Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Serca z Kamienia

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

by nie zrobic balaganu w glownych tematach tworze ten, tutaj mozna sie dzielic swoimi wrazeniami z pierwszego fabularnego dodatku do polskiego mejsasza

Opublikowano (edytowane)

Kilka już postów wrażeń napisałem w poprzednim temacie (jakby ktoś z moderacji przykleił - byłoby miło). 

Oficjalnie na dziś skończyłem granie. Od 7 rano do teraz z jedną przerwą... ostatni raz wciągnął mnie tak tylko jeden tytuł = Wiedźmin 3 :) :)

Dodatku nadal nie skończyłem (chociaż wyczuwam, że zostały mi już tylko 2/3 główne zadania i koniec zabawy). Podtrzymuje nadal wszystko co pisałem. Mamy jeszcze więcej najlepszej gry tego roku :)

@Pawcio

Shani w misji głównego wątku (już niektórzy wiedzą pewnie o której mówię)  :wub:

EDIT: Mam pytanie do osób które zaczęły nową postacią aby przejść dodatek - jak wygląda kwestia ekwipunku? Co dostaliście? miecz, pancerze, KASA - to wszystko jest ? Zaraz po przejściu odpalam ten dodatek 2 raz żeby wszystkie trofea nabić (platyna w podstawce zobowiązuje, aby również ten zacny dodatek wymasterować :) ).

Edytowane przez Sobies
Opublikowano (edytowane)

Dodatek skończony:D. Główna oś  pękła w okolicach 10 godzin. Klimat i unikalność tych zadań naprawdę nadają nowa świeżość. Podobnie jak zakończenie wątku Pana Lusterko i ostatnie jego wyzwanie. Z minusów na pewno  , krotki wątek Shani:< , częste bugi(standard), mało kart jak i uzbrojenia. Pancerz kota nadal nie ma sobie równych. choć ostatni miecz dostał naprawdę ciekawą mechanikę.

Il Brutto:

1) Zaczynasz grę od początku wraz z dodatkiem

2) Wczytujesz swojego save

3) Zaczynasz grę pre postacią z 3x lvl

Edytowane przez Woodknight
Opublikowano

Dodatek skończony:D. Główna oś  pękła w okolicach 10 godzin. Klimat i unikalność tych zadań naprawdę nadają nowa świeżość. Podobnie jak zakończenie wątku Pana Lusterko i ostatnie jego wyzwanie. Z minusów na pewno  , krotki wątek Shani:< , częste bugi(standard), mało kart jak i uzbrojenia. Pancerz kota nadal nie ma sobie równych. choć ostatni miecz dostał naprawdę ciekawą mechanikę.

A możesz napisać w spoilerze małe info co to za miecz/jaka mechanika?

Opublikowano (edytowane)

[.spoiler] Jest to szabla Olgierda "Iris". Po zebraniu odpowiedniej ilości mocy wyzwala promień/fale energii. Otrzymujesz ją po uratowaniu właściciela. [./spoiler]

Edytowane przez Woodknight
  • Plusik 1
Opublikowano

EDIT: Mam pytanie do osób które zaczęły nową postacią aby przejść dodatek - jak wygląda kwestia ekwipunku? Co dostaliście? miecz, pancerze, KASA - to wszystko jest ? Zaraz po przejściu odpalam ten dodatek 2 raz żeby wszystkie trofea nabić (platyna w podstawce zobowiązuje, aby również ten zacny dodatek wymasterować :) ).

32 poziom postaci i do rozdania punkty jak chcesz (+ jeden eliksir żeby to pozmieniać), 20000 kasy, praktycznie podstawowy zestaw uzbrojenia z jakim się zaczyna w Białym Sadzie tylko z podbitymi statami. Jakieś tam petardy, ulepszona jaskółka, garść innych pierdół. Wszystkie mapy są odblokowane i można robić większość zadań pobocznych + kontrakty, obozowiska bandytów, gniazda potworów, opuszczone miejsca (wku.rwia, bo miesza się z tymi nowymi).

Opublikowano

wie ktoś, gdzie jest set księżyca w nowiu dostępny? ale unikat
set żmiji całkiem fajny, ale do mojego buildu bym musiał wrzucic kamień cięzar, a szkoda mi slotów.
miecze niedźwiedzia zostają ze wzglęu na crit.

okularki od magistra są zayebiste <3

o fabule jeszcze nic nie napisze bo jeszcze nie skonczylem, ale pan lusterko to jest genialna postać xd

Opublikowano (edytowane)

kto mi wreszcie powie jak zrobic ostatnią misje, tą zagadke, napiszcie mi w spoilerze bo juz godzine nad tym siedze

rozumiem ze chodzi o odbicie w lustrze wody, ale jak sprawic, zeby sie tam pojawila?

edit:dobra, mam

Edytowane przez Andżej
Opublikowano

poki co jeden "bug", po

sztormie i podczas walki aby uciec tym turasom

konsola nie sfreezowala czy nie scrashowala - ona sie po prostu wyłączyła xd

ale sama giera ajajajaj, jak ja kocham te ich questy, nigdy sie nie znudzą, już czekam na kolejne dlc

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie to północny wschód mapki jest przerobiony pod ten dodatek i trochę Oxenfurt. Ja zacząłem na sejwie z końca gry, bo na ng+ mam tylko lekko ponad 40lvl a dodatek wymaga na nim 60lvl. Na pierwszym przejściu to 30+. Później skończę go jeszcze raz na ng+ bo jest goty. :)

Edytowane przez ireniqs
Opublikowano

No scena super. Jak zapytał

Czy kupowałem małże aby potem sprzedać perły z nich?

to leżałem ze śmiechu tak samo na pytanie

czy wchodziłem do cudzych domów i przywłaszczałem sobie ich rzeczy

. Jak na razie dużo humoru i klimatu takiego z bajek dla dorosłych. To spotkanie na rozstajach i dziecięca piosenka :D Goty dlc do goty gry

Opublikowano (edytowane)

Co ten dodatek to ja nawet nie wiem, majstersztyk. Jestem po jakis 4-5 godzinach i juz jestem zachwycony z zawartosci a obstawiam ze dopiero jakies 1/3 za mna max. Co prawda poziom trudnosci niezbyt wywazony jak dla mnie, bo pierwszego bossa na death march zaciukalem w 30 sekund a do kolejnej teoretyczniej latwiejszej walki mialem z 8 podejsc ale to juz czepianie sie na sile.

Edytowane przez BoryzPL