Skocz do zawartości

Pieczywo


Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miał być to chleb. Ale zasnąłem przed uformowaniem i ciasto sobie fermentowało całą noc w temp. pokojowej. No to stwierdziłem, że teraz to już tylko foka z tego wyjdzie. Trochę oliwek, trochę rozmarynu i jest niedzielne pieczywko.

 

271935802_1926549270839901_2341742808165

 

 

edit: o kurwa jakie dobre

 

 

 

 

 

271402154_3134195576868491_3802996218599273227_n.jpg

  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Też dzisiaj wrzuciłem do pieca focaccię.

 

20220219_170341.jpg

Nie wyrosła za mocno, ale w tym przypadku to atut. 

Oliwki, rozmaryn, czarnuszka.

Edytowane przez Boomcio
  • Plusik 1
  • Lubię! 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

305184885_446191754203416_88052152238398

 

Wraz z niższymi temperaturami sezon na pizzę nieubłagalnie dobiega końca, pora więc wrócić do, lubiących jesienne temperatury, zakwasowych chlebków. Nie ma to jak wrócić z pracki i zacząć nagrzewać piekarnik.

Opublikowano

@Figaro Otwieraj piekarnie połączona z pizzerią. "Pizzeria piekarnia u Figaro". :wub:Już widzę te kolejki starych babuszek o 6:10 stoją w ogonku do piekarni, mróz jak cholera i starsza pani mówi do drugiej "szósta dziesięć a ten chujec figlaro dalej nie otwiera".

 

Masz ręke do wypieków chłopaku. Propsy! :cool:

  • Dzięki 1
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Pao de agua, portugalski chleb, przepis z Thermomixa, ja pierdole, bóg chlebów:

 

IMG_20230311_223234.jpg

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 11.03.2023 o 22:46, Rozi napisał:

Pao de agua, portugalski chleb, przepis z Thermomixa, ja pierdole, bóg chlebów:

 

IMG_20230311_223234.jpg

 

Jasne pieczywo z Twoją nadwagą? Omg:bella:

  • Haha 1
  • Minusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Figaro da się zrobić coś fajnego w normalnym piekarniku czy nie mam co podchodzić do wyrabiania rzemieślniczego chlebka bez kamienia do pieczenia z góry golgota i drewna z 200 letniego sycylijskiego dębu?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...