Skocz do zawartości

HALO 5 - Multiplayer: ARENA (ustawki, customy, dyskusje itp.)

Raptor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pograłem sobie przez te ostatnie dni kilka meczyków, dokładnie 10 by wbić rangę na Arenie i muszę zgodzić się z przedmówcami: próg wejścia jest cholernie wysoki, do 5 gry wrzucało mi goldów i silverów, następni byli głównie platynowi ze sporadycznymi diamentami.

Za to sam system jest cholernie satysfakcjonujący i oferuje głębie jakiej próżno szukać w innych tytułach multiplayer.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Muszę przyznać że multi 5 ma świetne , szczególnie strefa wojny jest czymś nowym i świeżym . No ale dorzucenie przycelowania kompletnie psuje mi cały urok halo a do tego gra BUMPER JUMPER za bardzo nie ma sensu bo ciężko przycelować dociskając analog podczas większej akcji. Przez to że zawsze w Halo grałem BJ a ostatnio kończyłem MCC w tym ustawieniu tu dostaje cały czas łomot bo już automatycznie klikam skok bumperem i nagle rzucam granat pod nogi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Skórki trafiają się bardzo rzadko. Ogólnie mam nabiłem ponad 15 tyś killi i nie mam nawet jeszcze połowy rzeczy odblokowanych.

Nie słuchaj wezyra, najlepiej początkowo kupować srebrne pakiety.To najlepsza taktyka, aż do momentu kiedy nie odblokujesz wszystkich zwykłych i rzadkich przedmiotów. Srebrne pakiety kosztują dwa razy mniej niż złote, a też w nich losujesz dwie rzeczy do kostumizacji(z wyjątkiem chyba legendarnych i bardzo rzadkich przedmiotów). 

Edytowane przez zloto
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

wielu ludzi ma wrażenie że ostatni update obniżył rozdzielczość, ale jednocześnie poprawił inne elementy grafiki . Ciekawe

Edytowane przez asax
Opublikowano

wielu ludzi ma wrażenie że ostatni update obniżył rozdzielczość, ale jednocześnie poprawił inne elementy grafiki . Ciekawe

https://twitter.com/RigelBlatt/status/927131250556518403

W sp czy w mp?

Ze zmian w balansie broni nie podoba mi się osłabienie ar i smg w krótkim dystansie. Nie rozumiem tego. Teraz trzeba strasznie precyzyjnie strzelać co jest bez sensu jeśli chodzi o broń automatyczną i krótki dystans. Reszta zmian mi jakoś nie przeszkadza ale widać że osłabienie pozostałych broni jak br czy dmr sprzyja używaniu magnum.

Opublikowano

słaba wiadomość 

mam nadzieje że niedługo da rade odinstalować zbedne języki, zmniejszając przy tym rozmiar gry na dysku 

Opublikowano

Przy ostatnim patchu pobrała mi się w całości angielska wersja, bo siedzę na regionie US, ale przy uruchomieniu gry pokazał się komunikat o możliwości pobrania pakietu z językiem polskim. Pakiet z polskim językiem można potem odinstalować z poziomu ustawień, niestety nie pamiętam którą dokładnie opcję należało wybrać.

Opublikowano

Co do lamusów to pełna zgoda. Zostali całkowicie zniechęceni i wytepieni przez naprawdę wysokie wymagania jakie ta gra stawia graczom odnośnie skilla. Poświęciwszy H5 doprawdy wiele wiele godzin w multi mam potężne obawy przed powrotem po dłuuuuugiej przerwie na serwery...