Opublikowano 13 października 20213 l Autor Pączki na zakwasie. Work in progress, ale smakują lepiej niż wyglądają.
Opublikowano 16 października 20213 l Fajne, można żreć i sobie wmawiać, że to dobre pieczywo na zakwasie. A to pieczone, czy smażone?
Opublikowano 16 października 20213 l Ale chyba nie w smalcu? Normalnie są pieczone pączki, ja nawet wolę takie.
Opublikowano 19 października 20213 l Autor W oleju. Ale następnym razem zrobię w smalcu, ciekaw jestem efektu... Faktycznie są też pieczone. Trzeba kiedyś obczaić.
Opublikowano 7 listopada 20213 l Kurwa propo chleba, kupuję taki w piekarni za 5 złotych, a ostatnio babka mówi 6 złotych. Podrożał o 1/5. Bułki - zwykle kajzerki, niemacane jak w Biedrze, to koszt 1 zł. Przecież niedawno były po 35 groszy.
Opublikowano 7 listopada 20213 l 9 godzin temu, Figaro napisał: Dziś zakwasowy chleb z podsmażoną żurawiną i chlebonstein. Ten mini chlebek bardzo fajny. Chyba ze jestes tak duzy i to normalny rozmiar. I maly tip ode mnie. Wyje.b te czarna keksowke, a przynajmniej nie piecz w niej chlebow zakwasowych. Zakwas wchodzi reakcje z ta blacha i bedziesz mial po czasie wypalone miejsca plus chleb zacznie to absorbowac. Moj sie mienil w swietle od metalu pod spodem. Tylko stal weglowa albo silikon. Kupilem w duca dwie keksowki ze stali w kompleice za 30zl na promo ale widzialem fajna, wieksza w pepco za 15zl. Wiem ze to wbrew tobie ale serio czarne zle.
Opublikowano 13 listopada 20213 l Autor Chyba najlepszy smakowo chleb, który mi wyszedł. W większości pszenna 750, trochę żytniej 720, trochę pszennej 1850, trochę żytniej 2000. Hydracja na poziomie 75 procent.
Opublikowano 20 listopada 20213 l Autor Czekoladowy chlebek. Dobrze wchodzi ciepły z masełkiem i szklanką mleczka (siedząc w kapcioszkach, przy choince, z włączonym PS2).
Opublikowano 20 listopada 20213 l Pierwsze podejście do Yorkshire pudding, no kurde fajna sprawa. Ciasto jak na naleśniki ale sposób przygotowania robi robotę i ciule rosną jak na drożdżach
Opublikowano 21 listopada 20213 l A umie ktoś robić bułeczki i da mi fajny przepis? Te z mojej piekarni zrobiły się słabe + przez tę yebane pisory zaraz będę płacił złotówkę za jedną bułkę więc chciałbym się już nauczyć robić na przyszłość
Opublikowano 22 listopada 20213 l Autor działaj i pochwal się efektami @Mejm a bułeczki na zakwasie są w ogóle możliwe i sensowne? Ciekawi mnie spróbować czegoś takiego.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.