Skocz do zawartości

HALO 5 - Multiplayer: ARENA (ustawki, customy, dyskusje itp.)

Raptor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Takie podsumowanie wprowadzającego tygodnia na Arenie. Jako, że to moje pierwsze HALO, ze zwycięstw zacieszam jak gupi z bateryjki bo nie przychodzą tak łatwo jak kiedyś w CoDach czy Be eFach.

Debiut w SWAT:

Pokaż ukrytą zawartość

Wyszarpana pierwsza wygrana w FFA:

Pokaż ukrytą zawartość

Tak to wygląda po zagraniu 10 meczów w każdym trybie areny.

Pokaż ukrytą zawartość

Fajna ta gra, będzie orana do zdarcia płyty lub kciuków :lapka:

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Z tymi rangami to troche niejasna sprawa. Jak mi przydzielali range w poprzednim Snipers to wg mnie mecze kwalifikacyjne kaleczyłem jak sto pięćdziesiąt, a range przyznało mi w rezultacie złotą. Dziwna sprawa. Nie wiem czy to dobry pomysl. Moge sie zalozyc, ze duza czesc bardzo dobrych graczy bedzie sie podkladac podczas kwalifikacji, zeby potem na brązie niszczyc i ownowac gawiedź...

Edytowane przez Czezare
  • Plusik 1
Opublikowano
  W dniu 2.12.2015 o 20:36, Czezare napisał(a):

Z tymi rangami to troche niejasna sprawa. Jak mi przydzielali range w poprzednim Snipers to wg mnie mecze kwalifikacyjne kaleczyłem jak sto pięćdziesiąt, a range przyznało mi w rezultacie złotą. Dziwna sprawa. Nie wiem czy to dobry pomysl. Moge sie zalozyc, ze duza czesc bardzo dobrych graczy bedzie sie podkladac podczas kwalifikacji, zeby potem na brązie niszczyc i ownowac gawiedź...

W koncu skads material do montage musi byc :P

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Pokaż ukrytą zawartość

wersja tldr

- nowy sezon zacznie się 15 grudnia i będzie trwał do końca stycznia. Tego dnia rangi będą zresetowane

- będą social playlisty bez napinki oraz z join in progress, BTB będzie przesunięty tam właśnie

- Overgrowth to remix Plazy

- nowa miejska mapa do Warzone inspirowana Headlongiem z Halo 2 oraz singleplayerem z Halo 3 ODST

- wygląda na to że dwie nowe mapy do BTB nadal są zrobione w forgu, ale w innych środowisku (jakimś kosmicznym)

- FFA będzie 6 osobowy zamiast 8

- nowe pancerze, w tym pancerz spartanów z Halo Wars

- poprawki do systemu rang, m.in. poprawka dzięki której połowa graczy na FFA czy SWAT nie trafiła do Onyxa

- Forge z toną możliwości, ale narazie tylko w custom games.

Edytowane przez MaZZeo
Opublikowano

"Jeden lub więcej członków twojej drużyny ma duże opóźnienie połączenia z dedykowanym serwerem" taki komunikat mnie w lobby przywitał. Wchodzę do gry, tragedia. W arenie zabić nie idzie nikogo, w warzonie przypadkiem udało mi się kilku - bo stali tyłem najczęściej. W pizdu z takimi dedykami z texasu.

Opublikowano
  W dniu 10.12.2015 o 19:08, mausenberg napisał(a):

"Jeden lub więcej członków twojej drużyny ma duże opóźnienie połączenia z dedykowanym serwerem" taki komunikat mnie w lobby przywitał. Wchodzę do gry, tragedia. W arenie zabić nie idzie nikogo, w warzonie przypadkiem udało mi się kilku - bo stali tyłem najczęściej. W pizdu z takimi dedykami z texasu.

Dziwna sprawa... Wczoraj wieczorem grałem żeby obadać jak się Elite Controller sprawuje i miałem zero lagów, zero rozłączeń, zero problemów...

Opublikowano

Mam net 13 Mbitów po światłowodzie. Dużo to i mało. Z Halo 5 nie mam żadnych problemów, ale np. w Black Ops 3 pingi lubią wariować. Tak około 4 meczy z rzędu mnie rozłącza, mam 0 kresek w stanie połączenia i komunikat że zostałem rozłączony. Po chwili wszystko wraca do normy. Obstawiam że kod sieciowy CoD ma jakieś kaprysy.

A w temacie Elite pada - albo ktoś go przygarnie na Allegro, albo zwracam do Microsoftu jeśli przez 7 dni się nie sprzeda. Nie mogę się przyzwyczaić do łopatek, właściwie to mi przeszkadzają. A kupowanie Elite żeby odłączyć łopatki i grać bez nich jest bez sęsu... Robi się wtedy zwykły pad, tylko trochę lepiej wykonany.

Opublikowano

Magia marketingu... myślę, że sprzedasz go raz-dwa jak wystawisz. A wyższe, wymienne gałki jak się sprawdzają? Może trzeba się przemóc z tymi łopatkami? Pamiętam jak przy H4 odzwyczajałem się od zwykłego układu sterowania na bumper jumper, z początku było tragicznie a dziś luz. Kwestia nawyków.

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 11.12.2015 o 08:51, mausenberg napisał(a):

Magia marketingu... myślę, że sprzedasz go raz-dwa jak wystawisz. A wyższe, wymienne gałki jak się sprawdzają? Może trzeba się przemóc z tymi łopatkami? Pamiętam jak przy H4 odzwyczajałem się od zwykłego układu sterowania na bumper jumper, z początku było tragicznie a dziś luz. Kwestia nawyków.

Wymienne gałki spoko, te wyższe jak w Dual Shock mi bardzo pasują. Z łopatkami to jest tak, że jak trzymasz kciuki na gałkach, palce wskazujące i fakowe na łopatkach, to samego pada trzymasz dwoma ostatnimi palcami i wewnętrzną stroną dłoni. A że bozia dała mi stosunkowo małe dłonie, to niezbyt wygodnie i mało stabilnie trzymam pad. Może to kwestia wprawy, ale pierwszego dnia po kupnie zdjąłem łopatki do Halo 5. Drugiego dnia założyłem i grało mi się całkiem całkiem. Jeśli dotrwam do 5 dnia z Elite padem i łopatkami, to możliwe że już do innego pada nie wrócę.

Czy magia marketingu?? Trochę tak, trochę nie. Cena pada jest wysoka, ale jakość wykonania jeszcze wyższa. Wszystko super spasowane, nic nie trzeszczy jak w moim standardowym padzie. Skrócony skok triggerów - osom, wymienne gałki - osom, okrągły krzyżak - osom, metalowe drążki - osom, dwa profile ustawień pada - osom. Bierzesz pada w łapy to widzisz i czujesz że to klasa premium. Tylko te łopatki trochę nie tego, ale kto wie, może po weekendzie też będą osom  :)

Edytowane przez Kris77
Opublikowano

Ja od czasu grania na ELITE padzie nie jestem w stanie się przyzwyczaić dogrania na innym :D Kris77, spróbuj usunąć 2 dolne łapki (P2, P4)  i zostaw tylko te górne. Spróbuj tak pograć. Ja osobiście miałem z początku ciężko więc usunąłem dwie łapki i teraz gra mi się naprawdę świetnie!Możesz także spróbować usunąć 2 górne a zostawić 2 dolne :)

Opublikowano

Forge dostał 3 w pełni modyfikowane środowiska, do tego można modyfikować wszystkie mapy z Areny, teraz tylko czekać jak gracze zrobią coś fajnego.

Opublikowano

Nie czuje tego updejta na razie. Ponoć zmienili celowanie - nic nie odczułem, ani gorzej ani lepiej, gra mi się tak samo. Próbowałem trafić w tę nową mapę na warzonie - nic...ciągle te trzy na zmianę. W social dwa razy pod rząd grałem w snajperki z cyborgami na tych samych mapach. W slayerze nie trafiłem na te nową mapkę po 10 grach. Przejrzałem sobie ją w customie i stwierdzam, że będzie wesoło jak polecą granaty, strasznie ciasna, korytarzowa mapa ale wygląda fajnie. No i wbiłem diament 1 w slayerze, czyli lepiej niż w  poprzednim sezonie. Nie wiem czy się śmiać czy płakać, czy może gram lepiej...? Ciekawostka na koniec, dostałem w poniedziałek bana na arenę - NA 7 DNI, fajnie co nie? Wyszedłem wk0rwi0ny kilka meczy i poszło... Dotychczasowe bany to jednak przy tym były niczym, marne parę minut, godzin. Założyłem nowe konto do gry i tam cisnę, tak więc wiecie ;D

Opublikowano
  W dniu 17.12.2015 o 07:18, mausenberg napisał(a):

Nie czuje tego updejta na razie. Ponoć zmienili celowanie - nic nie odczułem, ani gorzej ani lepiej, gra mi się tak samo. Próbowałem trafić w tę nową mapę na warzonie - nic...ciągle te trzy na zmianę. W social dwa razy pod rząd grałem w snajperki z cyborgami na tych samych mapach. W slayerze nie trafiłem na te nową mapkę po 10 grach. Przejrzałem sobie ją w customie i stwierdzam, że będzie wesoło jak polecą granaty, strasznie ciasna, korytarzowa mapa ale wygląda fajnie. No i wbiłem diament 1 w slayerze, czyli lepiej niż w  poprzednim sezonie. Nie wiem czy się śmiać czy płakać, czy może gram lepiej...? Ciekawostka na koniec, dostałem w poniedziałek bana na arenę - NA 7 DNI, fajnie co nie? Wyszedłem wk0rwi0ny kilka meczy i poszło... Dotychczasowe bany to jednak przy tym były niczym, marne parę minut, godzin. Założyłem nowe konto do gry i tam cisnę, tak więc wiecie ;D

Sam musisz zmienic celowanie. Jest w ustawieniach - jak chcesz pod bete to z 3ki na 2ke zmienic.

Mi sie teraz sciaga patch, ale watpie abym mial czas pograc.