M.Bizon24 2 612 Opublikowano 29 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 Ja nie ruszam się samochodu robi za mnie wszystko mechanik. Co do mojej usterki to zblokował się ręczny mieliście racje. Sąsiad mi odblokował ale i tak trzeba będzie do mechanika we wtorek podskoczyć. Podobno zardzewiała jakaś część to we wtorek mi wymienia. Ni uważam że samemu trzeba zajmować się wszystkim. Czy stolarke też robicie sami w domu? Jak zamawiałem okna pvc to z adnotacją, że sam będę obsługiwał wytłaczarkę do profili, przeciez nie bede jak jakis lamus czekal na gotowe jak mozna samemu to zrobic. Blancik ty casualu. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 29 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 ja kupuje tylko blueprinty Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 29 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 >ja nie naprawiam swojego samochodu, robi to moj mechanik >reczny odblokowal mi sasiad Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 29 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 A jak jego mechanik jest jednocześnie jego sąsiadem to co? Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 29 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 (edytowane) nvm Edytowane 29 listopada 2016 przez Qvstra Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 29 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 A jak jego mechanik jest jednocześnie jego sąsiadem to co? To zazdroszczę, wygodnie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 15 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2016 ehh no i szykuje się nie mały wydatek przed świętami najprawdopodobniej walnięta maglownica, ubywa płynu i słychać czasem trzeszczenie przy skręcaniu nosz ku.rwa mać Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 16 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2016 Zrób to tylko w jakimś naprawdę porządnym zakładzie. Mi ostatnio zrobili ale nie do końca jestem zadowolony z tego. Zastanawiam się czy nie warto było zamiast płacić za regenerację kupić 2 używki w dobrym stanie na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 16 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2016 no najlepiej w takim żeby gwarancje dali. Ile u ciebie regeneracja kosztowała z montażem lub bez? byłem narazie u takiego heńka żeby sprawdził czy to na pewno maglownica. Powiedział, że na pewno nie bo przy kołach jest sucho i nic się nie leje. Może tak być od samego braku płynu? Może gdzieś tylko przewód się posypał Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 20 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2016 (edytowane) jak masz sucho na mankietach i nie masz luzów na końcówkach drążków to nie magiel. Sprawdź płyn. Jak jest normalny poziom, to sprawdź czy jak podkręcisz go do ponad 3000 obrotów będzie lepiej. Jak tak to pompa wspomagania. Jak nie to zrób geometrię? Nie pamiętam ile zapłaciłem bo robiłem trochę więcej. Regeneracji bez wymiany listwy około 600zł, z listwą 900zł. Do tego z 300zł wymiana. Edytowane 20 grudnia 2016 przez WisnieR Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 31 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2016 Wychodzę z roboty a w przednim lewym kole flak. Do pracy nie mam daleko i było wszystko ok jak jechałem ;/ Pierwsza wymiana koła w życiu poszła gładko Tylko w zapasowym kole okazało się, że też jest flak, ale mniejszy XD na szczęście BP po drugiej stronie ulicy jest więc dojechałem i sobie podpompowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 4 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2017 wczoraj zaczelo ostro trzeszczec przy skretach kierownica, dzis zajezdzam do mechaniora i sworzeń wahacza do wymiany. dobrze, ze na jutro zamowili i jakos rano wyskocze z pracy i podstawie, na fajrant bedzie do odbioru-100zl musze jeszcze wymienic szybe bo troche pekla i jest zle wstawiona przez poprzedniego wlasciciela, podczas wiekszego deszczu troche kropel zbiera sie przy lusterku wstecznym=wieksza wilgoc w samochodzie przez ta nieszzczelnosc-400zico ehh Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 4 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2017 A propos szyby, odebrałem kiedyś Mazdę z handlu, przejechałem 5km i kamień ustrzelił mi odprysk. To jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 4 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2017 u mnie trzeszczenie przy skrętach samo ustało ciekawe czy na dobre, płyn też nie ucieka. Cudowne ozdrowienie? na stacji diagnostycznej też nic nie wykazało Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mastafaker Opublikowano 18 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2017 Nie wiem skad pomysl na A klase. Samochod stal na mrozie, odpalilem go ostatnio i wywalilo olej gora. W drodze oczywiscie sie skapnalem jak mi kontrolka oleju wyskoczyla. Podjechalem do serwisu, koles stwierdzil, ze gdzies woda zamarzla i wywalilo olej. Dolal. I co? Samochod zaczal wydawac dziwne dzwieki przy dodawaniu gazu. Tak jakby w wentylatorze lopatka sie wygiela i stukala o kratke. Do tego kopci z rury do 4 biegu, bialym dymem. U mnie nikt nie chce tykac A klasy, jeden stwierdzil, ze silnik na wykonczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 18 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2017 Jaki to rocznik? Nie bez powodu mówi się, że starsze A Klasy to Matizy w wersji premium. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mastafaker Opublikowano 18 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2017 (edytowane) 2001 a170 Do tej awarii zlego slowa bym o nim nie powiedzial jednak liczylem sie z kosztami w przypadku usterki, juz sporo osob mnie o tym informowalo. Edytowane 18 stycznia 2017 przez mastafaker Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 18 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2017 A co Cię podkusiło, żeby to kupić? Do dla żony auto? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 18 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2017 Zamarzla Ci odma i wywalilo olej przez bagnet. Samo dolanie oleju nie rozwiaze problemu, bo odme wypadaloby wyczyscic, a w A klasie jest paskudny dostęp. Terkotanie tez nie wróży juz nic dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mastafaker Opublikowano 18 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2017 W spadku od tescia, byl jako drugi samochod. No nic licze sie nawet z wymiana silnika :) Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 18 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2017 Spadki teścia. Myślałem, ze jestem w spartakusie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mastafaker Opublikowano 26 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2017 Samochód w serwisie Mercedesa, wymiana silnika. Stwierdzili, że jeśli występują objawy, które podejrzewają to nie opłaca się robić tylko lepiej wstawić "nowy" sprawny silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 26 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2017 Na bogato ASO Mercedesa Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mastafaker Opublikowano 26 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2017 Czekaj, poprawka "serwis" Mercedesa. Postawili mnie przed wyborem, naprawiac i nie wiadomo czy cos nie padnie czy wlozyc inny silnik sprawny. Jedno i drugie ryzyko no ale zrobic trzeba. Nigdy wiecej A Klasse. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 30 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2017 Pojechałem dzis wymienić olej i uszczelke podstawy filtra. Niespodzianka! Pompa wody, wiskoza, rolka napinacza, przewód olejowy Vanosa. Podwoiłem wartość samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi