Wiolku 1 592 Opublikowano 23 maja 2019 Opublikowano 23 maja 2019 Poczekam jeszcze dla bezpieczeństwa na zgodę Michaelisa. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 23 maja 2019 Opublikowano 23 maja 2019 30 minut temu, Rozi napisał: Myślę, że Dr Anna Wojtasik, kierownik Pracowni Składników Mineralnych w Instytucie Żywności i Żywienia, członek Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych nie sprzedałaby swojej wiedzy i dobrego imienia za pieniądze. Nie w ogole! Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 23 maja 2019 Opublikowano 23 maja 2019 Godzinę temu, Rozi napisał: Myślę, że Dr Anna Wojtasik, kierownik Pracowni Składników Mineralnych w Instytucie Żywności i Żywienia, członek Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych nie sprzedałaby swojej wiedzy i dobrego imienia za pieniądze. Ale za niemieckie pieniadze juz mozna. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 23 maja 2019 Opublikowano 23 maja 2019 A to nie wiedziałem. Chleb górski z Lidla jest tak dobry, że nie odpuszczam go. Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 23 maja 2019 Autor Opublikowano 23 maja 2019 dzisiaj sobie zjadłem rogaliki na śniadanie prostu z piekarni ojca i miałem wrażenie, że jem chmurkę, mmm Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 23 maja 2019 Opublikowano 23 maja 2019 3 godziny temu, Figaro napisał: i miałem wrażenie, że jem chmurkę, mmm 1 Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 1 czerwca 2019 Opublikowano 1 czerwca 2019 Znowu ta propaganda roziego i tym razem mrożonego pieczywa Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 23 marca 2020 Opublikowano 23 marca 2020 Z powodu kwarantanny mam w koncu wiecej czasu na ogarnianie i wracam do pieczenia chleba. Zakwas nastawiony, okolo weekendu powinien byc legancki. 1 1 Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 1 kwietnia 2020 Autor Opublikowano 1 kwietnia 2020 Ojej, widzę pan maruda umie robić chlebki. To fajnie. Ciekawe czy mi się uda, na razie karmię swoje dzieciątko. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 @MichAelis Jak mieszkałeś na Stabelkach to najlepsze pieczywo gdzie kupowałeś? Mnie rozwala sklep Rabat na Głównej - śmierdzi tam żulem, za kramikiem wieczna libacja i zlot żuli a w środku... Najlepsze bułki i pączki w okolicy. Pytałem to 40 km za Wrockiem mają piekarnie. No te bułeczki są Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Nie wiem, tu nie ma nic ekstra. Chleb z herta bulki z lidla xdd Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 3 kwietnia 2020 Opublikowano 3 kwietnia 2020 W dniu 23.03.2020 o 09:48, Mejm napisał: Zakwas nastawiony, okolo weekendu powinien byc legancki. DO KTÓREGO WEEKENDU? Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 3 kwietnia 2020 Opublikowano 3 kwietnia 2020 6 godzin temu, grzybiarz napisał: DO KTÓREGO WEEKENDU? Do zeszlego. Nie udal sie, maka mimo ze 2000 to przeterminowana ;/ A zytniej nie idzie tez dostac xD Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 3 kwietnia 2020 Opublikowano 3 kwietnia 2020 ja robie bagietki zoabczymy bo dawno nie robile, juz 24h starter lezakuje w lodwce, zaraz go przerobie i jutro powinno byc gotowe. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 4 kwietnia 2020 Opublikowano 4 kwietnia 2020 Jednak wzialem 1/4 ciasta i zrobiłem małe bagietki żeby zobaczyć co i jak No i wyszło takA tutaj jak chrupie xd https://media.discordapp.net/attachments/535182539661508608/695711302290505778/video0.mov 3 1 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 5 kwietnia 2020 Opublikowano 5 kwietnia 2020 Daj przepis bo ładnie wygląda i chrupie Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 13 kwietnia 2020 Autor Opublikowano 13 kwietnia 2020 @Mejm ty te swoje chlebki na zakwasie robisz? Wczoraj zrobiłem swój chlebek, i choć był w miarę pyszny, to słabo urus. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 13 kwietnia 2020 Opublikowano 13 kwietnia 2020 Tak, wszystkie wyzej byly na zakwasie. Czemu nie urus? Moze byc kilka powodow: - slaby zakwas (niedozywiony, jakas plesn, przeterminowana maka, rodzaj maki) - zle proporocje - zly czas wyrastania tzn. albo za wczesnie wsadziles do pieca albo za pozno - rodzaj chleba - nie wiem jaki piekles ale te na mace zytnie ogolnie sa ciezsze, wiec i dluzej wyrastaja i nie tak spektakularnie jak te na mace pszennej Ogolnie to licz sie z tym, ze jeszcze wiele chlebow ci nie wyjdzie bo zbyt duzo czynnikow jest w grze. 1 Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 13 kwietnia 2020 Autor Opublikowano 13 kwietnia 2020 No właśnie to mnie lekko przerasta, to ilość czynników. Ten mój starter jest dziwny, bo po jego nakarmieniu, podwaja swoją objętość i jest cały bąbelkowy, ale jak robię test unoszenia się na wodzie, to raczej upada na dno. No nic, spróbuję dzis z innym przepisem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.