Opublikowano 2 października 20159 l Gra wyszła na konsolach nie jest jak jedynka PC exclusive. Ja właśnie sobie odświeżam jedynkę tym razem po angielsku na steam ale druga część już na konsoli zakupiona leży i czeka. Czy ktoś z was już gra albo zamierza ? W dobie popularności samo przechodzących się gier w stylu walking dead czy Game of Thrones ta gra powraca do korzeni przygodówek. Dużo humoru i parodi wszystkiego od filmów i seriali poprzez gry. Świetna graficznie (tak pixarowo), muzyka na wysokim poziomie tak jak i dubbing. Ja polecam bo po recenzjach widać że to ulepszona jedynka a jedynkę przechodzę ponownie po kilku latach więc coś w tej grze musi być. Dla mnie najlepsze przygodówki z humorem od czasów monkey island 3.
Opublikowano 3 października 20159 l Autor Teraz ponownie przechodzę jedynkę i fabuła raczej jedynki jest zamknięta. Z tego co rozumiem z recenzji to ci sami bohaterowie w drugiej części ale inna historia. Inny bad guy. Przeczytaj streszczenie fabuły abyś wiedział kto to wilbur czy ivo. To jeden żart z jedynki na zachętę : Edytowane 3 października 20159 l przez blantman
Opublikowano 3 października 20159 l Autor Pograłem troszkę w dwójkę i naprawdę zachęcam niezdecydowanych za 99 zł na xbox one czy chyba tyle samo na ps4 dostajecie grę na ponad 20 godzin . Przezabawne dialogi, piękna grafika i świetne udźwiękowienie. Sam początek strzeszcza w mocnym skrócie historie z pierwszej części a zaraz potem jako ivo można dotykając pewnych przedmiotów w pokoju powspominać. Gra zapowiada się zacnie miałem tylko sprawdzić a prawie 3 h non stop grałem Edycja po 6 h GRa to majstersztyk humoru. Spoiler ukazujący dow(nene) mały ale zdradzający pewny gag który najfajniej odkryć samemu : W pewnym momencie spotykamy gadającą książkę Emmet the book. Która twierdzi że może nas przenieś w czasie. No i przenosimy się 3 razy. za każdym razem grafika się zmienia. Wpierw jest ręcznie rysowana potem pixelowa w stylu pierwszego monkey island a na końcu zwykła tekstówka . Bohater oczywiście komentuje każdą zmianę. Mamy tu odnośniki do wszystkich blockbusterów ostatnich lat, do książek, gier czy seriali. Nawet jest świetne nawiązanie do House of Cards. Od czasów monkey island 3 chyba nie bawiłem się tak dobrze przy przygodówce. Na pewno 2 razy lepsza od unwriten tales 1 . broken age , Deponii czy borderlands. Edytowane 4 października 20159 l przez blantman