balon 5 326 Opublikowano 27 października 2016 Udostępnij Opublikowano 27 października 2016 kupilem 2 miesiace temu fabie I ,wersja 1,2 HTP 12 v (tak wiem gunwo obesrane) ale pali tyle co kosiarka , 5,7 literka w trasie do rzeczy: rocznik 2007, przebieg niby 100 tys z kawaleczkiem wymienilem : olej+ komplet filtrow , tulejki na wahaczach (sparciale gumy), alternator (nie trzymal napiecia) no i (pipi)a bierze mi olej, przejechalem niecaly 1000 km i (pipi)a jak wracalem A1 elegancko prujac zawrotne 120/km/h nagle mi zaczyna piszczec na czerwono kontrolka oleju dolalem 1l 10w40 i przestal drzec morde, w domu dolalem dla pewnosci jeszcze jeden literek nie wiem o co biega, silnik nie traci mocy, zadnych chmur niebieskiego dymu, przed kupnem przetrzepal go mechanik i powiedzial bierz panie obiecalem sobie ze silnika naprawial nie bede jak to beda pierscienie czy inne drogie gunwa co robiliscie jak wasze bryki zaczely brac olej? 12k za nia dalem Spoko pewno jakiś "dziadek" nią wcześniej jeździł i jak trochę przycisnąłeś i dynamiczniej jeździsz to trzeba posmarować. Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 28 października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 października 2016 Boze jak sie ma sypac to wszytsko na raz... Moj problem( ostatnio to juz ktorys z kolei) polega na tym, ze w Peugeocie 308 SW znika( doslownie) mi plyn chlodniczy. Oddalem auto do warsztatu, koles sprawdzal i okazalo sie, ze przewody sa szczelne, poczym dolal plynu, pojezdzil i nie bylo zmian. Koles mowil, mi, ze moze wykonac test na zawartosc CO2 w plynie chlodniczym ale to €200 i lepiej sie wstrzymac i zobaczyc czy dalej bedzie go ubywalo. Wiec zona jezdzila bez zmian samochodem przez tydzien lub dwa i dzisiaj znowu... zbiorniczek pusty. Jakies pomysly co to moze byc? Uszczelka pod glowica? Obudowa termostatu? Moze ktos z was mial nieprzyjemnosc spotkac sie z podobnymi objawami? Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 28 października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 października 2016 sprawdź czy nie podwyższył się poziom oleju, może ucieka do silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 28 października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 października 2016 a na dole jak auto stoi nie ma wycieku? U mnie było coś takiego to sie okazało, że pompa do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 28 października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 października 2016 Przede wszystkim radze zmienic mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 28 października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 października 2016 może okens wlewasz płyn chłodzący d o spryskiwaczy Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 28 października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 października 2016 Samemu uzupełniać plyny? Odważni. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 28 października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 października 2016 Uzupelnilem od zera i odpowietrzylem uklad chlodniczy w zeszle lato tylko z pomoca internetu :mechanik: Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 28 października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 października 2016 Dolewka do spryskiwaczy tylko w aso Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 29 października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 października 2016 Uzupelnilem od zera i odpowietrzylem uklad chlodniczy w zeszle lato tylko z pomoca internetu :mechanik:W e46 to proste jak drut jest Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 047 Opublikowano 8 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2016 Ehh wycieraczki z przodu coś szwankują, Ruszają się, ale jakby im cukru brakowało. Są momenty, że w ogóle ruszyć nie mogą, a raz to mi stanęły na środku szyby, trochę przypał, bo akurat padało. No i osłona rury wydechowej znowu lata, chyba sznurówka się poluzowała i trzeba będzie w końcu śrubą przykręcić. No i na szrocie nie mogę dorwać tylnej wycieraczki, którą mi kiedyś ukradli. ehh. I coś ostatnio jakby więcej spalin produkowała moja piękna strzała, i rdzy coraz więcej, a tak poza tym da się jeździć nawet. Strach na przegląd jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 047 Opublikowano 9 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2016 Wycieraczki chyba naprawione, wd40 poratowało xd Za to w tydzień temu na dwa dni zostawiłem światła włączone i mi się akumulator rozładował. Teraz s(pipi)ysyn gaśnie na co drugich światłach, pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 9 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2016 samochód gaśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 047 Opublikowano 9 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2016 Jo Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 9 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2016 Aha, to ja doczytałem, że to ma coś wspólnego z akulumatorem xd no a jak gaśnie to powodów może być tysiąc, ja bym zaczął od podpięcia do komputera Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 047 Opublikowano 9 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2016 Wydaje mi się, że może mieć coś wspólnego z akumulatorem, bo zaczął gasnąć po tym jak się rozładował Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 9 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2016 Pewnie masz alternator do wymiany. Nie laduje wystarczajaco akumulatora i auto przez to gasnie w trakcie jazdy. To na pewno przyczyna pradu? Mozesz je odpalic po tym? Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 9 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2016 Skoro samochod odpala to znaczy ze akumulator jest ok na 95%. Wina jest albo czysto mechaniczna jak np silniczek krokowy albo cos z elektryka, jak infidel napisal cos z alternatorem Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 10 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2016 (edytowane) Boze jak sie ma sypac to wszytsko na raz... Moj problem( ostatnio to juz ktorys z kolei) polega na tym, ze w Peugeocie 308 SW znika( doslownie) mi plyn chlodniczy. Oddalem auto do warsztatu, koles sprawdzal i okazalo sie, ze przewody sa szczelne, poczym dolal plynu, pojezdzil i nie bylo zmian. Koles mowil, mi, ze moze wykonac test na zawartosc CO2 w plynie chlodniczym ale to €200 i lepiej sie wstrzymac i zobaczyc czy dalej bedzie go ubywalo. Wiec zona jezdzila bez zmian samochodem przez tydzien lub dwa i dzisiaj znowu... zbiorniczek pusty. Jakies pomysly co to moze byc? Uszczelka pod glowica? Obudowa termostatu? Moze ktos z was mial nieprzyjemnosc spotkac sie z podobnymi objawami? Przeyebana sprawa może być uszczelka , lub mikropęknięcia w głowicy a wtedy to już gruby hajs i rozbiórka.Chociaż jak nie ma miksu płynu z olejem to prawdopodobnie ta głowica ew sprawdź przy kolektorze BTW Troche mi szkoda takich ludzi jak Red którzy mówią że wszystko okej a pózniej na A4 płaczą czekając na januszy z lawetą Edytowane 10 listopada 2016 przez KOŁD Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 10 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2016 Coś znowu Redowi się stało z bryną? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 10 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2016 Nie wiem o czym kold znowu o mnie pierd.oli, nic mi sie z autem nie dzieje, wiec co ci szkoda typie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 10 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2016 olej w automacie do wymiany bo szarpie przy wbijaniu 4'rki. jedyne pincet zlotych... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 10 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2016 BTW wycieraczka tylna nie wariuje mi już od kiedy wymieniłem akumulator parę miesięcy temu. Dobrze, że nic nie kombinowałem w kierunku silniczka czy okablowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 Ehh wycieraczki z przodu coś szwankują, Ruszają się, ale jakby im cukru brakowało. Są momenty, że w ogóle ruszyć nie mogą, a raz to mi stanęły na środku szyby, trochę przypał, bo akurat padało. No i osłona rury wydechowej znowu lata, chyba sznurówka się poluzowała i trzeba będzie w końcu śrubą przykręcić. No i na szrocie nie mogę dorwać tylnej wycieraczki, którą mi kiedyś ukradli. ehh. I coś ostatnio jakby więcej spalin produkowała moja piękna strzała, i rdzy coraz więcej, a tak poza tym da się jeździć nawet. Strach na przegląd jechać. Moze ci silniczek od wycieraczek je.bnal Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 12 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2016 A może jak w moim to wynika z problemów z napięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi