Opublikowano 23 maja 20195 l 30 minut temu, Rozi napisał: Myślę, że Dr Anna Wojtasik, kierownik Pracowni Składników Mineralnych w Instytucie Żywności i Żywienia, członek Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych nie sprzedałaby swojej wiedzy i dobrego imienia za pieniądze. Nie w ogole!
Opublikowano 23 maja 20195 l Godzinę temu, Rozi napisał: Myślę, że Dr Anna Wojtasik, kierownik Pracowni Składników Mineralnych w Instytucie Żywności i Żywienia, członek Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych nie sprzedałaby swojej wiedzy i dobrego imienia za pieniądze. Ale za niemieckie pieniadze juz mozna.
Opublikowano 23 maja 20195 l A to nie wiedziałem. Chleb górski z Lidla jest tak dobry, że nie odpuszczam go.
Opublikowano 23 maja 20195 l Autor dzisiaj sobie zjadłem rogaliki na śniadanie prostu z piekarni ojca i miałem wrażenie, że jem chmurkę, mmm
Opublikowano 23 marca 20205 l Z powodu kwarantanny mam w koncu wiecej czasu na ogarnianie i wracam do pieczenia chleba. Zakwas nastawiony, okolo weekendu powinien byc legancki.
Opublikowano 1 kwietnia 20205 l Autor Ojej, widzę pan maruda umie robić chlebki. To fajnie. Ciekawe czy mi się uda, na razie karmię swoje dzieciątko.
Opublikowano 2 kwietnia 20205 l @MichAelis Jak mieszkałeś na Stabelkach to najlepsze pieczywo gdzie kupowałeś? Mnie rozwala sklep Rabat na Głównej - śmierdzi tam żulem, za kramikiem wieczna libacja i zlot żuli a w środku... Najlepsze bułki i pączki w okolicy. Pytałem to 40 km za Wrockiem mają piekarnie. No te bułeczki są
Opublikowano 3 kwietnia 20205 l W dniu 23.03.2020 o 09:48, Mejm napisał: Zakwas nastawiony, okolo weekendu powinien byc legancki. DO KTÓREGO WEEKENDU?
Opublikowano 3 kwietnia 20205 l 6 godzin temu, grzybiarz napisał: DO KTÓREGO WEEKENDU? Do zeszlego. Nie udal sie, maka mimo ze 2000 to przeterminowana ;/ A zytniej nie idzie tez dostac xD
Opublikowano 3 kwietnia 20205 l ja robie bagietki zoabczymy bo dawno nie robile, juz 24h starter lezakuje w lodwce, zaraz go przerobie i jutro powinno byc gotowe.
Opublikowano 4 kwietnia 20205 l Jednak wzialem 1/4 ciasta i zrobiłem małe bagietki żeby zobaczyć co i jak No i wyszło takA tutaj jak chrupie xd https://media.discordapp.net/attachments/535182539661508608/695711302290505778/video0.mov
Opublikowano 13 kwietnia 20205 l Autor @Mejm ty te swoje chlebki na zakwasie robisz? Wczoraj zrobiłem swój chlebek, i choć był w miarę pyszny, to słabo urus.
Opublikowano 13 kwietnia 20205 l Tak, wszystkie wyzej byly na zakwasie. Czemu nie urus? Moze byc kilka powodow: - slaby zakwas (niedozywiony, jakas plesn, przeterminowana maka, rodzaj maki) - zle proporocje - zly czas wyrastania tzn. albo za wczesnie wsadziles do pieca albo za pozno - rodzaj chleba - nie wiem jaki piekles ale te na mace zytnie ogolnie sa ciezsze, wiec i dluzej wyrastaja i nie tak spektakularnie jak te na mace pszennej Ogolnie to licz sie z tym, ze jeszcze wiele chlebow ci nie wyjdzie bo zbyt duzo czynnikow jest w grze.
Opublikowano 13 kwietnia 20205 l Autor No właśnie to mnie lekko przerasta, to ilość czynników. Ten mój starter jest dziwny, bo po jego nakarmieniu, podwaja swoją objętość i jest cały bąbelkowy, ale jak robię test unoszenia się na wodzie, to raczej upada na dno. No nic, spróbuję dzis z innym przepisem.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.