krupek 15 534 Opublikowano 2 lutego 2024 Opublikowano 2 lutego 2024 Ładnie wygląda, ale pewnie naciśniesz na niego a on pierdnie, wyleci powietrze z niego i zostanie sama skórka, młody Cytuj
Pupcio 19 032 Opublikowano 2 lutego 2024 Opublikowano 2 lutego 2024 Nie no c0rwa właśnie jem kanapeczki i jest git tylko muszę przyznać się przed zagrajmerami że troche przesadziłem z solą ale i tak jestem dumny z mojego pierwszego chlebka Cytuj
Pupcio 19 032 Opublikowano 2 lutego 2024 Opublikowano 2 lutego 2024 Nie wiem czy jestem gotowy. To nie są c0rwa żarty Cytuj
Mejm 15 490 Opublikowano 2 lutego 2024 Opublikowano 2 lutego 2024 12 minut temu, krupek napisał: Ładnie wygląda, ale pewnie naciśniesz na niego a on pierdnie, wyleci powietrze z niego i zostanie sama skórka, młody Nie no zeby zrobic takiego napierdzianego powietrzem to troche trzeba sie wysilic. Obstawiam na pierwszy raz zwarte ciasto ze swiatlo nie przeswituje. 1 Cytuj
Pupcio 19 032 Opublikowano 2 lutego 2024 Opublikowano 2 lutego 2024 Tak jak mówisz. Mam nadzieje że kiedyś mi się uda taki fajny z duszą i dziurkami jak ten figarowy z poprzedniej strony 1 Cytuj
Plugawy 3 733 Opublikowano 4 lutego 2024 Opublikowano 4 lutego 2024 Pupcio sam upiekł chlebek mniam Cytuj
Boomcio 4 262 Opublikowano 4 lutego 2024 Opublikowano 4 lutego 2024 A tu mój, wysokobiałkowy bo z pół kilo twarożku: 4 Cytuj
Figaro 8 389 Opublikowano 4 lutego 2024 Autor Opublikowano 4 lutego 2024 dupcio mnie zainspirował i wczoraj robiłem chlebek, z tym że przy final shapingu byłem już mocno podpity i coś dziś po upieczeniu nie wyszło z wyglądem xd jessu, taka ciepła skibka zakwasowego chlebka, a na to jedynie masło, szczypta soli i odrobina oliwy i smakuje to jak pan bóg 2 Cytuj
Figaro 8 389 Opublikowano 1 marca 2024 Autor Opublikowano 1 marca 2024 Bagietki na zakwasie. Trudne, klejące się cholerstwo. Dwie wyszły ok. 3 Cytuj
Figaro 8 389 Opublikowano 28 marca 2024 Autor Opublikowano 28 marca 2024 Focaccia w mega wysokiej hydracji, na zakwasie żytnim. 7 Cytuj
Figaro 8 389 Opublikowano 9 września 2024 Autor Opublikowano 9 września 2024 Chlebek na zakwasie, z ciekawości użyłem mąki Manitoba. 75 procent hydracji. 3 1 Cytuj
Figaro 8 389 Opublikowano 20 września 2024 Autor Opublikowano 20 września 2024 To się nazywa slow life. Zaraz odpalamy Raymana na tarasie, do tego winko i kromki chlebka na zakwasie. W tle leci fajna muzyczka. Myślisz sobie - życie bywa spoko. No chyba że Trump wygra wybory. 2 Cytuj
Figaro 8 389 Opublikowano 21 września 2024 Autor Opublikowano 21 września 2024 Chyba najlepsza foczka w życiu. Zakwas pszenny, 85 procent hydracji i dłuuuga fermentacja w lodówce. A na wierzch tylko rozmaryn i grube kryształki soli, które pękają pod ząbkami. 3 Cytuj
Pupcio 19 032 Opublikowano 22 września 2024 Opublikowano 22 września 2024 O kruci, wygląda seksi 1 Cytuj
Figaro 8 389 Opublikowano 2 października 2024 Autor Opublikowano 2 października 2024 Pizzki na zakwasie i eksperymentalny chlebek. 2 1 Cytuj
Figaro 8 389 Opublikowano 22 października 2024 Autor Opublikowano 22 października 2024 Pączki na zakwasie żytnim oraz pizza w stylu Detroit. 2 Cytuj
Okie from Muskogee 2 859 Opublikowano 22 października 2024 Opublikowano 22 października 2024 Wspaniałe lewackie żarełko 1 Cytuj
Figaro 8 389 Opublikowano 19 listopada 2024 Autor Opublikowano 19 listopada 2024 Zakwas pszenny, not a bad one. 4 1 Cytuj
Okie from Muskogee 2 859 Opublikowano 23 listopada 2024 Opublikowano 23 listopada 2024 I znowu kurwa plus za chlebek dla lewaka Cytuj
Blaise 3 620 Opublikowano 19 grudnia 2024 Opublikowano 19 grudnia 2024 (edytowane) Hahaha, lewak zaraz otworzy piekarnie gdzie bedzie te pokurwione pysznosci sprzedawal w chorych cenach, po 12 zl za chleb, jagodzianki po 19 zł, pracownikow zatrudni na b2b, a sam będzie jezdzil e klasa w amg i kombinował na podatkach, zobaczycie, za 2 lata bedzie pisal jak ciezko zyc przedsiebiorcom i bil pała leniwą niepracująca mlodzież Edytowane 19 grudnia 2024 przez Blaise 1 Cytuj
Figaro 8 389 Opublikowano 19 grudnia 2024 Autor Opublikowano 19 grudnia 2024 Chleb na zakwasie za 12 zł? Czy my mamy 2017 rok Cytuj
Aleks 531 Opublikowano 25 stycznia Opublikowano 25 stycznia Upieczenie chleb chodziło mi po głowie już z kilko lat. Wszystko przez jednego pana, który sprzedawał mi chleb (żytni na zakwasie) na lokalnym rynku. Lepszego nie jadłem w życiu. Podobnego nie znalazłem do dzisiaj. Niestety pan zniknął w początkowej fazie covid i zostawił mnie z niczym, bez pożegnania. Wziąłem to wyzwanie na barki. Byłem pewny, że to będzie chleb na zakwasie, albo żaden. Pierwsza próba - nieudana (zakalec). Ale druga już taka, że można się pochwalić. Spoiler Do króla wypieków forum PE - Figaro, jeszcze daleka droga. Forma i wygląd do dopracowania, ale smak wynagradza wszystko. Najważniejsze że jest chęć dalszej eksploracji tematu pieczywa na zakwasie. To na zdjęciu to zakwas żytni (samemu wyprodukowany) + mąka pszenna. Dziś kolejna próba z większą hydracją i trochę mniejszą całościową objętością (brakło mąki). 1 Cytuj
Aleks 531 Opublikowano 25 stycznia Opublikowano 25 stycznia Był delikatnie ponacinany. Chyba za lekko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.