Opublikowano 5 sierpnia 20204 l Żonka tłumaczyła się, że autobus chciał ją zabić to uciekła do krawężnika (te po lewej) ... No cóż, to tylko kawałek amelinium stwierdziłem jak poprawiłem (te po prawej) miesiąc później .
Opublikowano 5 sierpnia 20204 l Można zacząć wypisywać miasta. Malowałem komplet alusów i w tym samym tygodniu zdjecie, żona wzięła samochód. 50zl za zaprawke wpadło w bonusie.
Opublikowano 5 sierpnia 20204 l 56 minut temu, alb84 napisał: Żonka tłumaczyła się, że autobus chciał ją zabić to uciekła do krawężnika (te po lewej) ... No cóż, to tylko kawałek amelinium stwierdziłem jak poprawiłem (te po prawej) miesiąc później . Ale za to jakie fajne wentylki z logo Mazdy. Takie detale to się szanuje. U mnie ostatnio wleciała wymiana tarcz, klocków, jednego zacisku i szczęki od hamulce ręcznego. Gur.wa, a pomyśleć, że w maju/czerwcu już go miałem nie mieć. Jak na jesień/zimę uda się sprzedać auto to ktoś wygra życie, pół auta wymienione w tym roku.
Opublikowano 5 sierpnia 20204 l No teraz to już jeździć. U mnie felgi jak nowe, ale tylko dlatego, że to 16.
Opublikowano 23 sierpnia 20204 l Te wasze felgi to tam chu.j, a tak mieliscie Szejdi zawistnik mi jaja w reflektorze zlozyl
Opublikowano 23 sierpnia 20204 l A tak serio to jak ja teraz to wyjme? Mam rozkrecac reflektor caly? Ja prdl. Moze sie jakos wsiaknie
Opublikowano 23 sierpnia 20204 l @kanabis no ja bym tak zrobił, z tyłu powyciągał bym żarówki i jak jest dojście to odkurzacz i/lub sprężone powietrze na maxa , a jak nic nie da to demontaż. Grunt to znaleźć dobry tutorial, żeby wiedzieć gdzie mogą być ewentualne zatrzaski czy coś w tym stylu i na spokojnie się za to zabrać - > nie powinna to być jakaś mocno skomplikowana robota. Ja u siebie ostatnio z yt robiłem obydwa frontowe głośniki w drzwiach, grają jak nowe i kupa kasy w kieszeni, nie łam się takimi bzdetami... oby "tylko takie" awarie Edytowane 23 sierpnia 20204 l przez alb84
Opublikowano 23 sierpnia 20204 l Wyciagnij z lampy wszystkie żarówki i wykąp w wannie, aż mucha wypłynie przez otwór na żarówke, jak rozbierzesz lampe to najprawdopodobniej ją rozszczelnisz i bedzie parowała.
Opublikowano 23 sierpnia 20204 l Dobrze prawi ale z drugiej strony patrząc jakie ceny osiągają czasem na aukcjach mrówki zatopione w bursztynie to możesz teraz ze swojej lampy zrobić "kolekcjonerkę" entomologiczną i sprzedać jako muchę zatopioną w plastiku
Opublikowano 24 sierpnia 20204 l W Jurassic Park było coś takiego, lepiej nie ruszać, bo licho nie śpi.
Opublikowano 4 września 20204 l Halo, takie "pukanie głuche" mam teraz w Infie - występuje jak pojeżdżę z 20-30 min. Ostatnio końcówki drążków kierowniczych robiłem, wiec to nie to. jakieś pomysły?
Opublikowano 5 września 20204 l Podlewaruj auto i poruszaj kołem góra - dół, brzmi trochę jak zużyta poduszka amortyzatora. Takie głuche uderzenia też dają gumy trzymające stabilizator. I zobacz czy koła są dokręcone Edytowane 5 września 20204 l przez Pajda
Opublikowano 5 września 20204 l Na forum infi też wskazywali na amortyzator. W przyszłym tygodniu zbadam temat : )
Opublikowano 6 września 20204 l Mądrze wybierz warsztat, bo ja jak wymieniałem amortyzatory i coś tam jeszcze w Outlanderze w zwykłym warsztacie to 5 dni się babrali. Tłumaczyli się, że dużo roboty przy 4WD. Ogórki xd
Opublikowano 19 października 20204 l No ja mam od 3 dni kia na serwisie. Zalało mi z tyłu podłogę i nie wiedzą z jakiego powodu. Mój teść mówi że to na 100 % uszczelka w szybie i leci do kabiny na podłogę. Ale ci uparcie sprawdzają inne rzeczy byle szyby nie wyjmować. Wkurwiam się bo auto ma 1,5 roku a dywan kompletnie zalany był. Żona jest alergikiem i ostatnie czego potrzebuje to grzyb w aucie. Nie po to kupuje nowe w salonie auto aby po niecałych 2 latach mieć grzyba. Na razie czekam cierpliwie ale codziennie dzwonię do nich po update. Jak już znajdą usterkę i naprawia zarządam po wysuszeniu wymianę dywana bo jak mi ten co był mokry kilka dni wstawia ponownie nie odbiorę auta. Czytam gwarancję i tam jak wół pisze że jeżeli część auta uległa zniszczeniu z powodu usterki gwarancyjnej innej części to podlega wymianie. Kia serwis Olsztyn nie polecam. Auto zastępcze tylko na 4 dni jutro muszę oddać i zostaje bez auta. Dodatkowo mam wrażenie że nie mają czasu moim autem się zająć i mnie zbywają. Mają 2 tygodnie na podanie powodu usterki i chyba chcą w pełni ten czas wykorzystać.... Tylko tego mi jeszcze teraz było trzeba do stresów w pracy jebane auto
Opublikowano 19 października 20204 l Powiedz, że twoja praca ma znaczenie w walce z wirusem i zrobisz aferę w mediach społecznościowych jeśli nie zostawią ci samochodu zastępczego. Albo napisz coś w ten deseń w komentarzach na Facebooku Kia Polska. Btw https://www.kiaownersclub.co.uk/threads/water-moisture-in-the-sides-of-the-trunk.51829/
Opublikowano 19 października 20204 l Wszystkie te serwisy ASO są ch.uja warte. Mnie chcieli oszukać na dolewkę 2l plynu chlodniczego " bo wyparowal"....jak przestalem udawać laika to nagle zrobiło się 200ml, a ostatecznie 20ml, gdy zażądałem sprawdzenia szczelności głowicy, skoro nie ma wycieków, a płyn znika.
Opublikowano 19 października 20204 l No wkurwia to że jedyne co ich interesuje to przyciąć na kosztach. Ale nie dam się choćbym miał nie mieć auta kilka tygodni. Ale obiecuje że wtedy ich obsmaruje w odpowiednich miejscach. Serwisy aso są milusie dopóki wymieniasz u nich opony i robisz coroczny serwis bez usterek.
Opublikowano 17 listopada 20204 l Żona wczoraj zahaczyła gdzieś, "jadę a tu lusterko się złożyło" Na szczęście mechanizm sprawny. Edytowane 17 listopada 20204 l przez Banny
Opublikowano 19 listopada 20204 l Okazuje się, że nie tak łatwo kupić sam ten plastik, a lusterka po 500 pln. Jakieś pomysły co z tym zrobić, nawet tymczasowo? W dniu 17.11.2020 o 10:45, Banny napisał: