Skocz do zawartości

Far Cry: Primal

Gość Soul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przecież to będzie prawie to samo

zamiast nowoczesnej lotni będzie lotnia z napletów mamuta

zamiast jeepów będziemy się poruszać na oswojonych świniach 

przeciwnicy będą latać w samych majtach i zamiast ak47 będą łuki, dzidy i kamienie

taka prawda, nie liczcie na rewolucję w serii, za wiele mają do stracenia.

Opublikowano

W każdym razie Ubi należą się gratulacje za ten pomysł, bo projekt wymagał na pewno dużo więcej przekonywania szefostwa i jest bardziej ryzykowny niż kolejne pifpafy w egzotycznych zakątkach.

co z tego skoro zyebią go jak wszystkie inne fajne settingi, które gwałciły już choćby assasiny? moja jedyną grą, która kupiłem od ubi w ciągu ostatnich 10 lat był FC3. pomimo framerate podobał mi się, ale po obczajeniu czwórki, oraz opinii o WD i AC widać że te typy są niereformowalne.

ciekawe side questy z własną fabułą? 

rozbudowa własnej wioski?

dopracowany stealth?

oryginalne zadania występujące góra kilkakrotnie?

4x :yao:

Opublikowano

Na razie jestem za. Koncepcja świetna, pytanie tylko czy nie dostaniemy więcej tego samego. Chociaż bardzo lubię Far Crye to nie chcę powtarzalności misji pobocznych. Niech dopracują atrakcje poboczne i wtedy mają ode mnie 200 zeta. 

Opublikowano

Już jestem pewien, że wolałbym maksymalnie odtwórczego FC 5, w jakieś fajnej miejscówce, z dużą ilością broni palnej i przemocy. Jaskiniowcy mnie nie kręcą.

Opublikowano

Na razie jestem za. Koncepcja świetna, pytanie tylko czy nie dostaniemy więcej tego samego. Chociaż bardzo lubię Far Crye to nie chcę powtarzalności misji pobocznych. Niech dopracują atrakcje poboczne i wtedy mają ode mnie 200 zeta.

200 zł? Myślałem, że to będzie dodatek w stylu Blood Dragon.

Opublikowano (edytowane)

future-far-cry-settings.jpg

W styczniu UBi pytało graczy jaki następny Far Cry ich interesuje. Ja wtedy wybrałem spaghetti western, alaskę  lub postapo. Widać wybrali prehistorię. Czy to dobrze czy źle, nie wiem. I tak kupię bo przy każdym FC się świetnie bawiłem.

Edytowane przez .:marioo:.
Opublikowano

ze lotnie zmienia na pterodaktyla to pewne, ciekawe czym zastapia autka/quady

flintstones.jpg

Dziś skończyłem FC4 i jak patrzę na więcej tego samego (tylko bez broni palnej), to trochę mi się odechciewa. Od FC i Assassinów trzeba odpoczywać co najmniej przez rok od przejścia, bo można się przeżreć.

Z drugiej strony, łuk i ogólnie stealth bardzo lubiłem. No ciekawe co z tego wyjdzie.

Opublikowano

To pełnoprawna część. Nie żaden dodatek. 

No a Blood Dragon to co? Tez pełnoprawna część tyle, że w dystrybucji cyfrowej i przeczuwam, że ten nowy to samo będzie.

Opublikowano (edytowane)

FC1 - udany

FC2 - nieudany

FC3 - udany

FC3 BD - nieudany (nieudany, bo nieczytelny ze względu na: kolorystykę, filtry i tylko  "nocny czas" akcji)

FC4 - udany

FC Primal - nieudany, bo:

nie widzę udanego gamepleju bez samopowtarzalnej broni palnej (ew. laserowej, itp.);

poza tym nie widzę, gameplejowo i "moralnie",  przyjemności w zabijaniu zwierząt (co było/jest najsłabszym

elementem w FC 3/4 - głównie dlatego że za dużo tego było) - co ma być, jak sugeruje zwiastun, głównymi zadaniami gracza.

Edytowane przez Paweł Dziuba