Skocz do zawartości

HALO 5 - Kampania & Cooperative (fabula, ustawki na coop, porady itp.)

Raptor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja skończyłem dwa razy, raz sam, raz szybki run w co-opie ale legendary nie ruszałem więc bardzo chętnie. Generalnie mam taki plan, że chce przejść całość H:MCC z kumplem bo kiedyś zaczeliśmy trójkę i grało się fajnie więc jest plan kontynuowania ale H5 zweryfikowałbym bo te dwa razy były dla mnie dość słabym przeżyciem w singlu, ale może coś się zmieni? To by się przydała czwarta osoba jeszcze, jakie godziny w ten weekend? Sobota wieczór?

Opublikowano

Ja, swoim zwyczajem, przeszedłem piątkę kilkukrotnie w tym dwa razy sam na Legendary. Ogólnie bardzo lubię serie i jej "sandboxową" strukturę. Podoba mi się to że do wielu etapów można podchodzić na różne sposoby. Piątka pod tym względem jest całkiem niezła i dlatego mam wrażenie że  z każdym przejściem zyskuje w moich oczach (no może z wyjątkiem pojedynków z Wardenem xD). 

U mnie sobota wieczór odpada, nie ma mnie wtedy w domu. Preferowałbym, jeśli wam to odpowiada, piątek lub niedziela wieczór. 

Opublikowano
4 minuty temu, oni napisał:

Preferowałbym, jeśli wam to odpowiada, piątek lub niedziela wieczór

Dla mnie wstępnie ok jest i piątek i niedziela ale to może się zmienić, ale póki co jestem na tak. 

@20inchDT a ty jak?

Opublikowano

@oni

@20inchDT A miałem pisać, że dziś pewnie nie znajdę czasu na kupienie HS'a. Może być niedziela. Jak będziecie mieć czas, to moglibyśmy zacząć nawet wcześniej. Przejrzałem wczoraj listę achievementów i chyba jednak legendary nie będzie konieczne, bo i tak trzeba przejść solo ;p Jeżeli wolicie obniżyć poziom do hardcore, to nie mam nic przeciwko. Chciałbym przy okazji zebrać jakieś mniej upierdliwe/wymagające co-op czachy i achievementy typu "zamorduj dwóch wrogów w tym samym czasie", bo solo nie da się tego zrobić.

Opublikowano

@creatinfreak @oni Pisałem już chłopakom, że nie będę miał dziś HS'a. Chciałbym przy okazji zdobyć różne acziki np. Enemy of my Enemy (pierwsza misja, pomóc elite przedostać się na wzgórze) czy np. w drugiej misji nie zabijac 2 hunterow w laboratorium i walczyc z nimi dopiero w hangarze.

• 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
7 godzin temu, Aleks napisał:

Z animacją przeciwników w tej części jest wszystko w porządku? Wygląda to jak by brakowało im dużo klatek. 

to dlatego że w oddali renderują się 30 klatkach

• Dzięki 1
Opublikowano

Ogrywam wlasnie kampanie H5, zaczelem na heroicu. Panowie, to jest to :banderas:Ogrom mapy, swietne pojazdy, super muzyka i audio, rewelacyjne wykonanie i design, dodane nowe ruchy ktore swietnie sie sprawuja, idealne sterowanie stworzone kompletnie pod konsole. Jak dla mnie ideal konsolowego FPSa, mialem szczekopad jak w to gralem. Bez 2 zdan krol konsolowych FPSow, widac ze inne strzelanki byly stworzone pod PC a nie pod konsole wiec moge smialo stwierdzic ze krol byl i jest tylko jeden

Opublikowano
5 godzin temu, Sven Froost napisał:

Ogrywam wlasnie kampanie H5, zaczelem na heroicu. Panowie, to jest to :banderas:Ogrom mapy, swietne pojazdy, super muzyka i audio, rewelacyjne wykonanie i design, dodane nowe ruchy ktore swietnie sie sprawuja, idealne sterowanie stworzone kompletnie pod konsole. Jak dla mnie ideal konsolowego FPSa, mialem szczekopad jak w to gralem. Bez 2 zdan krol konsolowych FPSow, widac ze inne strzelanki byly stworzone pod PC a nie pod konsole wiec moge smialo stwierdzic ze krol byl i jest tylko jeden

Nawet te 5 lat temu ta kampania była tylko poprawna ale plus za entuzjazm. 

Opublikowano
10 minut temu, lpcl napisał:

Nawet te 5 lat temu ta kampania była tylko poprawna ale plus za entuzjazm. 

Kampania była do niczego, ale multi rządziło i rządzi nadal.

Opublikowano (edytowane)

Po czterech misjach co mogę pochwalić, to bardzo dobre 'czucie' broni. Każda pukawka ma moc. Dobry balans. Chyba najlepsza część pod tym względem. Ogólnie, to z każdą odsłoną czuć progres.

Edytowane przez Aleks
Opublikowano
1 minutę temu, Aleks napisał:

Po czterech misjach co mogę pochwalić, to bardzo dobre 'czucie' broni. Każda pukawka ma moc. Dobry balans. Chyba najlepsza część pod tym względem. Ogólnie, to z każdą odsłoną czuć progres.

Właśnie to czucie broni to najlepsza rzecz w h5. W innych fps masz jakieś karabiny, semi auto i kupę szajsu, z którego strzela się praktycznie tak samo. Tutaj każda broń ma inne parametry, poza tym inne staty za strzelanie w nogi czy w łepetynę.

22 minuty temu, Czezare napisał:

Kampania była do niczego, ale multi rządziło i rządzi nadal.

Tak rządzi jeśli przywykniesz do kolesi w sombrero lub hamburgerów. 

Opublikowano

Jako fan magnuma z 1-ki czuje sie jak w domu strzelajac z kilku spluw ktore maja podobny feeling :) Ze wszystkiego z kampanii czego nie ma w multi jak narazie wrazenie zrobila na mnie muzyka, tytulowi Guardiansi, to co jest fajne w HALO czyli momenty kompletnego spokoju no i to jak John sie wpienil idac na randke jak mu braciak wyskoczyl ze ma natychmiast wracac do domu bo matka czeka z obiadem :D 

• 9 miesięcy temu...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Wlasnie skonczylem kampanie i mam mindfuck ale negatywny. Czy w zakonczeniu chodzilo o to ze

Spoiler

Cortana przejela kontrole nad guardiansami i sie gdzies zmyla a jej plan sie ostatecznie nie udal? Czy chodzi o to ze jej plan jest dalej w toku a infinity udalo sie uciec a ciag dalszy jest w ksiazkach?

Gralo sie fajnie a szczegolnie podobal mi sie feeling broni i ich roznorodnosc. Ogolnie udane HALO ale sa lepsze czesci

Opublikowano
Spoiler
W dniu 30.10.2022 o 15:16, Sven Froost napisał:

Cortana przejela kontrole nad guardiansami i sie gdzies zmyla a jej plan sie ostatecznie nie udal? Czy chodzi o to ze jej plan jest dalej w toku a infinity udalo sie uciec a ciag dalszy jest w ksiazkach?

to drugie

• Plusik 1