Opublikowano 23 października 20159 l PSX Extreme #219 Listopadowy numer dostępny od 28.10 (środa) Prenumerata - wysyłka 25.10 (niedziela) Nigdy nie zapomnę swojego pierwszego wyjazdu na zagraniczny pokaz gry. Lato 2005 r. – miałem to szczęście, że King Kong powstawał w kultowym studio Montpellier we Francji, pod okiem samego Michela Ancela, który był naszym gospodarzem podczas wizyty. Lądowanie w Paryżu, wieża Eiffla w oddali, gdy ja pędziłem na kolejową stację. Problemy z rezerwacją (jedna pomylona literka), szok komfortu podróży pociągiem TGV (300 km/h) z Paryża na południe Francji (w Polsce nawet nie marzyliśmy wtedy o Pendolino). Wizyta w studiu, spotkanie z Michelem, programistami, dźwiękowcami, granie na Xboksie, pamiątkowa torba i plakat (mam do dziś). Obowiązkowe foty pod wieżą Eiffla w drodze powrotnej, ryzykując spóźnienie na samolot. Wtedy nie wiedziałem, że do Paryża zawitam jeszcze kilka razy i na większym luzie, a przez kolejne 10 lat, jako wysłannik PSX Extreme, odwiedzę miejsca, o których mi się nie śniło.Teraz sam wysyłam innych zgRedów na takie przygody i mam z tego frajdę. W aktualnym numerze aż dwóch prawiczków zaliczyło swój „pierwszy raz”. Rozbo odwiedził daleką Kanadę, aby w studio Eidos Montreal, jako pierwszy dziennikarz z Polski, zagrać w Deus Ex: Rozłam Ludzkości. Komplet jego wrażeń, także pozagrowych, znajdziecie w naszym obszernym Temacie Numeru. Drugim szczęściarzem był Wojtek z PPE, prywatnie maniak Call of Duty – jego pierwsza zagraniczna wizyta to także Paryż, gdzie sprawdził dla Was nowości w CoD: Black Ops III.Czy przeczytalibyście takie materiały bez udziału naszego, czyli mediów? Wątpliwe. Nawet gdyby publikowali je sami wydawcy – i tak byście im nie wierzyli, bo przecież nie wierzycie w marketing i PR-owe nawijanie na uszy, prawda? Poza tym co innego oficjalny przekaz, a co innego wrażenia graczy takich jak Wy. Dlatego negowanie sensu istnienia mediów po słynnej wpadce serwisu VG247 to krótkowzroczność. Jasne, ocenianie Uncharted 4 na podstawie dema remastera Uncharted 2 to żenada i wstyd na cały dziennikarski świat. Zwłaszcza gdy ktoś mieni się w tekście fanem serii. Ale to problem wyłącznie ludzi odpowiedzialnych z VG247, którzy zapewne powierzyli to zadanie nowicjuszowi, a gotowy tekst poszedł bez korekty merytorycznej.Nowicjuszami za to na pewno się są Tadeusz „Zooltar” Zieliński i Marcin „Marcellus” Sikora – nasi nowi felietoniści, których niniejszym witam na łamach. Będzie złośliwie, prowokacyjnie, może śmiesznie, ale na pewno bez wstydu.PS Z następnym numerem dostaniecie Kalendarz Gracza 2016 oraz kilka zmian w layoucie. Zaciekawieni? My też! [Grzegorz 'Butcher' Drabik] PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!TEMATY NUMERUCall of Duty: Black Ops IIIDeus Ex: Rozłam LudzkościCO NOWEGOAnimal Crossing: Amiibo FestivalFar Cry PrimalNi-OhPLAYTESTDark Souls IIIRECENZJEAssassin’s Creed: SyndicateBlood Bowl IIBroken Sword 5: Klątwa WężaDisgaea 5: Alliance of VengeanceDragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight BelowHalo 5: GuardiansLEGO DimensionsMetal Gear Online 3NBA 2K16Project Zero: Maiden of Black WaterRisen 3: Titan Lords – Enhanced EditionSkylanders: SuperChargersThe Talos Prin(nene)leTony Hawk’s Pro Skater 5Transformers: DevastationUncharted: Kolekcja Nathana Drake’aWasteland 2: Director’s CutWRC 5NETWORKElite: DangerousFlame OverMinecraft: Story ModePenariumSOMAThe Escapists: The Walking DeadWiedźmin 3: Dziki Gon – Serca z KamieniaPOCKETLost DimensionPumped BMX+The Legend of Zelda: Tri Force HeroesHARDKORLas samobójców16 lat basketuZgrentgen – Granie czy oglądanie? Cosplay szyty na miarę – wywiadStyliści branży – Gearbox SoftwareKartoteka – Chris AvelloneJessica Curry – wywiadGra muzykaUnplugged – Miejskie i terenoweRETROTrzeba znaćPegasus zone – Masherskie olimpiady Kult plastiku – 3rd Space VestKącik kulturalny – Thank You For Playing: Kultowe magazyny o grachMoje retro – Kamil IwanowiczComix Zone – Simon Bisley – wywiadHistoria gier wideo w Polsce (cz. XI)To było grane – Tony Hawk’s Pro SkaterFELIETONYZ dziennika gracza [Dżujo]Fabularna tawerna [Zax]Od gracza dla graczy [Mazzi]New Game Plus [Mielu]Dwóch Zgryźliwych Tetryków [Zooltar/Marcellus]Savepoint [Michał Walkiewicz]Okiem maniaka [butcher]STAŁE RUBRYKICo nowegoOhayo NipponTestyHyde ParkDream ExtremeCo ja gram?!GraczpospolitaRegion FilmowyListyPROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!PRENUMERATA zostanie wysłana w niedzielę, 25.10. W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl lub posty w tym temacie. Informacje o prenumeracie dostępne są również tutaj.Zapowiedź nowego numeru również na PPE.pl. Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na naszym profilu facebookowym.
Opublikowano 23 października 20159 l Ale tak bez Asasyna? daje 10 Edytowane 23 października 20159 l przez chris85
Opublikowano 23 października 20159 l Autor Ale tak bez Asasyna? daje 10 No nie, co za czasy... Fify nie było we wrześniu, Asasyna teraz .
Opublikowano 23 października 20159 l Ta żółto czarna z poprzedniego deusa byla super okladka też własnie pomyslałem, że ta biała kolorystka średnio pasuje do deusa
Opublikowano 23 października 20159 l Właśnie odkurzyłem Szaraka i gram w Antka Jaszczembia. Tekst w numerze w sam raz. ( w słuchawkach leci Superman, jeśli wiecie co mam na myśli). W Biedrze nie było PS4. Stonka rozkradła.
Opublikowano 26 października 20159 l Autor Premiera dzisiaj, a niestety nie każdy tytuł mamy opcję ograć przed premierą (numer zamykaliśmy tydzień temu).
Opublikowano 28 października 20159 l Autor Nowy numer od dzisiaj w sprzedaży. Tradycyjnie znajdziecie nas w stacjonarnych punktach z prasą oraz w formie e-wydania na e-Kiosk.pl i na ppe.pl (PDF). Miłej lektury!
Opublikowano 28 października 20159 l PSX Extreme 219 Dla mnie to fajny numer. Popracujcie trochę nad recenzjami. Ostatnio Recenzje gier w PE są chyba tworzone dla gimbazy. WRC 5 gra dostała aż taką ocenę?? Panowie chyba zapominacie się. Obecnie mamy 2015 a nie 2002- dla przypomnienia. WRC 5 - Grałem, podziwiałem,testowałem jednym słowem ta gra to żenada. U Mnie WRC 5 z miejsca dostaje 3+ nie więcej. Co z tego że są całkiem fajne poślizgi. Nie jesteście prawdziwi w recenzjach. Jak za czasów, starych numerów PSX Extreme. Proszę zmienicie to, a będzie OK Oczywiście nie mam na myśli wszystkich recenzji. Żeby Mi ktoś tak nie powiedział NO. Ogólnie jest to ciekawy numer PE w tym roku. (Dla mnie) Czekam na kolejny PE z kalendarzem gracza. Na rok 2015 a mam. Dzięki za HARDKOR. Granie czy oglądanie. Jestem tego samego zdania. Gry się nie ogląda, w gry się gra i dopiero ogląda. Ja nie jestem maniakiem, oglądania gier na YouTube. Podłe czasy nastały dla graczy. Dla -NIE-graczy idealne zagranie hee. Dlatego też nie gram przez internety, nie interesuje mnie multi i inne głupie dziwactwa. Grałem w Uncharted (PS4) Takie sse. PS. Korzystając z sytuacji gorąco pozdrawiam Marcina J z portalu PPE (Jana84) Paczka wysłana. Marcinie mam nadzieję, że będziesz miał więcej zabawy przy tych grach niż Ja. Brak Mi ostatnio dobrych gier. No HALO 5 ZAMIATA. Ale czy naprawdę tak zamiata? Oczywiście muzyka zamiata. Wczoraj kupiłem sobie HALO 5 oraz XO. Dziwne rzeczy w Polsce dzieją się. Kupując konsolę, miła Pani spytała Mnie, czy bierzemy konsolę na raty. Hmm? A co, a czemu, a po co, ale że co? czy wyglądam na głupka? Przy okazji kupiłem sobie jeszcze kilka gier na konsolę. Do dziś uważam że Najlepsze!! zakupy robi się po...... PS. HIV wariacie!! Może wyślę Ci zdjęcie mojego pierwszego pokoju gracza, do kolejnego zacnego numeru PE. Chciałbym pokazać jak się gra w gry. Wystarczy zobaczyć kolumnę centralną (dialogową) 4 sztuki hi-endowych 30 centymetrowych bestii. Do tego jeden z najlepszych na świecie głośników (22 cm) i falowód + konstrukcja w odgrodzie. 100dB Szerokość -1,60 Wysokość-50cm Głębokość-50cm Waga-150kg W następnym tygodni ruszają testy. To jakie muszą być Nowe subwoofery. Ta pasja wykończy Mnie. Można posiadać pokój marzeń dla gracza jeśli posiada się wiedzę A przy okazji dobrze się na tym zarabia. Pozdro dla Tomasza z Warszawy. Zwrotnica poprawiona. Paczka wysłana. Jeśli stać cię na kolumny za 100 tyś, to wiesz już o co chodzi Nie zbiedniejesz Wiesz gdzie należy przelać kasę Tomaszu. Do zobaczenia na AudioShow!! hej wariacie! Chciałbym już posiadać PS5 albo zagrać w The Last Guardian. Wszystko jedno. A teraz Idę ciąć drewno na zimę! Manhunt. Do następnego numeru PSXExtreme Czekam na kalendarz 2016 Pozdro.
Opublikowano 28 października 20159 l Autoklasyka- ale z ciebie Cześnik Raptus- ADHD+ rozwolnienie twórcze.Pijesz tak wcześnie rano (też tak chcę)Współczucie dla partnerki, jak będziesz starał się o potomka . No offence
Opublikowano 28 października 20159 l Trochę nie łapię sensu tej ulotki reklamowej Microsoftu na końcu numeru. To było w ogóle pisane przez kogoś z PE?
Opublikowano 28 października 20159 l Dokładnie, fajny miks Microsoftowych exów. Mnie tam nie przeszkadza taka forma reklamy. A propos, bardzo mnie ucieszyła reklama Zeldy na 3DS, no i oczywiście recenzja. Duży plus za ocenę Asasyna, gimbusy będą was hejtować na fejsiku Przeczytałem jeszcze recenzję "Thank you for playing" Walkiewicza i szczerze mówiąc nie zrozumiałem co autor ma na myśli. Przeczytam drugi raz
Opublikowano 28 października 20159 l Autoklasyka- ale z ciebie Cześnik Raptus- ADHD+ rozwolnienie twórcze. Pijesz tak wcześnie rano (też tak chcę) Współczucie dla partnerki, jak będziesz starał się o potomka . No offence Dzięki wielkie za miłe słowa Powiem Ci nie jedna chciałaby takiego wariata Ogólnie jestem typem samotnika. Jak Howard Phillips Lovecraft. Oczywiście w pozytywnym znaczeniu. Ale lubię dobre imprezy , mój brat bliźniak już nie. Kończąc mój wpis zostawiłem sobie rodzyna od Hiv'a:) A co niech i On też ma coś od czytelników HIV rządzi HIV napisał cytuję... "Kozaków po dostatkiem sezon w pełni. Oto druga generacja gier na konsole VIII generacji ,więc spodziewajcie się dobra wszelkiego. MISTRZ! WRC 5 to też druga generacja gier, na nowe konsole. Strach pomyśleć jaka będzie trzecia generacja gier Wiadomo HIV ma swój klimat. I już nie wygląda jak Jezus. Za to go kocham. No chyba że HIV miał myśli HALO 5. Kocham PSX Extreme i tych wariatów. Jak zwykle BIG BOSS (Butcher) i jego najnowszy felieton niszczy system. Gracz który wie co i jak. Ponad 40 lat na karku i całkowicie inne myślenie o grach o wszystkim. Po prostu BIG BOSS (Szeryf) jest tylko jeden w PSX Extreme. (Butcher) Idę dalej dziabać drewno. Zima się zbliża psia mać. HALO 5 rządzi. Ale wiadomo to NIE jest pierwsza część Grajcie!! bawcie się i omijajcie kościoły z daleka, bo to Kolebka wszelkiej niegodziwości. Tak ludzie na wsi gadają Pozdro hej.
Opublikowano 29 października 20159 l Ta ocena Assasina Ale dobrze, trzeba trochę krytycyzmu Ogólnie fajny numerek, Marcelus i zooltar jako felietonisci to zacne nabytki
Opublikowano 29 października 20159 l Wkurzyliscie mnie ostro, premiera nowego Call of Duty Black Ops III i nie ma tej gry na okladce,tylko daliscie gre ktora wychodzi w nastepnym roku.. BRAWO, trudno nie kupie numeru. Nie kazdy musi sie zgadzac z moja opinia, ale porazka w tym miesiacu.
Opublikowano 29 października 20159 l No porażka z tym call of duty, taki krapiszcz, a zapowiedź została tematem numeru xd Ładnie pocisnęliście z asasynem, recka na pół strony Bardzo ładnie, z black klopsem moglibyście tak samo zrobić, ale na co ja liczę...
Opublikowano 29 października 20159 l No no okładka super(oczywiście ta druga ) A numerek tez b.fajny bedzie co poczytać wieczorem przy piwku. Dużo Fajnych recki
Opublikowano 30 października 20159 l Kilka uwag po przeglądnięciu magazynu: - oprawa graficzna staje się coraz bardziej sterylna ( Temat numeru , Dwóch zgryźliwych tetryków) ,dominuje czerń i biel , trochę pójście na łatwiznę -rekordowo dużo reklam. Z punktu widzenia finansów to pozytyw. W związku z tym widziałbym 108 stron magazynu ( wilk cały i owca cała;). -ocena Assassina - surowa- Call of Duty chyba nigdy takiej nie dostał, nowyTony Hawk oczko niżej -mam mieszane uczucia co do akcji reklamowej hitów XOne.Czytając teksty pisane najwidoczniej przez PR-owów (niepodpisanych) mam wrażenie, że Redakcja lekką ręką trwoni wypracowaną latami markę Rzetelnego , Niezależnego, Opiniotwórczego magazynu PE , na rzecz krótkowzrocznego aliansu z Microsoftem. Udostępniając miejsce dla tego bełkotu, mocno tracicie na wiarygodności. To chyba sytuacja bez precedensu. Battlefield Hardline miał recenzję i teksty okołogrowe pisane przez Rozbo i Muttiego. Wszystko dla kasy?. No cóż Pozytywy:recka Halo 5 Tony Hawk recka Wasteland 2 Felietony jak zwykle dają radę.Tekst na temat lasu samobójców, interesujący Edytowane 30 października 20159 l przez Tokugawa1982
Opublikowano 30 października 20159 l No w sumie na tych ostatnich stronach wypadałoby dać gdzieś w rogu napis reklama/tekst sponsorowany itp, żeby nikt nie miał wątpliwości czym są te teksty.
Opublikowano 30 października 20159 l Autor Kilka uwag po przeglądnięciu magazynu: - oprawa graficzna staje się coraz bardziej sterylna ( Temat numeru , Dwóch zgryźliwych tetryków) ,dominuje czerń i biel , trochę pójście na łatwiznę -rekordowo dużo reklam. Z punktu widzenia finansów to pozytyw. W związku z tym widziałbym 108 stron magazynu ( wilk cały i owca cała;). -ocena Assassina - surowa- Call of Duty chyba nigdy takiej nie dostał, nowyTony Hawk oczko niżej -mam mieszane uczucia co do akcji reklamowej hitów XOne.Czytając teksty pisane najwidoczniej przez PR-owów (niepodpisanych) mam wrażenie, że Redakcja lekką ręką trwoni wypracowaną latami markę Rzetelnego , Niezależnego, Opiniotwórczego magazynu PE , na rzecz krótkowzrocznego aliansu z Microsoftem. Udostępniając miejsce dla tego bełkotu, mocno tracicie na wiarygodności. To chyba sytuacja bez precedensu. Battlefield Hardline miał recenzję i teksty okołogrowe pisane przez Rozbo i Muttiego. Wszystko dla kasy?. No cóż 1. Oprawa - nowe idzie! Po prostu usuwamy stopniowo niektóre zbędne ozdobniki. Podajesz przykład Dwóch zgryźliwych tetryków - a co byś tam widział? Bo dla mnie kluczowy jest tekst i autor. Patrząc teraz na layout tego felietonu, a Miela obok, to osobiście wolę nową opcję. 2. Reklamy - nadrabiają wcześniejsze nieobecności . 3. Asasyn - a skąd to porównanie do CoDa? 4. MS - to są ich strony reklamowe - jedyni dają grafikę na całą stronę, inni np. tekst (chociaż czemu od razu uważasz to za bełkot, to nie wiem...). MS już miał u nas takie strony, jakoś z rok temu przy okazji konkursu na najlepszą recenzję, tyle że wtedy było ich bodaj 3 w środku magazynu.