Figaro 8 190 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Miał być to chleb. Ale zasnąłem przed uformowaniem i ciasto sobie fermentowało całą noc w temp. pokojowej. No to stwierdziłem, że teraz to już tylko foka z tego wyjdzie. Trochę oliwek, trochę rozmarynu i jest niedzielne pieczywko. edit: o kurwa jakie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 2 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Koreańskie pączki Kkwebaegi 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Jeju ale mi przypomniałeś jak miałem z 8 lat góra i z kuzynem wyżeraliśmy babuni faworki. Fajne te Twoje skręcane pączule! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 (edytowane) Też dzisiaj wrzuciłem do pieca focaccię. Nie wyrosła za mocno, ale w tym przypadku to atut. Oliwki, rozmaryn, czarnuszka. Edytowane 19 Lutego 2022 przez Boomcio 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 19 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 nie jest źle, mordo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 zakwasowe donutki. Zaskakująco dobre, chyba warto przypierdolić w przepisie więcej cynamonu i kardamonu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Pączki na zakwasie z nadzieniem dulce de leche. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 5 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Wraz z niższymi temperaturami sezon na pizzę nieubłagalnie dobiega końca, pora więc wrócić do, lubiących jesienne temperatury, zakwasowych chlebków. Nie ma to jak wrócić z pracki i zacząć nagrzewać piekarnik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 8 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 I tak się oba gapiliście w tę bułkę? Liczyłem na kilka słów endingu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 8 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Chlebeczek na zakwasie pszennym, 78 procent hydracji. Myślę nad jakimś eksperymentem, dodać do chlebka kawałki orzechów włoskich, czy cuś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 11 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Tym razem dodałem uprażone orzechy pekan do ciasta (podczas laminacji) i chlebek słabo urus 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Za to jaki boost odżywczy chleba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 @Figaro Otwieraj piekarnie połączona z pizzerią. "Pizzeria piekarnia u Figaro". Już widzę te kolejki starych babuszek o 6:10 stoją w ogonku do piekarni, mróz jak cholera i starsza pani mówi do drugiej "szósta dziesięć a ten chujec figlaro dalej nie otwiera". Masz ręke do wypieków chłopaku. Propsy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 12 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 aww dzięki wujciu Póki mam wenę to rozpocząłem dwa eksperymenty, tu pierwszy: chlebek z kurkumą. i tradycyjnie z kotełem: Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 14 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 A tu drugi - chleb zakwasowy z cheddarem, papryczką i natką cebuli. Dodanie seru było goty pomysłem. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 12 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 druga próba z cheddarem. Za krótki czas fermentacji. po wyciągnięciu pokrywki. Nieziemski zapach. kot z miną "ale to gówno cuchnie" 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Reakcja kota xdd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 23 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 chleb zakwasowy w dyniowym kształcie. Strategicznie schowałem dłonią miejsce gdzie chleb "wybuchł" 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Super ci to wychodzi. Masz zajawkę, rękę do wypieków i wyciągasz wnioski - kariera piekarza stoi otworem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Pao de agua, portugalski chleb, przepis z Thermomixa, ja pierdole, bóg chlebów: Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 9 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Czy to hobby czy już choroba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 9 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 W dniu 11.03.2023 o 22:46, Rozi napisał: Pao de agua, portugalski chleb, przepis z Thermomixa, ja pierdole, bóg chlebów: Jasne pieczywo z Twoją nadwagą? Omg 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 31 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 @Figaro da się zrobić coś fajnego w normalnym piekarniku czy nie mam co podchodzić do wyrabiania rzemieślniczego chlebka bez kamienia do pieczenia z góry golgota i drewna z 200 letniego sycylijskiego dębu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 pewnie że można, no chyba że twój piekarnik dowali max 170 stopni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.