Figaro 8 200 Opublikowano 11 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 października 2021 foka, tym razem na drożdżach Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 13 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 października 2021 Pączki na zakwasie. Work in progress, ale smakują lepiej niż wyglądają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 13 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 października 2021 Olaboga, udały się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 16 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 października 2021 Donuty na zakwasie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 16 października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 października 2021 Fajne, można żreć i sobie wmawiać, że to dobre pieczywo na zakwasie. A to pieczone, czy smażone? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 16 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 października 2021 Smażone (da się piec pączki? <myśli>). Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 16 października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 października 2021 Ale chyba nie w smalcu? Normalnie są pieczone pączki, ja nawet wolę takie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 19 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 W oleju. Ale następnym razem zrobię w smalcu, ciekaw jestem efektu... Faktycznie są też pieczone. Trzeba kiedyś obczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 349 Opublikowano 19 października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 Kiedyś się tylko na smalcu robiło. Z własną ucieraną różą Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 19 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 a mogę smażyć z tymi chrustkami bo tylko taki mam? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 287 Opublikowano 19 października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 Ze skwarkami? Nie xDD Kup normalny, stac cie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 3 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 oesu, jaki dobry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 7 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Dziś zakwasowy chleb z podsmażoną żurawiną i chlebonstein. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 Kurwa propo chleba, kupuję taki w piekarni za 5 złotych, a ostatnio babka mówi 6 złotych. Podrożał o 1/5. Bułki - zwykle kajzerki, niemacane jak w Biedrze, to koszt 1 zł. Przecież niedawno były po 35 groszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 287 Opublikowano 7 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 9 godzin temu, Figaro napisał: Dziś zakwasowy chleb z podsmażoną żurawiną i chlebonstein. Ten mini chlebek bardzo fajny. Chyba ze jestes tak duzy i to normalny rozmiar. I maly tip ode mnie. Wyje.b te czarna keksowke, a przynajmniej nie piecz w niej chlebow zakwasowych. Zakwas wchodzi reakcje z ta blacha i bedziesz mial po czasie wypalone miejsca plus chleb zacznie to absorbowac. Moj sie mienil w swietle od metalu pod spodem. Tylko stal weglowa albo silikon. Kupilem w duca dwie keksowki ze stali w kompleice za 30zl na promo ale widzialem fajna, wieksza w pepco za 15zl. Wiem ze to wbrew tobie ale serio czarne zle. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 7 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2021 No proszę, nie wiedziałem. Szkoda, ładnie wygladają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 13 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2021 Chyba najlepszy smakowo chleb, który mi wyszedł. W większości pszenna 750, trochę żytniej 720, trochę pszennej 1850, trochę żytniej 2000. Hydracja na poziomie 75 procent. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 14 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2021 zakwasowe pączuchy i dildos dla roziego Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 18 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2021 chleb na mleku i jajku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 20 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2021 Czekoladowy chlebek. Dobrze wchodzi ciepły z masełkiem i szklanką mleczka (siedząc w kapcioszkach, przy choince, z włączonym PS2). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 349 Opublikowano 20 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2021 Pierwsze podejście do Yorkshire pudding, no kurde fajna sprawa. Ciasto jak na naleśniki ale sposób przygotowania robi robotę i ciule rosną jak na drożdżach 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 21 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2021 A umie ktoś robić bułeczki i da mi fajny przepis? Te z mojej piekarni zrobiły się słabe + przez tę yebane pisory zaraz będę płacił złotówkę za jedną bułkę więc chciałbym się już nauczyć robić na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 21 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2021 własne to i tak wyjdą drożej Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 21 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2021 No wiadomka ale jak dobrze smakują takie skubańce Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 22 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2021 działaj i pochwal się efektami @Mejm a bułeczki na zakwasie są w ogóle możliwe i sensowne? Ciekawi mnie spróbować czegoś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.