Figaro 8 300 Opublikowano 11 października 2021 Autor Opublikowano 11 października 2021 foka, tym razem na drożdżach Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 13 października 2021 Autor Opublikowano 13 października 2021 Pączki na zakwasie. Work in progress, ale smakują lepiej niż wyglądają. 1 Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 13 października 2021 Autor Opublikowano 13 października 2021 Olaboga, udały się. 1 Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 16 października 2021 Autor Opublikowano 16 października 2021 Donuty na zakwasie. 2 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 16 października 2021 Opublikowano 16 października 2021 Fajne, można żreć i sobie wmawiać, że to dobre pieczywo na zakwasie. A to pieczone, czy smażone? Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 16 października 2021 Autor Opublikowano 16 października 2021 Smażone (da się piec pączki? <myśli>). Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 16 października 2021 Opublikowano 16 października 2021 Ale chyba nie w smalcu? Normalnie są pieczone pączki, ja nawet wolę takie. Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 19 października 2021 Autor Opublikowano 19 października 2021 W oleju. Ale następnym razem zrobię w smalcu, ciekaw jestem efektu... Faktycznie są też pieczone. Trzeba kiedyś obczaić. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 19 października 2021 Opublikowano 19 października 2021 Kiedyś się tylko na smalcu robiło. Z własną ucieraną różą Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 19 października 2021 Autor Opublikowano 19 października 2021 a mogę smażyć z tymi chrustkami bo tylko taki mam? Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 19 października 2021 Opublikowano 19 października 2021 Ze skwarkami? Nie xDD Kup normalny, stac cie. Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 3 listopada 2021 Autor Opublikowano 3 listopada 2021 oesu, jaki dobry 1 Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 7 listopada 2021 Autor Opublikowano 7 listopada 2021 Dziś zakwasowy chleb z podsmażoną żurawiną i chlebonstein. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 Kurwa propo chleba, kupuję taki w piekarni za 5 złotych, a ostatnio babka mówi 6 złotych. Podrożał o 1/5. Bułki - zwykle kajzerki, niemacane jak w Biedrze, to koszt 1 zł. Przecież niedawno były po 35 groszy. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 7 listopada 2021 Opublikowano 7 listopada 2021 9 godzin temu, Figaro napisał: Dziś zakwasowy chleb z podsmażoną żurawiną i chlebonstein. Ten mini chlebek bardzo fajny. Chyba ze jestes tak duzy i to normalny rozmiar. I maly tip ode mnie. Wyje.b te czarna keksowke, a przynajmniej nie piecz w niej chlebow zakwasowych. Zakwas wchodzi reakcje z ta blacha i bedziesz mial po czasie wypalone miejsca plus chleb zacznie to absorbowac. Moj sie mienil w swietle od metalu pod spodem. Tylko stal weglowa albo silikon. Kupilem w duca dwie keksowki ze stali w kompleice za 30zl na promo ale widzialem fajna, wieksza w pepco za 15zl. Wiem ze to wbrew tobie ale serio czarne zle. 1 2 Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 7 listopada 2021 Autor Opublikowano 7 listopada 2021 No proszę, nie wiedziałem. Szkoda, ładnie wygladają. Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 13 listopada 2021 Autor Opublikowano 13 listopada 2021 Chyba najlepszy smakowo chleb, który mi wyszedł. W większości pszenna 750, trochę żytniej 720, trochę pszennej 1850, trochę żytniej 2000. Hydracja na poziomie 75 procent. 1 Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 14 listopada 2021 Autor Opublikowano 14 listopada 2021 zakwasowe pączuchy i dildos dla roziego Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 18 listopada 2021 Autor Opublikowano 18 listopada 2021 chleb na mleku i jajku 1 Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 20 listopada 2021 Autor Opublikowano 20 listopada 2021 Czekoladowy chlebek. Dobrze wchodzi ciepły z masełkiem i szklanką mleczka (siedząc w kapcioszkach, przy choince, z włączonym PS2). 1 Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 20 listopada 2021 Opublikowano 20 listopada 2021 Pierwsze podejście do Yorkshire pudding, no kurde fajna sprawa. Ciasto jak na naleśniki ale sposób przygotowania robi robotę i ciule rosną jak na drożdżach 1 1 Cytuj
Pupcio 18 647 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 A umie ktoś robić bułeczki i da mi fajny przepis? Te z mojej piekarni zrobiły się słabe + przez tę yebane pisory zaraz będę płacił złotówkę za jedną bułkę więc chciałbym się już nauczyć robić na przyszłość Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 21 listopada 2021 Autor Opublikowano 21 listopada 2021 własne to i tak wyjdą drożej Cytuj
Pupcio 18 647 Opublikowano 21 listopada 2021 Opublikowano 21 listopada 2021 No wiadomka ale jak dobrze smakują takie skubańce Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 22 listopada 2021 Autor Opublikowano 22 listopada 2021 działaj i pochwal się efektami @Mejm a bułeczki na zakwasie są w ogóle możliwe i sensowne? Ciekawi mnie spróbować czegoś takiego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.