Opublikowano 23 stycznia 20223 l Autor Miał być to chleb. Ale zasnąłem przed uformowaniem i ciasto sobie fermentowało całą noc w temp. pokojowej. No to stwierdziłem, że teraz to już tylko foka z tego wyjdzie. Trochę oliwek, trochę rozmarynu i jest niedzielne pieczywko. edit: o kurwa jakie dobre
Opublikowano 2 lutego 20223 l Jeju ale mi przypomniałeś jak miałem z 8 lat góra i z kuzynem wyżeraliśmy babuni faworki. Fajne te Twoje skręcane pączule!
Opublikowano 19 lutego 20223 l Też dzisiaj wrzuciłem do pieca focaccię. Nie wyrosła za mocno, ale w tym przypadku to atut. Oliwki, rozmaryn, czarnuszka. Edytowane 19 lutego 20223 l przez Boomcio
Opublikowano 3 kwietnia 20223 l Autor zakwasowe donutki. Zaskakująco dobre, chyba warto przypierdolić w przepisie więcej cynamonu i kardamonu
Opublikowano 5 września 20222 l Autor Wraz z niższymi temperaturami sezon na pizzę nieubłagalnie dobiega końca, pora więc wrócić do, lubiących jesienne temperatury, zakwasowych chlebków. Nie ma to jak wrócić z pracki i zacząć nagrzewać piekarnik.
Opublikowano 8 września 20222 l Autor Chlebeczek na zakwasie pszennym, 78 procent hydracji. Myślę nad jakimś eksperymentem, dodać do chlebka kawałki orzechów włoskich, czy cuś.
Opublikowano 11 września 20222 l Autor Tym razem dodałem uprażone orzechy pekan do ciasta (podczas laminacji) i chlebek słabo urus
Opublikowano 11 września 20222 l @Figaro Otwieraj piekarnie połączona z pizzerią. "Pizzeria piekarnia u Figaro". Już widzę te kolejki starych babuszek o 6:10 stoją w ogonku do piekarni, mróz jak cholera i starsza pani mówi do drugiej "szósta dziesięć a ten chujec figlaro dalej nie otwiera". Masz ręke do wypieków chłopaku. Propsy!
Opublikowano 12 września 20222 l Autor aww dzięki wujciu Póki mam wenę to rozpocząłem dwa eksperymenty, tu pierwszy: chlebek z kurkumą. i tradycyjnie z kotełem:
Opublikowano 14 września 20222 l Autor A tu drugi - chleb zakwasowy z cheddarem, papryczką i natką cebuli. Dodanie seru było goty pomysłem.
Opublikowano 12 października 20222 l Autor druga próba z cheddarem. Za krótki czas fermentacji. po wyciągnięciu pokrywki. Nieziemski zapach. kot z miną "ale to gówno cuchnie"
Opublikowano 23 października 20222 l Autor chleb zakwasowy w dyniowym kształcie. Strategicznie schowałem dłonią miejsce gdzie chleb "wybuchł"
Opublikowano 23 października 20222 l Super ci to wychodzi. Masz zajawkę, rękę do wypieków i wyciągasz wnioski - kariera piekarza stoi otworem.
Opublikowano 11 marca 20232 l Pao de agua, portugalski chleb, przepis z Thermomixa, ja pierdole, bóg chlebów:
Opublikowano 9 maja 20231 r W dniu 11.03.2023 o 22:46, Rozi napisał: Pao de agua, portugalski chleb, przepis z Thermomixa, ja pierdole, bóg chlebów: Jasne pieczywo z Twoją nadwagą? Omg
Opublikowano 31 maja 20231 r @Figaro da się zrobić coś fajnego w normalnym piekarniku czy nie mam co podchodzić do wyrabiania rzemieślniczego chlebka bez kamienia do pieczenia z góry golgota i drewna z 200 letniego sycylijskiego dębu?