Gość kufir Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 Witam. Czy internet LTE (od plusa) po podłaczeniu modemu LTE do routera mobilnego lub stajnonarnego bez problemu połaczy się z PS4? Czy na takim LTE można grać w gry on line na przyzwoitych pingach będa w środku dużego miasta ? Cytuj
Emtebe 2 575 Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 (edytowane) Ja mam LTE od CP (czyli jakby nie patrzeć Plus), internet domowy LTE z zestawem IDU-ODU, a od jakiegoś czasu zamieszkuję poza miastem. Transfer na poziomie 30 Mbps (download) i upload na poziomie 10 Mbps. Nie mam problemów by grac po sieci. Myślę, że w mieście gdzie jest więcej nadajników transfery i pingi będą jeszcze lepsze. Edytowane 8 października 2015 przez Emtebe Cytuj
Gość kufir Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 Siec WI FI z tego ich routera tworzy się bez problemów tak aby ps4 widział sieć ? Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 (edytowane) no ja w domu nie mam innej możliwości netu poza mobilnym, aktualnie mam play z modemem lte i ruterem, pomijając problemy z zasięgiem (żel beton w ścianach) to spokojnie gram w gierki na konsolach, aktualnie mam neta bez limitu danych więc spoko opcja, gorzej jak chcesz ściągnąć gierke 40gb a limitu na miesiąc masz 35gb xd piguła: ma ruter z wpiętym modemem. na ps4 one vicie wii u 2ds i pc działa normalnie bez cyrków. działało by jeszcze lepiej gdyby nie architektura mojego budynku Edytowane 8 października 2015 przez Orzeszek Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 Witam. Czy internet LTE (od plusa) po podłaczeniu modemu LTE do routera mobilnego lub stajnonarnego bez problemu połaczy się z PS4? Czy na takim LTE można grać w gry on line na przyzwoitych pingach będa w środku dużego miasta ? Ps4 wspolpracuje z kazdym routerem, ktory nadaje WiFi po 2,4Ghz wiec jedyne zmartwienie to czy router bedzie wspolpracowal z modemem usb. Cytuj
Emtebe 2 575 Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 Siec WI FI z tego ich routera tworzy się bez problemów tak aby ps4 widział sieć ? Tak. Logujesz się przez przeglądarkę do ustawień routera, zmieniasz nazwę SSID, dajesz hasełko i tyle. Logujesz się na konsoli i wszystko bangla. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 Orzeszek - jaki dokładnie masz net, pakiet i cena? rzuć linkiem jeśli to nie problem kurde te LTE wbrew pozorom jest całkiem spoko, jeśli nielimitowany transfer ja w tej chwili za łacze 12/3mbit płace 42zł, ale nie mam za bardzo opcji na coś szybszego Cytuj
Emtebe 2 575 Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 (edytowane) Ale pamiętajcie, że ten "nielimitowany transfer" nie jest do końca nielimitowany. Jest takie coś jak "równouprawnienie w dostępie do sieci" czy jak to się tam zwie. Jeśli będziecie ściągać terabajty danych to mimo nielimitowanego transferu i tak Wam zmniejszą prędkość do 32 Kbps na jakiś czas. W umowie macie to zapisane. Ja mam to w sumie gdzieś, gram normalnie, pobieram gry z PS+ i jak na razie nic mi nie zwalania. Na forach gdzieś czytałem, że ludziom blokowali transfer dopiero jak ściągali po kilkadziesiąt terabajtów Edytowane 8 października 2015 przez Emtebe Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 (edytowane) fanek@ 46,73 zł brutto FORMUŁA 4G LTE UNLIMITED dla Firm 29,99 20.09.2015 - 19.10.2015 49,19 -12,30 36,89 Internet bez limitu dla Firm na zawsze 20.09.2015 - 19.10.2015 9,84 _ 9,84 sama karta sim na 12 miesięcy, modem i ruter oddzielnie kupiłem, bo wychodzi taniej. modem musi być lte, by mieć lte, tego nie trzeba myśle tłumaczyć xd. jeszcze mi sie nie zdarzyło by mi zwolnił internet a korzystam już rok Edytowane 8 października 2015 przez Orzeszek Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 Play Online na kartę 45zł i 100GB na miesiąc. Ogólnie to transfer waha się pomiędzy D 10-15mb/U 10mb, najgorzej jest wieczorem wtedy często spada do 2mb, ale to przez to że mieszkam w dołku i wokół drzewa i średnio zasięg dochodzi. Ale da się grać bez problemu i ping koło 30 lata więc nie jest źle. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 (edytowane) Orzeszek a jeszcze jakie predkości speedtest wskazuje i ile leci pobieranie z psn? edit: a to transfer bez szału, tyle mam w tej chwili sam, ale jak mówisz kwestia zasiegu, zapewne wyciąga wiecej Edytowane 8 października 2015 przez Fanek Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 (edytowane) zalezy, jak wspomniałem mieszkam w starej kamienicy i nawet telefon komórkowy gubi zasięg do zera, jak chce zadzwonić to często wychodze na dwór xd, ruter mam wysoko przy oknie, to akurat idze 1,5/2 megabajty na sekunde transferu, co do psn-u to nie wiem, nie mam ps4 aktualnie, ale na vicie to szło wszytsko jak krew z nosa, gdy na steamie mi szło pełną parą. wieczorem wkleje speed test na kompie i tablecie Edytowane 8 października 2015 przez Orzeszek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi