Gość kufir Opublikowano 4 listopada 2015 Opublikowano 4 listopada 2015 Sprawa jest tego tupu bo jestem zielony w temacie. Dostępny sprzęt: 1. PS4 2. Telewizor LCD FULL HD dość wiekowy więc bez wejścia optycznego audio 3. Wieża stereo wiekowa bez wyjścia optycznego audio Jak połączyć i jakimi kablami ten sprzęt abym miał dzwięk puszczany przez głosniki od wiezy i w przypadku gdy gram na PS4 jak i w przypadku gdy oglądam TV ? Cytuj
Fanek 674 Opublikowano 4 listopada 2015 Opublikowano 4 listopada 2015 jakie wyjścia audio masz w tv i wieży? Cytuj
Emtebe 2 578 Opublikowano 4 listopada 2015 Opublikowano 4 listopada 2015 (edytowane) najprościej pewnie połączysz chinchami, są takie kabelki 2 x L+P (RCA). Dwa chinche wpinasz w TV, lewy-prawy kanał i to samo w wieżę. Potem na wieży dajesz AUX jako żródło i powinno śmigać. O ile masz takie wejścia/wyjścia w tv/wieży Możesz też mieć opcję z trzema gniazdami RCA (żółte, białe, czerwone), wtedy tylko w białe i czerwone wpinasz, bo żółte jest od obrazu. Ewentualnie możesz przez wyjście słuchawkowe do TV podpiąć. Wtedy potrzebujesz kabla 2 x RCA - jack. Edytowane 4 listopada 2015 przez Emtebe 2 Cytuj
Gość kufir Opublikowano 4 listopada 2015 Opublikowano 4 listopada 2015 (edytowane) W Wiezy: - Wejścia pod chincze x 4 - Wejście na kabel gruby Jack (AUX) TV: 2 x HDMI Component 3 x RCAAudio 2 x RCAVideo 1 x RCAS-Video2xSCART Wyjście słuchawkowe Mam tez nie używany Adapter - SCART na S-video- SCART na audio L+R (2xcinch)- SCART na video (1xcinch) W takiej konfiguracji jak piszesz nie idzie mi dzwiek na wieze gdy gram na PS4. Dziwek idzie do TV tylko przez HDMI i nie idzie dalej na wieze. Chyba brak w TV jakiegoś konwertera. Edytowane 4 listopada 2015 przez kufir Cytuj
Emtebe 2 578 Opublikowano 4 listopada 2015 Opublikowano 4 listopada 2015 (edytowane) Sprawdź w TV jakie masz wyjścia dźwięku do wyboru w opcjach. Może tam da się zmienić. Wtedy sam obraz szedłby po HDMI a dźwięk na przykład po RCA. W PS4 masz wyjście tylko optyczne lub HDMI, więc małe pole do popisu. Edytowane 4 listopada 2015 przez Emtebe Cytuj
Gość kufir Opublikowano 4 listopada 2015 Opublikowano 4 listopada 2015 Więc jeśli TV nie rozdzieli sygnału aby szedł dalej na Wieże to nic się nie zrobi. Wiem że słuchawki mogę podpiąć do TV i dzwięk w słuchawkach jest. Natomiast niewiem co zrobić aby dzwięk poszedł na wieże. Może kabel jack (do TV wyjscia słuchawkowego) i do jack (wieża AUX) ? Myślicie że by działało? Nie testowałem bo nie mam takiego kabla. Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 4 listopada 2015 Opublikowano 4 listopada 2015 kolega wyżej Ci już wkleił rozwiązanie: Cytuj
Gość kufir Opublikowano 4 listopada 2015 Opublikowano 4 listopada 2015 W tym rozwiązaniu dzwięk z PS4 nie idzie na Wieże. Zarówno gdy jacka wpinam pod TV a czincze do wiezy jak i na odwrót. Cytuj
Emtebe 2 578 Opublikowano 4 listopada 2015 Opublikowano 4 listopada 2015 Ale w wejście słuchawkowe w TV wpinasz jacka i do wieży RCA. Przecież sam o tym napisałeś wyżej Cytuj
Gość kufir Opublikowano 4 listopada 2015 Opublikowano 4 listopada 2015 No tak i wtedy idzie dzwiek z TV jak np. oglądam wiadomości w telewizji, ale dzwięk z PS4 już nie działa. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 listopada 2015 Opublikowano 4 listopada 2015 to jest ten sam "problem" co tutaj http://www.psxextreme.info/topic/111735-stary-aplituner-stereo-i-ps4/?do=findComment&comment=3581946 Cytuj
Gość kufir Opublikowano 5 listopada 2015 Opublikowano 5 listopada 2015 Byc moze, Dzieki w kazdym razie za pomoc Cytuj
Gość kufir Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 No dobra dzieła ten dzwięk. Ale szału nie ma bo jest jakis taki płaski i chyba nic się nie da z tym zrobić bo w ps4 jest tylko rodzaj dzwieku Dolby, PCM i DPCM chyba. Nie wiem co wybrac i chyba i tak wszystko brzmi tak samo ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi