Opublikowano 3 kwietnia 20169 l Mialem obawy przed nowym Far Cryem, zwlaszcza, ze poprzednia czesc lekko mnie wynudzila, 3ke do dzisiaj wspominam pozytywnie, skusily mnie w zasadzie wasze pozytywne opinie i w sumie sie nie zawiodlem! Nowe realia, ciekawsze misje (zadania dla wariata Urkiego nawet potrafia rozbawic) nawet przy starej mechanice mocno wciaga! Graficznie miejscami jest naprawde ladnie, Oros zachwyca swoja fauna i flora, polowania sa ciekawe do tego gra standardowo nastawiona na zbieractwo i rozwoj - no ja bawie sie dobrze !
Opublikowano 4 kwietnia 20169 l Odpalilem sobie dzis na godzine, najpierw jakies wprowadzenie, potem startuje z wlasnej jaskini, przeszedlem sie kawalek, wybiegl na mnie niedzwiedz - zgon. No kit tam, ide znowu z jaskini, patrze mamut, to sobie strzelilem z łuku, skonczylo sie jak poprzednio, juz mi sie podoba Pogralem 2h i po zdobyciu wilka gra sie rozkreca, nie moge sie doczekac az ubije pierwszego mamuta, niedzwiedzia jednego juz zabilem. Zarzut ze to kopia poprzednich odslon tylko w innym okresie mam akurat gdzies, bo nie gralem w far cry z glownej serii nigdy i pewnie nie zagram. Edytowane 5 kwietnia 20168 l przez Shen
Opublikowano 5 kwietnia 20168 l Ja pograłem juz z 4 h i gra sie przyjemnie. Widoczki czasem naprawdę bardzo ładne choc nie wydaje sie wam ze wszędzie jest lekka mgła zapewne wrzucona po to zeby konsola sie nie dusiła. No i mimo ze gra sie przyjemnie to nie ma sie co oszukiwać, to cały czas ten sam fc. W 4 zrobiłem platynę z przyjemnością choc grałem stosunkowo niedawno wiec mam lekki przesyt. Wg zeby wbić platynę w primalu to jest mozliwosc ze w trakcje gry cos sie schrzani przypadkowo i bedzie to niemożliwie? Raz np podszedłem do jakiejś pomarańczowej ikonki na mapie i był tam lindża który cos tam oglądał i strzeliłem mu heada zeby sprawdzić czy sie da i sie dało
Opublikowano 7 kwietnia 20168 l Zwerbowalem juz kilka osob do wioski, ale nie mam np typa co jest na dole listy, Dah chyba sie nazywa i ma fajne skille. To jakas poboczna postac czy z fabula go odblokuje?
Opublikowano 7 kwietnia 20168 l To jakas poboczna postac czy z fabula go odblokuje? Każdego z tych dwóch ostatnich typów z dołu listy dostajesz po przejęciu fortu. Są dwa, po jednym u Udam i Izzila W sumie to już nawet nie pamiętam czy to misje fabularne, ale ikonki na mapie będą.
Opublikowano 7 kwietnia 20168 l Wczoraj scalakowalem Far Cry i mam mala rade dla wszystkich grajacych - robcie spokojnie misje, nie latajcie za specjalnie za materialami do rozbudowy wioski (jak brakuje jakiegos materialu, podbij fort, zrob misje fabularna i po drodze zbieraj rzeczy), nie musicie sie skupiac na znalezieniu zwierzecia, ktorego nie oswoiliscie (poza 3 ostatnimi), zabijaniem jezdzac - wszytsko wpada samo po drodze. Na misjach pobocznych skupcie sie glownie na tych, ktore daja dodatkowy punkt umiejetnosci, po zdobyciu osiagniecia za zabojstwa dana bronia, starajcie sie grac inna. Edytowane 7 kwietnia 20168 l przez easye
Opublikowano 10 kwietnia 20168 l Skonczylem te fabularne misje, historia nijaka, Ci zli tez bez polotu. Gre ratuje tylko to w jakich czasach sie dzieje, skonczylem w 20h, mysle ze czas akurat, jeszcze nie zaczalem sie nudzic. Mam chyba 85% wbite, to dociagne platyne, zostaly jakies duperele do zrobienia i 30 znajdziek. 6+/10 moge dac
Opublikowano 10 kwietnia 20168 l Męczę się z ubiciem typa z 60,czy 70 stóp. Jak to zrobić ? Trzeba 1 shootem? BTW to samo dotyczy killa z procy. Jak?
Opublikowano 10 kwietnia 20168 l Z procy to musisz ubic chyba 10 typa i odleglosc nie ma znaczenia. Odleglosci to przy łuku i włóczni. Oznaczyłem obozowisko, widziałem wtedy jaka jest do niego odleglosc, oznaczylem typow sową i ubiłem z dystansu. Bronie mialem juz na max wbite to padli na strzal. Mozesz tez podpalic strzale/wlocznie dla pewnosci.
Opublikowano 10 kwietnia 20168 l Z procy tylko w łeb, najlepiej z bliska i nawet ulepszona nie zabijała tych typów w maskach jak dobrze pamiętam.
Opublikowano 10 kwietnia 20168 l Męczę się z ubiciem typa z 60,czy 70 stóp. Jak to zrobić ? Trzeba 1 shootem? BTW to samo dotyczy killa z procy. Jak? Pamiętaj, że z 50 robisz wlocznia, z 70 łukiem.
Opublikowano 10 kwietnia 20168 l Wiem, włócznia już wpadła. Proca po poradach chłopaków powyżej też przed chwilą.
Opublikowano 11 kwietnia 20168 l Ja ostatnio zrobiłem to przy jednym obozie dosłownie w 3 minuty. Na wieżyczkach stało 2 kolesi co alarmują wiochę ustawiłem znacznik i oddaliłem sie wlasnie na odpowiednia odległość i aż sam sie zdziwiłem jak zrobiłem 2 trofki za jednym zamachem. I tak jak kolega pisze najłatwiej użyć długiego łuku bo on ma największe przybliżenie i zapewne zasięg
Opublikowano 11 kwietnia 20168 l Brakuje mi jeszcze trofika za wszystkie skille, jeszcze z 15 punktow potrzebuje, nie wiem czy mi sie chce farmic te questy poboczne ;/
Opublikowano 12 kwietnia 20168 l Questy dają od razu punktu chociaż można wybrać plansze z większymi zwierzami i na nie polować, za to też lecą punkty. To było ostatnio trofeum do platyny u mnie więc też się nalatałem. Można zresetować też obozy albo zbierać znajdźki, też trochę punktów wpadnie.
Opublikowano 12 kwietnia 20168 l Skończyłem fabule i słabo powiem szczerze. Wszystko polegało na pokonaniu głównych złych i tyle? Pff. Zero jakiego kulminacyjnego momentu
Opublikowano 16 kwietnia 20168 l Skoro umieją oswoić sowę zeby rzucała bombami to i problemy mogli sobie ciekawsze wymyślić ogólnie do platyny zostało wymaksowanie umiejętności wiec moze na weekend skończę. Co jak co ale gra broni sie jedynie eksploracją i przyjemnością z polowań i walk, jednakże fabuła to mogłaby nie istnieć bo różnicy by nie było
Opublikowano 16 kwietnia 20168 l Jak to jest z przynętą ? Czasami rzucam i mogę już podnieść a czasami podchodzę i się świeci i nic z nią zrobić nie mogę
Opublikowano 16 kwietnia 20168 l Pewnie jakos błąd których jest pełno w grze. Poprostu nie zaprzątaj sobie tym głowy miecha masz pod dostatkiem w zapasach w wioskach Ps. Platyna wbita, było miło ale do gry juz raczej nigdy nie wrócę Edytowane 17 kwietnia 20168 l przez kacprzak1991
Opublikowano 22 kwietnia 20168 l A zdolności sowy jak się odblokowuje ? Chodzi mi o te dwa kółeczka w prawym rogu. 1 odblokowałem i mogę rzucać kokon pszczół a te pozostałe to dostanę podczas przechodzenia fabuły ? Bo mam problem z misją gdzie mam przejąć jakiś wielki obóz Udam bodajże na tych zimowych peryferiach i za mocni ci goście są dla mnie, jeszcze ten typek wzywa ludzi z innego obozu i nie idzie ich zabić wszystkich.
Opublikowano 22 kwietnia 20168 l Olej ten obóz teraz, potem go przejdziesz z palcem w pupie. --- Zdolność sowy chyba odblokowywałem tylko przez wydawanie punktów. Zresztą dużo jej updejtów nie zrobiłem, ale skróciłem sobie czas przywoływania. Edytowane 22 kwietnia 20168 l przez grzybiarz