grzybiarz 10 294 Opublikowano 31 lipca 2018 Opublikowano 31 lipca 2018 (edytowane) Warto na tej promocji PSN kupić GT Sport? Przyznam, że nie interesowałem się zbytnio informacjami o grze - nie oglądałem filmów, screenów itp. Czy ta gra to coś jak prologue? Jakiś przedsmak przed dużą odsłoną? Jest tam ten podział na auta które wyglądają szajs i auta które wyglądają na dopracowane? Było chyba coś takiego na poprzedniej generacji? Czy ta gra jest głównie pod multi online? Nie ma splita? Pewnie nie ma, jak większość wyścigów dzisiaj. Ech... za czasów PS2, każde wyścigi miały split screen, a jak konsola nie dawała rady, to był tylko widok z wewnątrz auta. Dzisiaj jak konsola nie daje rady, to po prostu wycinają split screena Edytowane 31 lipca 2018 przez grzybiarz Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 31 lipca 2018 Opublikowano 31 lipca 2018 7 minut temu, grzybiarz napisał: Warto na tej promocji PSN kupić GT Sport? Przyznam, że nie interesowałem się zbytnio informacjami o grze - nie oglądałem filmów, screenów itp. Czy ta gra to coś jak prologue? Jakiś przedsmak przed dużą odsłoną? Jest tam ten podział na auta które wyglądają szajs i auta które wyglądają na dopracowane? Było chyba coś takiego na poprzedniej generacji? Czy ta gra jest głównie pod multi online? Nie ma splita? Pewnie nie ma, jak większość wyścigów dzisiaj. Ech... za czasów PS2, każde wyścigi miały split screen, a jak konsola nie dawała rady, to był tylko widok z wewnątrz auta. Dzisiaj jak konsola nie daje rady, to po prostu wycinają split screena 1. To nie prologue, tylko pełnoprawna część rozwijana regularnie darmowymi aktualizacji w ramach gry usługi. Z początku miała bardzo ubogą zawartość coś jak prologue ale gierka systematycznie rośnie 2. Wszystkie auta są dopracowane i wyglądają bardzo ładnie 3. Gra jest nastawiona na rywalizacyjne ściganie online, dosyć hardcorowe, ale są też jakieś tryby dla pojedynczego gracza. Split-screena nie ma. Generalnie w tej cenie warto, a nuż łykniesz bakcyla 1 Cytuj
Rillas 96 Opublikowano 2 sierpnia 2018 Opublikowano 2 sierpnia 2018 @oni jak nie ma splita jak jest? Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 2 sierpnia 2018 Opublikowano 2 sierpnia 2018 2 minuty temu, Rillas napisał: @oni jak nie ma splita jak jest? okej, przepraszam za błąd to tym lepiej Cytuj
Rillas 96 Opublikowano 2 sierpnia 2018 Opublikowano 2 sierpnia 2018 Ja ze swojej strony do plusow jeszcze dodam na prawde dobre multi - nawet jak ktos nie jest zwolennikiem powinien sprobowac. To nie arcade gdzie na starcie jest kipisz i demolition derby tylko bardzo przyjemny szpil z uczciwa mechanika wyznaczania startowych pozycji, systemem kar (tu jest jakies pole do popisu - czasami mozesz sobie pozwolic na wiecej jesli chodzi o scinanie zakretow a czasami smigniesz po tarce i dostajesz nieoczekiwana kare). Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Motoryzacyjne świr może pomożecie. Wczoraj kupiłem gtsport pojeździełem godzinkę, ustawiałem sterowanie i jakoś nie czuje samochodu. Jakimś wyścigowym fanem nie jestem ale bardzo dużo godzin spędziłem w driveclubie, w forza motorsport 6 jakies 50h na ustawieniach wszystkie asysty na off ale sterowanie na zwykłe, łącznie jakieś 100h w forza horizona 2 i 3 na pełnej symulacji i teraz może ma ktoś podobnie i znalazł zloty środek w ustawieniach? Może przyzwyczajenie z forza i wibracji w trigerach mnie mylą co do czucia auta? Podrzućcie jakie macie ustawienia to bym protestował na czym jezdzi forumek. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Miałem podobnie po pierwszym kontakcie z grą. U mnie pomogło gdy przerzuciłem się na kamerę z środka. Nie wiem czy Ci to pomoże ale byl to ogromny boost do wczucia gdy widziałem jak mocno skręca kierownica. Jak zawsze gram na kamerze za samochodu tak tu widok z oczu bardzo spoko. Spróbuj Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Tyle, że ja zawsze gram z za samochodu od kiedy pamiętam. Może spróbuję Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 No właśnie, ja nie wiem gdzie przestawić te sterowanie. W opcjach tego nie widzę, a chce wyłączyć te asysty. Co to za pomoc, jak auto mi zwalnia non stop. A jak tutaj z season passem? Wszystkie auta które są na PSN są do zdobycia normalnie w grze? Nie widziałem własnie w PSN Season Passa. Jeżeli mają taką politykę wydawniczą, to plus dla nich:) Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 (edytowane) @creatinfreak, @grzybiarz Wszystkie ustawienia sterowania są w opcjach przed wyścigiem/w czasie wyścigu (pauza). Można tam poustawiać (włączyć/wyłączyć) wszystkie asysty itp. Są ustawienia zaawansowane na dole i można w nich ustawić czułość dla pada, FF dla kiery itp. Jak ktoś jeździ z widokiem zza auta, to można ustawić odległość (blisko daleko), sztywność itp. Jest raptem kilka ustawień, ale robią różnicę. Poza tym o wiele lepiej czuć auto z widoku z maski/dachu niż z pościgu. Spróbuj i zobaczysz Ja w DC i innych bardziej arcadowych też jeżdżę zza auta, ale tu tylko dla relaksu, jak chcę pooglądać furę. @grzybiarz, tak działa asysta TCS, że ogranicza moc, dlatego radzę powyłączać wszystko, ewentualnie zostawić standardowy Abs, jak ja robię. Nie ma żadnego season passa, ale już w takim razie ładnie branża wryła ludziom takie rozwiązania, skoro automatycznie od razu szukają SP po zakupie gry. Wszystko co dodają jest do pobrania w patchach za free. Nie ma żadnych aut/torów, które trzeba kupić osobno. Co prawda było mało zawartości na premierę, więc dopiero teraz po iluś apdejtach, gra wygląda tak jak powinna na początku, także łaski nie robią. Edytowane 6 sierpnia 2018 przez Luqat Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 to jak nas troche przybylo to moze zalozy sie jakis pokoj PSX EXTREME i wspolnie poganiamy sie ?? pisalby sie ktos na dzisiaj...powiedzmy 21?? Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 (edytowane) Pisałem już wcześniej, że jak są chętni to można mnie dodawać na psn, ale zero odzewu. Może teraz ktoś będzie chciał. Ja bywam wieczorami, przeważnie ze znajomym, natomiast nie wiem czy dziś dam radę. W każdym razie jak będziemy się widzieć, to zawsze jeden może drugiego zawołać P.S. Ciebie akurat Szymek mam w znajomych, ale chyba nie widziałem, żebyś grał w GT Edytowane 6 sierpnia 2018 przez Luqat Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 53 minuty temu, Luqat napisał: P.S. Ciebie akurat Szymek mam w znajomych, ale chyba nie widziałem, żebyś grał w GT Grałem zaraz po premierze jak była promocja za sto coś tam...poganialem się troszkę na sieci i postanowiłem że wrócę w okolicach jesieni a że dali dobre promo już teraz no to żal się nie skusić. Tymbardziej że jestem z tych co lubią rywalizację. A wiadomo czy dodadzą wyzwania jak w DC?? Mam nadzieję że jak wrócę z roboty to ściągnie się to 70 giga i nie będę musiał czekać do jutra by pograć Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 No, ja jestem jakby co. Ktoś, coś? Wysyłać zapytania/ zaproszenia do znajomych Cytuj
patryk.konieczny.167 0 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Ja tez mogę pograć nick Necrosis826 Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Jak jestem online to możecie zapraszać, ale ostrzegam, uczę się jeździć dopiero. Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Trzeba się wcześniej konkretnie ustawić. Szymek dopiero pobrał grę, a Ty creat trenuj i zbieraj fury Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Przy przeszło rocznym dziecku nie da rady się ustawić. Przeważnie jak się ustawiam to akurat wtedy młoda stwierdza, że dziś nie idzie spać i buszuje Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 6 sierpnia 2018 Opublikowano 6 sierpnia 2018 No, mój ma półtora, ale raczej po 20tej śpi W każdym razie jak będziemy się widzieć online, to zawsze można zapytać. Cytuj
majtol88.lm 1 Opublikowano 16 sierpnia 2018 Opublikowano 16 sierpnia 2018 Cześć wszystkiem. Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale chyba najbardziej aktualny. Chciałem was spytać czy warto kupić Grań Turismo jeśli nie gra się online ( ostatnio mało czasu wiec nie mam plusa). Serie znam i gram w nią od początku, także mimo tego ze niby zawartość słaba i nastawiona na online to ciągnie mnie żeby kupić, szczególnie ze używki nie są drogie. No wiec warto kupić żeby pojeździć sobie od czasu do czasu? Cytuj
Patricko 1 403 Opublikowano 16 sierpnia 2018 Opublikowano 16 sierpnia 2018 Akurat patche dodały sporo zawartości single player. Także jest co robić. Nie ma co prawda samochodów używanych czy sensownego tuningu jak kiedyś, ale od biedy można pograć, szczególnie że gra już nie jest taka droga. Jednak pełnoprawnym częściom nie dorasta do pięt. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 16 sierpnia 2018 Opublikowano 16 sierpnia 2018 Za taka cenę na pewno warto. Miło wrócić do serii po x latach. ps. Dźwięki startu dalej te same. Cytuj
majtol88.lm 1 Opublikowano 17 sierpnia 2018 Opublikowano 17 sierpnia 2018 Już nie mam tyle czasu żeby grać, chciałem sobie od czasu do czasu pojeździć. Szósta cześć na PS3 ograłem na wszystkie możliwe sposoby na kierownicy, a na drugiej części się wychowałem przekonaliscie mnie wiec jutro rano jade grę odebrać. Cytuj
LiSoQuan 23 Opublikowano 24 sierpnia 2018 Opublikowano 24 sierpnia 2018 Dla mnie najlepszy online w grach wyścigowych. Podział graczy na gre faiplay i umiejętności naprawdę działa. Warto pierwsze wyścigi pojechać na końcu po to tylko aby nabić sobie S w fairplay. Trafiasz później do graczy z którymi przyjemnie sie ścigać, wszyscy sie pilnują i emocje są zdrowe. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi