Skocz do zawartości

Awarie, usterki, niedomagania

Gość osiol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wyszło po rabacie 8k z kawałkiem. Naprawiłbym na pewno taniej, a potem wracał, bo coś cieknie, coś nie wchodzi, coś sprzęgło nie łapie i byłaby historia na kilka tygodni, a tak to 5 dni i po temacie.

12 godzin temu, Shago napisał(a):

Za skrzynię manualną?? Ale beka, nie chcę wiedzieć ile wychodzi naprawa automatu..

Powershift w ASO Ford? Prawie 30k zł.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Samochód rano na obwodnicy powiedział pierdole nie jadę do roboty i odciął prąd. Jakoś się chyba do roboty na samym akumulatorze doczłapałem. Fajnie tak powoli wszystko się wyłączało, radio, tempomat, światła, wspomaganie...

Pewnie alternator.

• Haha 1
Opublikowano

Miałem kiedyś dokładnie tak samo. Wszystko po kolei leciało, radio, światła, szyby elektryczne. Całe szczęście u mnie to był tylko pasek od alternatora, więc nie duży koszt. I był to golf IV:)

Opublikowano
1 godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

Jakiś sposób na kuny? Dzisiaj powieszę kostkę do kibla. Wygryzła mi gąbkę dobrze że nie kable.

IMG_20250324_162852.jpg

Te elektryczne odstraszacze. Zamontowałem ze trzy lata temu i spokój. Nic tak nie działa skutecznie, a sam zainstalujesz - plus do klemy, minus do masy. Kostka zapachowa zupełnie nic nie da bo mi i mojej żonie wchodziły , chyba że wyjątkowo  lubią toyoty. 

Ze dwa tygodnie wstecz kolega z pracy zamontował sobie, a tam kuna urzęduje bo blisko pól i lasu. Na monitoringu widzieliśmy, jak mu weszła pod maskę około północy i po 20 sekundach uciekała  w podskokach. 

Opublikowano
12 minutes ago, Boomcio said:

Te elektryczne odstraszacze. Zamontowałem ze trzy lata temu i spokój. Nic tak nie działa skutecznie, a sam zainstalujesz - plus do klemy, minus do masy. Kostka zapachowa zupełnie nic nie da bo mi i mojej żonie wchodziły , chyba że wyjątkowo  lubią toyoty. 

Ze dwa tygodnie wstecz kolega z pracy zamontował sobie, a tam kuna urzęduje bo blisko pól i lasu. Na monitoringu widzieliśmy, jak mu weszła pod maskę około północy i po 20 sekundach uciekała  w podskokach. 

Masz jakiś co polecasz?

Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

Masz jakiś co polecasz?

Chociażby na allegro masz dziesiątki rodzajów. Ten ma kilka tys pozytywnych opinii.  

Screenshot_20250324-204005_Allegro.jpg

Mój nie ma źadnych oznaczeń w widocznym miejscu, a nie chce mi się go odtrytrytkować ;)

• Plusik 1
Opublikowano
17 minutes ago, Boomcio said:

Chociażby na allegro masz dziesiątki rodzajów. Ten ma kilka tys pozytywnych opinii.  

Screenshot_20250324-204005_Allegro.jpg

Mój nie ma źadnych oznaczeń w widocznym miejscu, a nie chce mi się go odtrytrytkować ;)

Zamówiłem właśnie tej firmy.

Opublikowano
W dniu 28.01.2025 o 12:46, Mustang napisał(a):

Ja słyszałem o pewnych oplowskich skrzyniach manualnych. 

M32 stosowana również w Alfach i Saabach. Tylko tam kończy się to wymianą łożysk za niewielkie pieniądze.

Opublikowano
3 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Takie głupie pytanie ale nigdy nie wiadomo, gwarancji na samochód się nie straci jak zamontuje to urządzenie pod akumulator? xD

Jak będziesz jechał do serwisu na przegląd nie zapomnij odłączyć :)

Serwis też ci może zamontować za pięciokrotność wartości urządzenia plus montaż. Przerabiałem to w toyocie.

Opublikowano
1 hour ago, Boomcio said:

Jak będziesz jechał do serwisu na przegląd nie zapomnij odłączyć :)

Serwis też ci może zamontować za pięciokrotność wartości urządzenia plus montaż. Przerabiałem to w toyocie.

Nie no nie będę tego odpinał znowu, za tydzień jadę na wymianę opon i zawsze mi tam zaglądają ale bez przesady. Czemu mam odłączyć? Spytałem kilka osób i nikomu się nie czepiali.

Opublikowano
11 hours ago, Boomcio said:

A ile tam odpinania. Niby ingerencji w instalację nie ma, ale różnie to bywa.

2  śrubki i 2 trytytki. Nie no, zobaczymy, sami mi ciągle gadają że trzeba coś zrobić z tym bo mam łapki na silniku a ich spreje nic nie dawały. W umowie gwarancyjnej jest, że utrata gwarancji na daną rzecz może być gdy jakaś instalacja spowoduje usterkę. 

Ciekawe którędy te kurwy się dostają pod maskę.