XM. 10 887 Opublikowano 20 marca 2019 Opublikowano 20 marca 2019 Właśnie zapowiedziano HR, B2S i Detroit na PC. EXy na epic store. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 20 marca 2019 Opublikowano 20 marca 2019 (edytowane) No to ostro. Aż dziwne, że umowa z Sony nie zastrzegła tego, że te gry nie mogą być wydane na inne platformy. Kurde, nawet oficjalne okładki mają napis "Tylko na Playstation". Albo coś się podziało między QD, a Sony, albo Quantic wykombinowało sobie, że kasa od Epic Games pokryje im straty od Sony z tytułu złamania umowy. Jest jeszcze możliwość, że Sony dogadało się z Epic, bo na stronie sklepiku Epic Store jest info: Edytowane 20 marca 2019 przez Cedric Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 20 marca 2019 Opublikowano 20 marca 2019 Ladnie ten epic szaleje.A Sony barany tyle lat wspolpracowac z QD i zamiast ich wykupic to traca ich jak wiekszosc studiow. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 20 marca 2019 Opublikowano 20 marca 2019 Czy ja wiem? Gry Quantic Dream nigdy nie były hitami sprzedażowymi + żadna nie była krojona pod serię, którą można względnie szybko wydawać czy budować wokół niej hajp. Do tego gry QD robiły się dość długo, kosztowały sporo kasy, a ostatnie dwie gry studia miały poniżej 80% na Metacritic. Dodajmy jeszcze do tego, że za QD ciągnął się smrodek oskarżeń o molestowanie i mobbing. Jasne, zapewniały tę słynną różnorodność, ale widocznie Sony stwierdziło, że nie ma się co rzucać. Może z partnerstwa z Epicem będą mieli też jakieś profity - na pewno przyda im się to patrząc jak Nintendo kuma się delikatnie z Microsoftem. Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 20 marca 2019 Opublikowano 20 marca 2019 warto nadmienić że Epic wykupił ekskluzywność tylko na rok Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 Jezu, genialna ta gra, siedziałem z zaciśniętymi pośladami praktycznie cały czas, każda decyzja ma znaczenie tutaj i to się odczuwa. Jest trochę głupotek i dziur, ale to nie psuje odbioru całości. Aktorzy dobrani idealnie, zobaczyłbym Markusa w jakimś nowym Deus Exie. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 A mi tak średnio, trochę się zawiodłem, ale pograłem gdzieś z pół godziny. Ta analiza wypadków... to tak będzie przez całą grę? Zamiast akcji, taka zmuła 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 (edytowane) Grasz jednym z protagonistów, który ma zadania detektywistyczne, Grzybi. Pozostali mają inne życie i inne obowiązki. Akcji będzie jeszcze tyle, że się spocisz jak pedofil w przedszkolu. BTW, scena jak Spoiler Markus ożywa na wysypisku, o (pipi)a, jak jak w jakimś Terminatorze, ciareczki Edytowane 10 lipca 2019 przez Rozi Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 No to ładnie dali pierwszy level z takim gameplayem - chociaż zdzi.wko było, nie powiem. Ale w Heavy Rain nie cierpiałem grać tym agentem Normanem (gadżety z czapy, analizowanie) i tu poczułem się podobnie. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 Mi się też podoba. A po demie bym nie powiedział, że tak wciągnie. Czasami jest drewniano choć i tak dużo mniej niż w takim Heavy Rain swego czasu. Póki co gra mi się w to lepiej niż w cokolwiek od Cage'a i mam nadzieje, że nie spierdziela scenariusza w późniejszym etapie gry jakimis głupotami. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 Troche zacheciliscie do gry, ale jednak jeszcze musze się przełamać, beyond zostawilo głeboką ranę, a demo detroit mnie odrzucilo. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 Fabularnie to trzyma za jajca, jesteś bardzo ciekawy co się potem stanie i jak potoczy się stworzona przez Ciebie fabuła. Bo co by tu nie ukrywać, sporo się tu dzieje grając trzema protagonistami. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 I bardzo dużo się może wydarzyć różnorodnego przez nasze najmniejsze decyzje. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 Przecież "misje" z Connorem są świetne (np. to pierwsze badanie miejsca zbrodni, gdzie klimat można wręcz kroić nożem). Dodatkowo jego relacja z Hankiem - mistrzostwo. Jak dla mnie najsłabiej wypadła cześć z Markusem Spoiler jakoś ciężko było mi się utożsamić z robotem walczącym o wolność i równouprawnienie (taa, na pewno będę jeszcze w tym celu mordował ludzi - więc imo akurat w jego wypadku wybory większości były czarno-białe). 1 Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 Ale jak milanowi demo nie podeszło, które według mnie było świetne, to wątpię, żeby go przykuło do pełniaka. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 Moze dlatego że również w HR te misje detektywistyczne najmniej mi leżały, a do tego demko było już pokazywane wiele razy wczesniej i w zasadzie grało się w to co się już widziało. Te misje Konsuelą np. bardzo mnie ciekawią. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 Milanowi wątek Kary siądzie tak, że po zakończeniu będzie chciał jeszcze bliźniaki sobie strzelić na stare lata. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 (edytowane) Nie, bo jest dużo rozwiązań tego wątku Edytowane 10 lipca 2019 przez Figuś Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 Regulamin chyba nie rozwiązuje problemu spoilerowania gier z wieloma zakonczeniami Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 Ja też mocno polecam nie zważając na dwie ostatnie gry od QD na które kręciłem nosem. Widać wysiłek włożony w przedstawienie Detroit, relacji "międzyludzkich" i to, że taka przyszłość wcale nie jest abstrakcyjna i podobał mi się patent z e-gazetami, które zgrabnie poruszają teraźniejsze problemy Po grze miałem chęć odpalić pewien checkpoint, by zobaczyć jak inaczej się sytuacja rozwinie i się nie zawiodłem np. Spoiler moment z Karą, gdy goni z dzieciakiem do autobusu, ale zostają złapane na ulicy i trafiają do Centrum Recyklingu. Za mocne (pipi) Gierka bardzo często łapie za mordę. Sztos. 1 Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 49 minut temu, milan napisał: beyond zostawilo głeboką ranę, a demo detroit mnie odrzucilo. beyond odpuściłem po chyba godzinie a tutaj mi się "gra" elegancko, daj szansę Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 Super tytuł. Poprzednimi grami typa gardzę, ale Detroit to bardzo chciałbym nawet sequel zobaczyć i innych bohaterów w tym świecie. 1 Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 Z tym to może być problem bo zostali przyjęci przez chinoli i niewiadomo co im kaza klepać. Wogole było wyjaśnione czemu ich gry przestały być exami bo to jakaś dziwna sytuacja wyszła. Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 Oni mieli chyba umowę z Sony na 3 gry i się skończyła. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi