Opublikowano 5 maja 20186 l 15 godzin temu, Wesker napisał: Quantic jeszcze mnie nie zawiódł Nawet po Fahrenheit i Beyond mają twoje zaufanie?
Opublikowano 7 maja 20186 l W dniu 5.05.2018 o 06:58, PiPoLiNiO napisał: Ogólnie z ceną zaczyna ich ponosić... 259 zł. Nie bardzo rozumiem czemu jest drożej niż GoW. W dniu 5.05.2018 o 07:09, MAJOCHEY_PL napisał: 249 - 259 pomału robi się standard. Przestałem na premierę kupować gry. To cena, jaką trzeba bulić Sony za polski dubbing - smutne to jest, bo ja o to nie prosiłem i wolałbym mieć opcję tańszego egzemplarza, bez ścieżki dźwiękowej, która kaleczy uszy... Dobrze, że tego nie muszę mieć na premierę, więc w tym przypadku mnie to nie boli, ale jeszcze niedawno musiałem przełknąć podobną cenę w przypadku God of War, a we wrześniu pewnie Spider-Man również tyle będzie kosztował.
Opublikowano 7 maja 20186 l uwielbiam gierki QD, ale z beyond caly czas zwlekalem. widzialem slabe oceny, sporo narzekan i odpuszczalem przez lata. w koncu dali w plusie, odpalilem wieczorem i jak wylaczylem to dopiero po napisach. z rozpedu wlaczylem demko detroiot no i ch.uj, jestem kupiony. nie wiem czy wezme na premiere bo te gry dosc szybko tanieja, ale pozycja obowiazkowa.
Opublikowano 7 maja 20186 l W dniu 5.05.2018 o 23:49, suteq napisał: Nawet po Fahrenheit i Beyond mają twoje zaufanie? Nawet po Fahrenheit? Przecież to była ich najlepsza gierka (wiadomo koncówka szrot, ale i tak całościowo dużo lepsze niz Heavy Rain). 10 godzin temu, Wredny napisał: To cena, jaką trzeba bulić Sony za polski dubbing - smutne to jest, bo ja o to nie prosiłem i wolałbym mieć opcję tańszego egzemplarza, bez ścieżki dźwiękowej, która kaleczy uszy... Ty nie prosiłeś, 500 tysiecy graczy w Polsce prosiło, kogo powinno posłuchać Sony hm?
Opublikowano 7 maja 20186 l No tak gdzieś do 3/4 Fahrenheit był bardzo udaną produkcją, ale potem to już się odwalały takie rzeczy że całe dobre wrażenie po prostu gdzieś zniknęło pod nawałnicą bzdur fabularnych. No i to uciekanie przed insektami w biurze. xd
Opublikowano 7 maja 20186 l 1 minutę temu, suteq napisał: No tak gdzieś do 3/4 Fahrenheit był bardzo udaną produkcją, ale potem to już się odwalały takie rzeczy że całe dobre wrażenie po prostu gdzieś zniknęło pod nawałnicą bzdur fabularnych. No i to uciekanie przed insektami w biurze. xd Ogladałem ostatnio coś o nieudanych elementach w tej grze i jeszcze była jakaś poje.bana sekcja skradana ale raczej nie wbiła mi się w głowe bo filmiku gość mówił, że to było trudne itp No nie pamietam żeby tak było ale no te insekty, i te akcje z matrixa, brr. No ale HR też mnie niesamowicie męczył, mechanika tych gier jest na tyle prymitywna, że powinny bronić się dobrze napisanym scenariuszem i postaciami a te niestety w HR były kiepskie. Dlatego wiele można wybaczyć grom od TT ale scenariusze w takim Walking Dead pierwszym sezonie czy Wolf Among Us niszczyły samograje Cage'a, które były piękne, miały kupę kasy wsadzonej w produkcje, motion capture, muzyka wszystko a wciągały ich gry, które wizualnie wygladały jak sraka.
Opublikowano 7 maja 20186 l No, ale w grach Telltale nie ma tak naprawdę wyborow. Jeżeli ktoś ma zginac to zginie, ale np. nie w 1 odcinku, tylko w drugim. Wybierasz cos z kolka dialogowego i zamiast dostać nowe sceny, to masz dialog na zasadzie: Lubisz placki? A:Tak B:... C.Tak trochę D:Nie wiem W HR miałeś rozne sceny w zaleznosci co robiles, z 19 zakonczen(z czego polowa całkowicie unikalnych), i emolszyns z tego powodu, ze postac, która sterujesz może bezpowrotnie zginac, bo nie ma cofanie czasu, wczytywanie checkpointow czy niesmiertelnsoci. Edytowane 7 maja 20186 l przez SlimShady
Opublikowano 7 maja 20186 l Nie interesuje mnie to tak szczerze mówiąc, pisałem o tym, że postacie są napisane tak, że realnie przejmujesz się ich losami, cliffhangery są dobrze zrobione, scenariusze w kilku produkcjach były naprawdę fajne. Heavy Rain to, że ktoś ginąl nawet na mnie nie działałoby bo postacie były papierowe.
Opublikowano 7 maja 20186 l Te gry po prostu na tyle mało różnią się od siebie gameplay'owo, że grając w każdy kolejny (nie ważne, czy chronologicznie) przyjmujemy je coraz obojętniej, i tu wchodzi to, co bluber pisał, czyli rola scenariusza. Fahrenheit był pierwszy i generalnie cała idea takiej zabawy mi siadła (po ograniu demka i sprawdzeniu kilku różnych sposobów rozwiązania sytuacji byłem kupiony a cieszyły mnie nawet takie pierdołki, jak sposób sterowania). Później ograłem dopiero Beyond no i zaczęły się problemy (choć grę oceniam dobrze), a na końcu HR, z którego mało co pamiętam, nie wywołał we mnie większych emocji. Tyle dobrze, że nie wypluwają tych gierek taśmowo (jak wspomniane TT, którego mam dość po dwóch WD i Wolfie). Z innej beczki, nie jestem fanem wpychania twarzy aktorów kinowych/TV do gier i kreowania z tego wartości samej w sobie (vide Kojima). Niepotrzebne koszty dodatkowe.
Opublikowano 10 maja 20186 l Wczoraj przy okazji wizyty u kumpla, oprócz flaszki rzecz jasna, obaliliśmy demko Detroit - na kilka różnych sposobów. Ogólnie całość pozostawia niedosyt, bo to tak naprawdę "zwiastun", niż DEMO, ale nie powiem - fajna sprawa z tymi decyzjami i była motywacja, żeby spróbować jeszcze raz, bo poprzednia nas nie satysfakcjonowała. Niestety, tak jak myśałem po analizie każdej z opcji - nie dało się Spoiler uratować Daniela , a szkoda, bo na początku łudziłem się, że istnieje jakaś nadzieja W każdym razie spoczko "teaser", ale niedosyt pozostał, zwłaszcza że grania per se było tutaj praktycznie zero. Ja wiem, że to taki typ, że trzeba się z tym pogodzić i być fanem Cage'a, ale wciąż przez to za chole.rę nie wydałbym 250zł na film na Blu-Rayu Kiedyś kupię, bo chętnie poznam historię (te zawsze w jego gierkach lubię), ale gdzieś za max 70zł - mam nadzieję, że do tego czasu nie trafię na jakieś ciężkie spoilery w sieci
Opublikowano 14 maja 20186 l Przeszedlem demko ze 4 razy i dla mnie mistrzostwo swiata.15min gry a a emocje i dynamika scen az lapy sie pocą.Tak jestem fanem QD, tak uwielbiam symulatory chodzenia i ogrywam praktycznie wszystkie tego typu gierki, ostatnio przeszedlem observera i jest genialny, polecam.Co do DBH, rzadko kupuje gry na premiere(wyjatek chyba tylko yakuza)ale ta gierka bedzie grana day1.Nie przeliczam h/na zl nie wnikam ile tu jest "gry w grze" nie wnikam czy wybory sa tylko iluzoryczne, bo mi to zwisa.Siadam na fotelik i wsiakam opór, grajac jak na bombie aż do napisów koncowych.Inaczej tego nie widzę i po demku wiem że dostanę dokladnie to czego oczekuje.Aha gier nue kolekcjonuje, po przejsciu moze platynie ofc sprzedaję, nie kolekcjonuje nie wącham foli/okladki nie robie witrazy i nie przystrajam nimi choinki.Ogrywam i do żyda, proste.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 21 maja 20186 l Ktoś się pośpieszył czy coś, ale jest 9/10 http://scoreattacks.com/2018/05/21/detroit-become-human-review-machines-feel-too-you-know/
Opublikowano 22 maja 20186 l Autor Ciekawy pomysł SCEP na promocję. https://www.eurogamer.pl/articles/2018-05-22-kinowa-sesja-detroit-become-human-23-maja-w-warszawie Oraz launch trailer.
Opublikowano 22 maja 20186 l Taki wielki tytuł, premiera już tuż, tuż, a ja jeszcze z żadną edycja specjalna, czy limitowana sie nie spotkałem. Co za bieda!
Opublikowano 22 maja 20186 l Dokładnie. Też po demku się mocno zajarałem na full'a a że lubie kupować kolekcjonerki to od razu zabrałem się za szukanie najbardziej wypasionej limitki i...ERROR. Nie ma nic. Zero. Null. ¯\_(ツ)_/¯ Edytowane 22 maja 20186 l przez Ryo-San
Opublikowano 22 maja 20186 l Istnieje edycja limitowana/specjalna Detroit, ale nie zanosi się na to żeby była dostępna w Polsce (i wielu innych krajach europejskich). Chętni muszą sięgnąć daleko za granicę, a konkretnie to do któregoś z krajów azjatyckich (lub Australii - kiedyś można było preorderować tą właśnie edycje w jednym z australijskich sklepików, ale nie wiem czy finalnie wchodzi tam ona do dystrybucji). W środku kolekcjonerskiego opakowania znaleźć można artbook, naklejki, oraz kod odblokowujący zawartość z Digital Deluxe Edition (soundtrack, motyw do PS4, digital artbook, remastery Heavy Rain i Beyond Two Souls, etc). Cena to około 75 euro. Edytowane 22 maja 20186 l przez Schlafrok
Opublikowano 24 maja 20186 l Za kilka godzin padnie embargo na recki, ale widziałem już kilka opinii, które sugerują, że: będzie to najlepsza gra QD żadnych paranormalnych głupot i fabularnych wolt z tyłka spory skok jakościowy jeżeli chodzi o wybory w porównaniu do HR czy Beyonda No i wiadomo, standardowa gra od Quantic - jeżeli ktoś lubi styl ich gier to będzie bardzo kontent. Także spokojnie obstawiam średnią na poziomie 80 - 85% Edytowane 24 maja 20186 l przez Cedric
Opublikowano 24 maja 20186 l I ruszyło! Generalnie to samo co przy każdej ostatniej grze QD - wiele zależy od tego, czy fabuła Ci podpasuje. Podobno jest zdecydowanie mniej głupich zagrań, ale niektórzy narzekają na dziury w fabule plus pewną ułomność w prezentacji. Widać ambicje scenariuszowe, ale znowu rozbija się trochę o brak talentu w subtelnym ich wybrzmieniu. Ale... najbardziej rozbudowana gra QD, dużo wyborów, podobno nawet 20 godzin grania. Chyba kupię. Gamesport - 7 =>https://www.gamespot.com/reviews/detroit-become-human-review-to-err-is-human/1900-6416915/ IGN - 8 => http://www.ign.com/articles/2018/05/24/detroit-become-human-review ACG mówi => BUY
Opublikowano 24 maja 20186 l duzo prawie pelnych ocen i duzo 7, czyli jak zwykle duzo zalezy od tego czy odbieramy to jako gre czy interaktywny film pchli pewnie bedzie pekac z wysylka po weekendzie to kupie jak za jakis czas stanieje do stowki
Opublikowano 24 maja 20186 l No żeby pękał PT to dużo osób musi kupić day one lub bardzo blisko po premierze, a jakoś czytając ten temat nie zanosi się na to za bardzo. Sam nie biorę na premierę (HR i Beyond były u mnie day1) ale na bank kupię i zostawię w kolekcji (jak dwie wcześniej wymienione), lubię od czasu do czasu gierki od QD (przerwy w jakich wychodzą są dla mnie idealne). Teraz to muszą znaleźć jakiś wolny czas skończyć GoW (od premier mam 15h przegrane i 2 bossów na koncie:( ). Mam straszny dramat z czasem na gierki od 2-3 miesięcy