a): Jakiś sposób na kuny? Dzisiaj powieszę kostkę do kibla. Wygryzła mi gąbkę dobrze że nie kable. Te elektryczne odstraszacze. Zamontowałem ze trzy lata temu i spokój. Nic tak nie działa skutecznie, a sam zainstalujesz - plus do klemy, minus do masy. Kostka zapachowa zupełnie nic nie da bo mi i mojej żonie wchodziły , chyba że wyjątkowo lubią toyoty. Ze dwa tygodnie wstecz kolega z pracy zamontował sobie, a tam kuna urzęduje bo blisko pól i lasu. Na monitoringu widzieliśmy, jak mu weszła pod maskę około północy i po 20 sekundach uciekała w podskokach. Cytuj
Czoperrr 5 538 Opublikowano 24 marca Opublikowano 24 marca 12 minutes ago, Boomcio said: Te elektryczne odstraszacze. Zamontowałem ze trzy lata temu i spokój. Nic tak nie działa skutecznie, a sam zainstalujesz - plus do klemy, minus do masy. Kostka zapachowa zupełnie nic nie da bo mi i mojej żonie wchodziły , chyba że wyjątkowo lubią toyoty. Ze dwa tygodnie wstecz kolega z pracy zamontował sobie, a tam kuna urzęduje bo blisko pól i lasu. Na monitoringu widzieliśmy, jak mu weszła pod maskę około północy i po 20 sekundach uciekała w podskokach. Masz jakiś co polecasz? Cytuj
Boomcio 4 338 Opublikowano 24 marca Opublikowano 24 marca Godzinę temu, Czoperrr napisał(a): Masz jakiś co polecasz? Chociażby na allegro masz dziesiątki rodzajów. Ten ma kilka tys pozytywnych opinii. Mój nie ma źadnych oznaczeń w widocznym miejscu, a nie chce mi się go odtrytrytkować 1 Cytuj
Czoperrr 5 538 Opublikowano 24 marca Opublikowano 24 marca 17 minutes ago, Boomcio said: Chociażby na allegro masz dziesiątki rodzajów. Ten ma kilka tys pozytywnych opinii. Mój nie ma źadnych oznaczeń w widocznym miejscu, a nie chce mi się go odtrytrytkować Zamówiłem właśnie tej firmy. Cytuj
AdiCarrion 133 Opublikowano wtorek o 10:02 Opublikowano wtorek o 10:02 W dniu 28.01.2025 o 12:46, Mustang napisał(a): Ja słyszałem o pewnych oplowskich skrzyniach manualnych. M32 stosowana również w Alfach i Saabach. Tylko tam kończy się to wymianą łożysk za niewielkie pieniądze. Cytuj
Czoperrr 5 538 Opublikowano środa o 14:19 Opublikowano środa o 14:19 Takie głupie pytanie ale nigdy nie wiadomo, gwarancji na samochód się nie straci jak zamontuje to urządzenie pod akumulator? xD Cytuj
REZOK 1 047 Opublikowano środa o 14:36 Opublikowano środa o 14:36 Pewnie nie stracisz gwarancji. Jest jeszcze wersja ladowalna, gdzie bateria powinna wystarczyć na 5 miesięcy https://allegro.pl/oferta/samochodowy-bezprzewodowy-odstraszacz-kun-gryzoni-10536969374 Cytuj
Czoperrr 5 538 Opublikowano środa o 14:50 Opublikowano środa o 14:50 14 minutes ago, REZOK said: Pewnie nie stracisz gwarancji. Jest jeszcze wersja ladowalna, gdzie bateria powinna wystarczyć na 5 miesięcy https://allegro.pl/oferta/samochodowy-bezprzewodowy-odstraszacz-kun-gryzoni-10536969374 Już mam taki pod akumulator. Cytuj
REZOK 1 047 Opublikowano środa o 14:54 Opublikowano środa o 14:54 Ja kupiłem właśnie taki na baterię. Jutro mam mieć. Kupiłem żeby nie podłączać pod akumulator. Opinie ma dobre to mam nadzieję że te zjebane kuny odstraszy od auta Cytuj
Boomcio 4 338 Opublikowano środa o 17:37 Opublikowano środa o 17:37 3 godziny temu, Czoperrr napisał(a): Takie głupie pytanie ale nigdy nie wiadomo, gwarancji na samochód się nie straci jak zamontuje to urządzenie pod akumulator? xD Jak będziesz jechał do serwisu na przegląd nie zapomnij odłączyć Serwis też ci może zamontować za pięciokrotność wartości urządzenia plus montaż. Przerabiałem to w toyocie. Cytuj
Czoperrr 5 538 Opublikowano środa o 18:57 Opublikowano środa o 18:57 1 hour ago, Boomcio said: Jak będziesz jechał do serwisu na przegląd nie zapomnij odłączyć Serwis też ci może zamontować za pięciokrotność wartości urządzenia plus montaż. Przerabiałem to w toyocie. Nie no nie będę tego odpinał znowu, za tydzień jadę na wymianę opon i zawsze mi tam zaglądają ale bez przesady. Czemu mam odłączyć? Spytałem kilka osób i nikomu się nie czepiali. Cytuj
Boomcio 4 338 Opublikowano środa o 21:31 Opublikowano środa o 21:31 A ile tam odpinania. Niby ingerencji w instalację nie ma, ale różnie to bywa. Cytuj
Czoperrr 5 538 Opublikowano czwartek o 07:30 Opublikowano czwartek o 07:30 11 hours ago, Boomcio said: A ile tam odpinania. Niby ingerencji w instalację nie ma, ale różnie to bywa. 2 śrubki i 2 trytytki. Nie no, zobaczymy, sami mi ciągle gadają że trzeba coś zrobić z tym bo mam łapki na silniku a ich spreje nic nie dawały. W umowie gwarancyjnej jest, że utrata gwarancji na daną rzecz może być gdy jakaś instalacja spowoduje usterkę. Ciekawe którędy te kurwy się dostają pod maskę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi